“BİR ULUS UYANIYOR” KONSERİ BEĞENİ TOPLADI

“BİR ULUS UYANIYOR” KONSERİ BEĞENİ TOPLADI

BELEDİYE HABERLERİ 2.09.2024 06:59:24 0
“BİR ULUS UYANIYOR” KONSERİ BEĞENİ TOPLADI

 

Orkestra şefi Oğuzhan Balcı yönetiminde, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Bir Ulus Uyanıyor” konseri sanatseverlerden beğeni topladı.

Eser, ülkemizde ve yurt dışında birçok başarıya imza atmış ödüllü mezzo soprano Aylin Ateş, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sanat yönetmeni ve solist sanatçısı bariton Caner Akgün ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin solist sanatçısı tenor Ufuk Toker’in solistliğinde seslendirildi.

Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Sayın Mehdi Kamruz aracılığıyla, Uludağ İçecek Şirketler Grubu adına Ömer Kızıl tarafından sipariş edilen eser, değerli orkestra şefi ve besteci Oğuzhan Balcı tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlamak amacıyla bestelenmiştir. On bölümden oluşan "Bir Ulus Uyanıyor" başlıklı eserin metin yazarı olan değerli müzikolog Ersin Antep, konserde eserin anlatıcısı olarak yer aldı. Eserde seslendirilen aryaların sözleri ise besteci Oğuzhan Balcı'ya ait. Konserin girişinde kısa bir konuşma yapan orkestra şefi Oğuzhan Balcı, “Üretimin tarımda, sanayide olduğu kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, kültür-sanat alanında da çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. Konuşmasında yeni üretilen eserlerin ve üretimin önemine değindi. Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar gelen portreleri ve yaşanan anları, kuvvetli bir anlatımla dinleyiciyle buluşturan esere, perdeye yansıtılan görseller eşlik etti.

Geceye Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Eskişehir’in Hocası Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve eşi Semra Arslan katıldı. Konserin sponsoru olan Uludağ İçecek Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak da protokolde yer aldı. Ayakta alkışlanan gecenin sonunda "Onuncu Yıl Marşı" dinleyicilerle birlikte söylendi. 30 Ağustos’un ve 2 Eylül Eskişehir’in kurtuluşunun coşkuyla kutlandığı gece, plaket takdimiyle sona erdi.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com

Kanlı’dan Güçlü Bir Eğitim Vizyonu

Karayün; Esenyurt Kıraç Ortaokulu Müdürü Nezahat Kanlı’yı makamında ziyaret etti.

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / Belediye çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, “Bu şehir sizin emeğinizle ayakta duruyor. Hep birlikte daha güzel yarınlar kuracağız” mesajı verdi.

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

HABER / NEZİR KARAYÜN / Üniversite hayali kuran gençlere destek sürüyor. YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretleri bu yıl da karşılanacak.

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / Afet bilincini artırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde lise öğrencileri arama kurtarmanın temel kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

HABER / NEZİR KARAYÜN – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde kadın emeği, dayanışma ve üretim gücü öne çıktı.

Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 37’de sabit bırakırken, sıkı para politikasını fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdüreceğini açıkladı.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile yaptığı basın toplantısında, COP31’in somut adımların atıldığı bir iklim platformu olacağını söyledi.

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun (KSK) 70’inci oturumu kapsamında İsveç, Moldova ve Gambiyalı bakanlar ile UN Women temsilcisiyle ikili görüşmelerde bulundu.

Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bıçkıdere Göleti’nde yapılan yatırımların tahrip edilmesine tepki göstererek, alanın güvenlik kameraları ve 7/24 güvenlik görevlileriyle korunacağını açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

İçişleri Bakanlığı, Interpol ve Europol iş birliğiyle yürütülen operasyonda, kırmızı bültenle aranan 13 ve ulusal seviyede aranan 3 kişinin Gürcistan’da yakalandığını açıkladı.

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında ticari süt işletmeleri 944 bin 926 ton inek sütü topladı; yoğurt ve ayran üretiminde ise önemli artış gözlendi.

Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan Adıyamanlı Grup Ravza ekibi ve Ordulular arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.