Tarih: 01.01.0001 00:00 3016

Damat’tan Büyük Başarı!

“2023 İçin Eğitimde İnovasyonun Önemi” adlı köşe yazısı ile Türkiye Yerel Basın Birliği Başarı Ödülleri konulu yarışmada En İyi Köşe Yazısı Dalında 2013 senesinde ödüle layık görüldü.

Damat’tan Büyük Başarı!

Damat’tan Büyük Başarı!

“2023 İçin Eğitimde İnovasyonun Önemi” adlı köşe yazısı ile Türkiye Yerel Basın Birliği Başarı Ödülleri konulu yarışmada En İyi Köşe Yazısı Dalında 2013 senesinde ödüle layık görüldü.

Adom Medya Grup yazarlarından İbrahim Hakkı Damat’ın 2013 yılında yazmış olduğu köşe yazısı Türkiye Yerel Basın Birliği “Yerel Basın Başarı Ödülleri” konulu yarışmasında ödüle layık görülmüştü. MEB Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, yaptığı bir sosyal medya paylaşımında “ Birçok buluş ve yenilik için Patenti Türkiye’dedir cümlesini duyacaksak; bu, okul sıralarında patent, faydalı model ve tasarım çalışan çocuklarımızla olacak. Ofisimiz kuruldu, yetkili eğitimleri tamam, sıra öğretmen eğitiminde…” diyerek yazarımızın 2013 yılında ortaya koyduğu fikirlerin haklılığını tescil etmiş oldu.

2023 İçin Eğitimde İnovasyon

Damat, “Öğretmen camiasını stajyeri ile, emeklisi gelmiş olanı birlikte sanayide, hizmet sektöründe değerlendirilebilecek yenilikçi fikirler üretme konusunda teşvik etmeliyiz. Ülkemizin vizyonuna destek olabilecek eğitim-öğretim müfredatı oluşturmalıyız. Birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar müfredatı gözden geçirmeli ve gereksiz içeriklerle vakit kaybetmemeliyiz. Seçmeli dersler arasına inovasyon, girişimcilik, niş pazar girişimciliği gibi dersler koyarak 700 bin öğretmen ve 15 milyon gencin bu konularla hemhal olmasını sağlamalıyız.”

 

Hizmet İçi Eğitimler

“Ülke çapında marka-patent-endüstriyel tasarım gibi konularda bilinçlendirme çalışmaları yapmalıyız. Hizmet içi eğitimler yoluyla, idareciler ve rehber öğretmenler vs. vasıtasıyla bu konuların her okula girmesini sağlamalıyız. Fikrini tescille. Bir ilçe bir marka." gibi sloganlarla motivasyonu sağlamalıyız. Marka-Patent başvurularında alınacak ücretleri okullardan ve öğrencilerden temsili nitelikte almalıyız ki, başvuru ücreti nedeniyle geri duracakların önü de açılsın.”

 

 

Devlete, 700 Bin Ar‑Ge Birimi

 

“Öğrenciler tarafından bulunan ve sanayide, hizmet sektöründe karşılığı olan ham fikirler, o fikirlerle ilgilenen kuruluşlara, dünyadaki herhangi bir firmaya ederi kadar bir fiyatla satılmalı, elde edilen tutarın 70'i öğrenciye, 10'u fikre katkı sağlayan öğretmenine, 10'u okuluna, 10'u da devlete verilmelidir ki, oranlar farklı şekilde de ayarlanabilir. Böyle bir model uygulandığında devlet, 700 bin öğretmen ve 15 milyon gencin çalıştığı bir Ar‑Ge Birimi'ne sahip olarak 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla yürümüş olacaktır” dedi.

Haber Nezir KARAYÜN


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.