Başkanlık Propagandacıların İddiasını Yalanladı
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER - Terör örgütü PKK/PYD propagandası yapan sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Suriye halkı Türkiye'ye tepki göstermek için Türk Bayrağını yere serip bastı" iddiasının doğru olmadığı açıklandı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddialara ilişkin kamuoyuna bilgilendirme yaptı.
GÖRÜNTÜLER SURİYE’YE AİT DEĞİL
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, paylaşılan görüntülerin Suriye ile hiçbir ilgisinin olmadığı ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Terör örgütü PKK/PYD propagandası yapan sosyal medya hesaplarından paylaşılan bazı görüntüler ile ilgili, 'Suriye halkı Türkiye'ye tepki göstermek için Türk Bayrağını yere serip bastı' iddiası doğru değildir. Görüntülerde yer alan araçların Libya plakalı olduğu belirlenmiştir."
OLAY LİBYA’DA YAŞANDI
Yapılan incelemelerde, söz konusu saldırının geçmiş yıllarda Libya’da gerçekleştiği tespit edildi. Açıklamada, "İddiaya konu saldırının Libya’da, Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Türkiye karşıtı milislerce geçmiş yıllarda gerçekleştirildiği belirlenmiştir. Bahse konu görüntülerin geçtiğimiz yıllarda da benzer asılsız iddialarla paylaşıldığı tespit edilmiştir" denildi.
"MANİPÜLATİF İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN"
İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik ortaya atılan bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, dezenformasyona karşı dikkatli olunması ve güvenilir kaynaklardan bilgi alınması gerektiği vurgulandı.
DEZENFORMASYONLA MÜCADELE ÖNEMLİ
Kamuoyunun yanıltılmasını hedefleyen bu tür girişimlere karşı İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarını sürdüreceği ifade edilerek, “Türkiye, dezenformasyonla mücadelede kararlı bir duruş sergilemeye devam edecektir” denildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Akademik çalışmaları ve eğitimci kimliğiyle tanınan yazar Kenan Yavuz, uzun süredir üzerinde çalıştığı şiir kitabı “Eristik Çıkarsama” ile edebiyat dünyasına yeni bir eser kazandırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan En Güzel Ramazan Süslemesi Yarışması kapsamında Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen değerlendirmeler tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – AK Parti Beylikdüzü ilçe teşkilatının düzenlediği Teşkilat Vefa İftarı geniş katılımla gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında açılan davada 355 gün sonra ilk kez hâkim karşısında.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Ahilik Platformu ve BEYESDER Kurucu Başkanı Cengiz Ataseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beylikdüzü ve Kavaklı esnafını ziyaret ederek kadınların üretimdeki gücüne dikkat çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, teşkilata emek vermiş isimleri görkemli bir iftar sofrasında buluşturdu. TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda birlik ve vefa vurgusu yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Akaryakıt ve LPG fiyatlarındaki küresel artışın vatandaşa yansımasını önlemek amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Halis Kahriman tarafından Esenyurt’ta düzenlenen iftar programı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programı, teşkilatın farklı dönemlerinde görev almış dava arkadaşlarını aynı sofrada buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Maarifin Kalbinde Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programlarında öğretmen, öğrenci ve veliler aynı sofrada buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Avcılar İlçe Millî Eğitim Müdürü Özcan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki kadın okul müdürlerini ve kadın eğitim çalışanlarını ziyaret ederek çiçek takdim etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Yetim Vakfı Beylikdüzü Temsilciliği’nin düzenlediği iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi.
Eğitimden Haberler imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece’nin önde gelen eğitim kurumlarından İstanbul - Büyükçekmece Adem Çelik İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.