Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda, Kırım'ın Ukrayna'ya iadesinin uluslararası hukukun bir gereği olduğunun altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne video mesaj gönderdi
İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Kırım Tatar Türklerinin millî lideri Mustafa Kırımoğlu başta olmak üzere zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seneki zirvenin Kırım Tatar halkının sürgününün 80. yıl dönümüne denk geldiğini anımsattı.
Video mesajında anavatanlarından zorla çıkarılan Kırım Tatar Türkü soydaşların maruz kaldıkları trajedinin acısının 80 yıldır dinmediğini, yaraların kapanmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin ilk günden beri karşı çıktığı ve tanımadığı Kırım'ın ilhakı yaşanan acıları daha da derinleştirmiştir. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım'ın Ukrayna'ya iadesi uluslararası hukukun bir gereğidir." diye konuştu.
Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın, 4. Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne gönderdiği video mesaj pic.twitter.com/98I6ecnCda
— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) September 11, 2024
Kırım'ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşların güvenliğinin ve esenliğinin temininin Türkiye'nin dış politikasının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna hükümetinin Kırım, Tatar Türklerinin haklarının güçlendirilmesi için öncülük ettiği hukuki düzenlemelerden duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde Kırım Tatar Türklerinin haklarının pekiştirilmesi yönünde ilave adımların atılmaya devam edeceğine inanıyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırım Tatar Türklerinin kendi anavatanlarında hür olarak güvenli ve huzurlu bir hayat sürdürme hakkına sahip olduklarına dikkati çekti. Erdoğan, Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal'in yaklaşık üç yıllık esaretin ardından Haziran ayında serbest bırakılması mutluluk verici olduğunu belirterek, "Asan ve Aziz Ahmetov kardeşler dahil tüm Kırım Tatar soydaşlarımızın bir an evvel özgürlüklerine kavuşmalarını bekliyoruz" dedi.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.