Tarih: 15.08.2020 18:18

Covid-19 Aşı Duyurusu Ortalığı Karıştırdı

Facebook Twitter Linked-in

 

Covid-19 Aşı Duyurusu Ortalığı Karıştırdı

Dünya gündemini yıldırım gibi düşen Rusya’nın geliştirdiği Covid-19 aşısında son durum nedir? Sputnik-v isimli Covid-19 aşısına güvenebilir miyiz? Aşıdaki antikorların hastalığı yok etmek yerine güçlendireceği iddiaları doğru mu?

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz hafta duyurduğu koronavirüs aşısı SPUTNİK-V’in üretimine başlandığı açıklandı. Gamaleya Epidemoloi ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik- V Covid-19 aşısının, Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, resmen üretime başlandığı açıklandı.

Rusya Sağlık Bakanlığının geçmiş tarihlerde yaptığı açıklamalarda Sputnik-V’in tüm testleri başarıyla geçtiği söylenmişti.  Rusya süreçle ilgili hiçbir bilgi paylaşımında bulunmadı. Süreçle ilgili, açıklama yapmayan Rusya aşının güvenilirliğinin ve etik olup olmadığının sorgulanmasına nede oldu.

Aşıyla İlgili Büyük Tehlike

Prof. Alexander Chepurnov, aşıyla ilgili çok büyük bir tehlike olabileceğini söyledi. Chepurnov, yaptığı açıklamada aşıda bulunan antikorlarla ilgili virüsü arttırarak hastalığın daha da güçlenmesine sebep olabilir. Uzman bilim insanı aşıyı kullanmaya başlamadan önce çok daha çok zaman çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

İlaç üretildikten sonra ilk olarak sağlık çalışanları üzerinde sonrasında ise Rus halkı üzerinde kullanılacağı söylendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —