Beslenme Saatine Ödül…
Beylikdüzü Belediyesi'nin “Beslenme Saati” Uygulaması Sürdürülebilir İş Ödülleri 2024'te Ödüle Layık Görüldü
2022 yılında Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye genelinde örnek gösterilen “Beslenme Saati” uygulaması, Sürdürülebilir İş Ödülleri 2024 kapsamında “Sosyal Etki-İnsan Odaklı Belediye” kategorisinde ödüle layık görüldü. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ödülü Beylikdüzü’ndeki ve Türkiye’deki tüm çocuklar adına aldıklarını belirtti. Başkan Çalık, projenin bir eğitim politikası haline gelmesi gerektiğine vurgu yaptı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullarda öğün yemek uygulamasına başlayana kadar projeyi sürdüreceklerini ifade etti.
“BESLENME SAATİ” PROJESİ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Beslenme Saati" projesiyle ödül almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu projeyi 2022 yılında "Yoksulluk bir çocuğun kaderi olamaz" diyerek başlattıklarını hatırlattı. Çalık, projeyle özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaşarak onların hem fiziksel hem de ruhsal ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini belirtti. “Bir çocuğun beslenme çantasında hiçbir şey yoksa sadece fiziksel açlık çekmez, hayalleriyle ilgili de açlık çeker” diyerek, çocukların geleceğine yönelik sorumluluğu vurguladı.
Proje kapsamında bugüne kadar 470 bin gıda paketi ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı. Çalık, “Bir gün bile aksatmadık. Asıl amacımız bu uygulamanın bir eğitim politikası haline dönüşmesi. Sorumluluk sahibi olan bizler üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ ÖDÜLLERİ VE SOSYAL ETKİ
Sürdürülebilir İş Ödülleri, her yıl sürdürülebilir iş modelleri ve projeleri öne çıkararak, sosyal, ekonomik ve çevresel alanlarda pozitif etkiler yaratan çalışmaları ödüllendiriyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin “Beslenme Saati” uygulaması, özellikle çocukların sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik geliştirilmiş sosyal sorumluluk odaklı bir proje olarak dikkat çekiyor. Uygulama, Türkiye genelinde pek çok belediye ve yerel yönetim için ilham kaynağı oldu.
MEB DESTEK VERENE KADAR DEVAM EDECEK
Başkan Çalık, konuşmasında projenin geleceği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. “Bu projeyi ne zaman MEB okullarda bir öğün yemek vermeye başlar, biz de ancak o zaman sonlandırırız” diyen Çalık, uygulamanın bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Çocukların sağlıklı beslenmesinin eğitimde başarıya olan katkısına dikkat çeken Çalık, Beylikdüzü Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Haber: Nezir KARAYÜN
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta uzun yıllardır beklenen önemli bir proje daha tamamlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirildi.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Akçansa, Marmara Adaları Yapay Resif Projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri kapsamında Yeşil Dönüşüm kategorisinde ödül aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.