Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılı Büyükçekmece’de..!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Çanakkale 100. Yıl Anıtı önünde düzenlenen törende hem duygulu hem de coşku dolu anlar yaşandı.

GÜNCEL 19.03.2019 11:49:57 3416 0
Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılı Büyükçekmece’de..!

     

 

“Onlar O Gün Bizi Düşünüyorlardı Biz Şimdi Onları Yad Etmeye Çalışıyoruz.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olarak kabul edilen Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “18 Mart Cumhuriyetin temelinin atıldığı gündür. Dünyada eşi benzeri görülmemiş en büyük zaferlerin başında gelir. Dünya toplanmış Anadolu’ya saldırıyor amaç İstanbul’u ele geçirerek ülkeyi parçalamak. Bu savaşların kahramanları tabii ki var ama bu dünyanın bütün komutanları tarafından hala incelenmekte olan destanın gerçek kahramanı Yarbay Mustafa Kemal ve onunla beraber omuz omuz savaşan askerleri ve Türk milletiydi. İnanmışlardı, kazandılar. Onlar o gün bizi düşünüyorlardı biz şimdi onları yad etmeye çalışıyoruz. Bu güzel vatanı bize emanet eden Yarbay Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Lozan kahramanı İsmet İnönü ve bu bayrağın korunması için ne kadar kahraman şehitlerimiz varsa hepsinin aziz hatırası önünde hürmetle eğiliyoruz.”

 

 

 

“Atatürk Dahi Bir Komutandı”

Günün anlam ve önemi nedeniyle konuşma yapan Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan, “Bize bu vatanı emanet eden tüm şehitlerimizin anısına minnet ve saygıyla eğiliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk dahi bir komutandı. O komutan diyor ki eğer savaş bir vatan için yapılmıyorsa cinayettir. Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyebilmesi belki bazılarına çelişki gibi gelebilir ama yeri geldiğinde yapılacak işlerin neler olduğunu bize göstermesi açısından çok önemlidir” dedi.

 

 

Çanakkale’den Gelen Toprak Defne Ağaçlarına Döküldü

Cuma günü bisikletleriyle Çanakkale’ye yola çıkarak 57. Alay Komutanlığından toprak getiren bisikletçiler, ölümsüzlüğü ve vefakarlığı simgeleyen defne ağacını Çanakkale’den gelen toprakla dikerek vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Törene Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Gürakar, gaziler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Ayrıca kutlamalar kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Güzel Sanatlar Eğitmenlerinin düzenlediği “Çanakkale Zaferi Resim Sergisi” Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla açıldı.

 


KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.