Bursa'da balıkçılar 'Vira Bismilllah' dedi

Bursa'da balıkçılar 'Vira Bismilllah' dedi

GÜNCEL 1.09.2024 19:25:24 0
Bursa

Bursa'da 2024-2025 su ürünleri av sezonu, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç'ın da katıldığı coşkulu bir törenle başladı.

BURSA (İGFA) - Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan 2024 tarihinde başlayan su ürünleri av yasağı sonra erdi. Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi'nde bulunan Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen programla yeniden denize açılmaya hazırlanan balıkçılara çok sayıda vatandaş da eşlik etti.

Programa katılan Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, başlayacak yeni su ürünleri av sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. Yavuz ayrıca, çevreye karşı hassasiyet ve duyarlılık noktasında yeni sezona dip temizliği yaparak başlamanın öneminin altını çizdi.

Yeni av sezonunun bereketli geçmesini temenni eden Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa, 3 milyona aşan nüfusu ile yeşilin ve mavinin buluştuğu Güney Marmara'nın eşsiz bir şehir olduğunu belirterek, "Marmara Denizi'nin nimetlerinden de il olarak fazlasıyla faydalanıyoruz. Bursa su ürünleri sektörü için oldukça büyük öneme sahiptir. Çünkü ilimizin Marmara denizine 115 kilometre kıyı uzunluğu vardır. Bununla beraber, Mudanya ilçemizde; Arnavutköy, Güzelyalı, Kumyaka ve Tirilye balıkçı barınakları, Gemlik İlçemizde; Narlı, Kurşunlu ve Merkez balıkçı barınakları, Karacabey İlçemizde; Kurşunlu ve Yeniköy balıkçı barınağı olmak üzere İlimizde 9 adet balıkçı barınağının bulunması ve Marmara ile Karadeniz'de avlanan su ürünlerinin, Batı Anadolu illerine nakil kapısı görevi yapması gibi nedenlerden dolayı da bu önemini daha da artırmaktadır. 9 Adet barınağımızda faaliyet gösteren 275 balıkçı teknemiz bulunmakta olup, bu barınaklardan 1348 gerçek kişi belgeli balıkçımız yararlanmaktadır. Marmara'nın en güzel göllerine sahip ilimizin Uluabat ve İznik göllerinde ise 327 adet teknemiz mevcut olup, 800 gerçek kişi belgeli balıkçımız sektörden geçimini sağlamaktadır. Böylece ilimizin su ürünleri sektörü 21 bin 48 balıkçı ve 602 adet balıkçı teknesi ile büyük bir potansiyel taşımaktadır.'' diye konuştu.

 ''MÜSİLAJ SORUNU İLE İLGİLİ CİDDİ BİR TEMİZLİK YAPTIK, YAPMAYA DA DEVAM EDİYORUZ.''

Vali Yardımcısı Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:'

'Önceki yıllarda biliyorsunuz ki Marmara gündemimiz müsilaj sorunu ile yoğunlaştı. Ciddi bir temizlik yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu yoğun gayretin de meyvelerini hızlı bir şekilde almaya başladık hamdolsun. Dolayısıyla yeni av sezonuna barınaklar ve civarında dalgıçlar eşliğinde dip temizliği yaparak başlıyoruz. Denetim teknemizin Marmara Denizinde yaptığı denetimlerle birlikte ve Kurşunlu barınağında yer alan Taşkafenin Su Ürünleri Kontrol ve Yönetim Merkezi olarak kullanarak da yeni av sezonuna emin adımlarla başlamış oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle umuyoruz ki yeni av sezonu bereketli olur ve bütün balıkçılarımız bol balıkla kıyıya dönerler. Yaptıkları işin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle devletin tüm organları ile beraber bizler her zaman balıkçılarımızın yanındayız. Yeni av sezonunun tüm balıkçılarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, “Vira bismillah" diyerek yeni av sezonunu başlatıyoruz.''

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar da, Bursa'nın yeşili ve doğasıyla ülkemizin en güzel illerinden biri olduğu gibi su ürünleri üretimi anlamında da Türkiye'nin sayılı illerinden biri olduğunu vurguladı. Acar, balıkçıların bakanlığın belirlediği kurallara uyacakları inancıyla şimdiden teşekkür etti.

2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu başlangıcına yönelik düzenlenen programda farkındalık oluşturmak amacıyla gün boyunca barınaklar ve civarında dalgıçlar eşliğinde dip temizliği yapılarak, sergilendi. Balık ikramı yapılan tören, havai fişek gösterimiyle sona erdi.

Endüstriyel avcılık yapan balıkçılar için 15 Nisan'da başlayan av yasağı Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül'de sona eriyor. Akdeniz'de ise av sezonu 15 Eylül 2024'te başlayacak.

Market Kıymasından Zehirlendikleri İddia Edildi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.

Abdülhamid Han Ortaokulunda Velilerden Şikâyet Yağdı

HABER / ABDÜLHAMİT DEMİR - Bahçekent’teki Abdülhamid Han Ortaokulu hakkında velilerden art arda şikâyetler geliyor. İddiaların kamuoyunda soru işaretleri yaratması üzerine yetkililerden açıklama bekleniyor.

Polisten Kaçamayacağını Anlayınca İntihara Kalkıştı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.

Niğtaş Hakkındaki Çevre İddiaları Bilimsel Analizlerle Geçersiz Kaldı

HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.

Çetiner’den ALTİD Başkanı Cem Özcan’a Ziyaret

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:

Şehit Evine Duygusal Ziyaret…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.

Can’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

“Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” Projesiyle Anlamlı Fidan Dikimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.

Ertan, Güven Tazeledi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.