BAŞVURULAR 10 MAYIS’A KADAR UZATILDI
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Eğitimde fark yaratan projelerin ödüllendirileceği Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri için başvuru süresi yoğun talep nedeniyle uzatıldı. Son başvuru tarihi 10 Mayıs olarak açıklandı.
"EĞİTİME DESTEK VERENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK"
Cumhuriyet gazetesi tarafından düzenlenen bu özel ödüller, eğitime katkı sunan, yaratıcı fikirlerle çözüm üreten kişi ve kurumları onurlandırmayı amaçlıyor. Sadece özel sektör şirketlerinin katılımına açık olan yarışmaya başvurmak için, bir sivil toplum kuruluşu (STK) ile ortak yürütülen ve etkisi kanıtlanabilir projelerin olması gerekiyor.
Henüz başlamamış ya da sadece fikir aşamasında olan projeler kabul edilmiyor. Yani, somut katkı sağlamış, sahada uygulanmış ve etkisi ölçülmüş projeler bu yarışmada değerlendiriliyor.
"DEĞERLENDİRME 5 ÖNEMLİ KRİTERLE YAPILACAK"
Projeler, alanında uzman jüri üyeleri tarafından beş ana başlıkta değerlendirilecek:
STK İŞ BİRLİĞİ: Projenin bir sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içinde yürütülmesi ve bu iş birliğinin etkinliği.
SOSYAL ETKİ: Eğitime sağlanan katkının somut, ölçülebilir ve sürdürülebilir olması.
ERİŞİM KAPSAMI: Kaç öğrenciye, gence ya da okula ulaşıldığı.
SÜREKLİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: Projenin sadece bugün değil, uzun vadede de etkili olabilmesi.
İNOVASYON: Eğitimde yeni yollar, yaratıcı çözümler sunulması.
"BAŞVURU ŞARTLARI VE BAĞIŞ DETAYLARI AÇIKLANDI"
Yarışmaya başvurmak isteyen şirketlerin, Cumhuriyet Vakfı Eğitim Bursu’na bir öğrencinin bir yıllık burs bedeli olan 13 bin 500 TL’lik bağışı yapması gerekiyor. Bu bağış, eğitime doğrudan destek anlamı taşıyor ve başvurunun tamamlanması için şart koşuluyor.
"KAZANANLAR 26 MAYIS’TA AÇIKLANACAK"
Kazanan projeler, 26 Mayıs’ta düzenlenecek olan Geleceğin Eğitimi 2025 Zirvesi’nde açıklanacak. Başvurular ise Cumhuriyet’in resmi web sitesi üzerinden form doldurularak gerçekleştiriliyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Meteoroloji'den gelen bilgilere göre, bu hafta Türkiye'nin büyük kısmında gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –ABD, Çin ile yapılan ticaret görüşmelerinde önemli bir aşama kaydettiklerini duyurdu. Bu gelişme, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemi başlatabilir.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi, Anneler Günü’ne özel renkli bir piknik etkinliği düzenleyerek kadınlara unutulmaz bir gün yaşattı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi, 7-14 yaş arası çocuklar için düzenlediği ücretsiz bisiklet kursuyla yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici hale getiriyor. Spor Parkı’nda verilen eğitimlerde çocuklar bisikl
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimin lise kısmında değişikliğe gidilebileceğini açıkladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - PKK’nın silah bırakma ve kendini feshetme kararıyla ilgili AK Parti’den ilk resmi açıklama geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Suriye’ye enerji alanında önemli bir destek sağlayacağını açıkladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç pazarı, yılın ilk dört ayında hareketli bir dönem geçirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar, Türkiye’nin enerji alanındaki hedeflerini ve yürütülen projeleri anlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Covid-19 aşılarının kalp krizi ve damar hastalıklarını artırdığına dair iddialar son günlerde sıkça konuşuluyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Beylikdüzü’nde siyaset yeniden şekilleniyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'den çalışmak için Antalya'ya giden vatandaş kayboldu. Ailesi endişeyle haber bekliyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni trafik güvenliği eylem planı tamamlandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.