Çölyak Hastalarına Glütensiz Destek
HABER/ MEHMET ÜNAL - Avcılar Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği projelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Çölyak hastalarının yaşamını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan glütensiz gıda desteği uygulaması, bölgedeki hastalar için önemli bir destek haline geldi.
GLÜTENSİZ GIDA PAKETLERİ HASTALARIN EVLERİNE ULAŞIYOR
Çölyak hastalarının özel diyet ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Avcılar Belediyesi, glütensiz gıda paketlerini ihtiyaç sahibi vatandaşların adreslerine kadar teslim ediyor. Belediye Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından organize edilen bu hizmet, çölyaklı bireylerin ekonomik ve sosyal zorluklarını hafifletmeyi amaçlıyor.
ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?
Çölyak hastalığı, buğday, arpa, çavdar gibi glüten içeren tahılların tüketilmesi sonucu ince bağırsakta hasara yol açan kronik bir rahatsızlık olarak biliniyor. Bu hastalar, glütensiz beslenmek zorunda oldukları için genellikle sınırlı ürün seçenekleri ve yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalıyor. Avcılar Belediyesi, bu zorlukları dikkate alarak hastalara uygun bir çözüm sunuyor.
PAKETLERDE HANGİ ÜRÜNLER VAR?
Şu anda 100 çölyak hastasına düzenli olarak ulaştırılan glütensiz gıda paketlerinde temel gıdalar yer alıyor. Paket içerikleri arasında glütensiz un, makarna, bisküvi gibi ürünlerin yanı sıra çölyaklı bireylerin günlük beslenme ihtiyaçlarına katkı sağlayacak farklı gıda ürünleri bulunuyor.
BAŞKAN ÇAYKARA: “DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, projeyle ilgili yaptığı açıklamada dayanışma ve sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaptı:
“Avcılar Belediyesi olarak, halkımızın her türlü ihtiyacında onların yanında olmayı ilke edindik. Çölyak hastalarımızın yaşadığı zorlukları yakından biliyoruz. Bu hastalık yalnızca bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal zorlukları da beraberinde getiriyor. Glütensiz ürünlere erişim konusunda yaşanan sıkıntıları hafifletmek ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik.”
Başkan Çaykara, dezavantajlı gruplara yönelik yardımların devam edeceğini belirterek şunları ekledi:
“Sağlık, herkes için temel bir haktır. Kimsenin sağlığı ve yaşam kalitesi, yaşadığı hastalık nedeniyle gölgelenmemeli. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, yardıma ihtiyaç duyan her bireyimize elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu projeyle hem dayanışma ruhunu güçlendirmek hem de çölyak farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Avcılar’da kimse yalnız değil. Belediyemiz, halkımızın her zaman yanındadır.”
DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Glütensiz erzak desteğinden faydalanmak isteyen çölyak hastaları, sağlık raporları ile birlikte Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir. Ayrıca 444 6 989 numaralı çağrı merkezinden detaylı bilgi alabilir. Değerlendirme süreci sonunda uygun bulunan bireyler, bu destekten düzenli olarak yararlanabiliyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de yaya geçidinde kadın sürücünün çarptığı kadın yaralandı. Kaza anı kamera görüntülerine yansıdı. Sürücü gözaltında.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Denizli’de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bir bebek hastanede tedavi altına alındı. Tedavi sonrası devlet korumasına alınacak.
HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi ve Beykent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen resim etkinliğinde özel çocuklar, hayallerini tuvale yansıttı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındığını, izinsiz gösterilerde 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de düzenlenen törende beş ülkenin yeni büyükelçilerini kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını takdim ederek görevlerine resmen başladı.
HABER /HACI ALİ YILMAZ/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ta hem emekçilerin hem de İstanbul’un geleceği için net konuştu: “Meydanlar yasaklanmaz, halkın iradesi yok sayılmaz.”
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –İktidar cephesinden gelen açıklamalarla Kanal İstanbul projesi tekrar konuşulmaya başlandı. Projeye karşı çıkan çevrelerse kaygılarını yüksek sesle dile getiriyor.
ÖZEL HABER/NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Ekrem İmamoğlu'na yönelik suç duyurusunun CHP içinden gelmesi dikkat çekti. Kulislerde tek bir soru konuşuluyor; İkinci turda ipi göğüsleyecek isim Mansur Yavaş mı?
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.