Çalık’tan Duygusal Mektup…
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri Marmara Cezaevi’ne gönderilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, avukatları aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Başkan Çalık, “Şu anda Silivri’deyim, ama kalbim Beylikdüzü’nde atıyor” sözleriyle başladığı mesajında, ilçede yürütülen projelerin ve hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Başkan Çalık, mesajında Beylikdüzü halkına yönelik önemli mesajlar verdi. İlçede sürdürülen sosyal projelere dikkat çeken Çalık, “Beş yıldır binlerce çocuğumuza ulaştırdığımız beslenme çantalarından tek bir zeytin tanesi bile eksilmesin. Parklarımızda çocuk sesleri, bilim merkezlerimizde eğitimler sürsün. Yaşam Vadisi baharı coşkuyla karşılasın, kültür merkezlerimiz halkımızla dolsun” ifadelerini kullandı.
Afet hazırlıkları gibi önemli çalışmaların hız kesmeden devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Çalık, Beylikdüzü’nde yaşamın hiçbir şekilde durmaması gerektiğini söyledi.

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü ve vatandaşlara seslenen Çalık, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır” sözünü hatırlatarak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Başkan Çalık, mesajında, “Ekrem Başkan ve tüm arkadaşlarımızla bir kalenin burçları gibi dimdik ayaktayız. Bu mücadelede inancınızı yitirmeyin. Nefes aldığımız sürece bu vatan için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Mehmet Murat Çalık’ın tutuklanmasının ardından Beylikdüzü’nde binlerce vatandaş bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları ve “Başkanımızın Yanındayız” yazılı pankartlarla meydanlarda toplanan halk, Başkan Çalık’a desteklerini gösterdi.
Başkan Çalık’ın mesajı, halk arasında umut ve dayanışma duygularını güçlendirdi. Birlik çağrısında bulunan Çalık, “Birbirinize kenetlenin. Bu inanç, aydınlık yarınları getirecek” sözleriyle mesajını noktaladı.
#MehmetMuratÇalık #Beylikdüzü #UmutsuzlukYokMücadeleVar #BirlikVeDayanışma #SilivriCezaevi #BeylikdüzündeHayat
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.