Başkanlık Propagandacıların İddiasını Yalanladı
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER - Terör örgütü PKK/PYD propagandası yapan sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Suriye halkı Türkiye'ye tepki göstermek için Türk Bayrağını yere serip bastı" iddiasının doğru olmadığı açıklandı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddialara ilişkin kamuoyuna bilgilendirme yaptı.
GÖRÜNTÜLER SURİYE’YE AİT DEĞİL
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, paylaşılan görüntülerin Suriye ile hiçbir ilgisinin olmadığı ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Terör örgütü PKK/PYD propagandası yapan sosyal medya hesaplarından paylaşılan bazı görüntüler ile ilgili, 'Suriye halkı Türkiye'ye tepki göstermek için Türk Bayrağını yere serip bastı' iddiası doğru değildir. Görüntülerde yer alan araçların Libya plakalı olduğu belirlenmiştir."
OLAY LİBYA’DA YAŞANDI
Yapılan incelemelerde, söz konusu saldırının geçmiş yıllarda Libya’da gerçekleştiği tespit edildi. Açıklamada, "İddiaya konu saldırının Libya’da, Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Türkiye karşıtı milislerce geçmiş yıllarda gerçekleştirildiği belirlenmiştir. Bahse konu görüntülerin geçtiğimiz yıllarda da benzer asılsız iddialarla paylaşıldığı tespit edilmiştir" denildi.
"MANİPÜLATİF İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN"
İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik ortaya atılan bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, dezenformasyona karşı dikkatli olunması ve güvenilir kaynaklardan bilgi alınması gerektiği vurgulandı.
DEZENFORMASYONLA MÜCADELE ÖNEMLİ
Kamuoyunun yanıltılmasını hedefleyen bu tür girişimlere karşı İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarını sürdüreceği ifade edilerek, “Türkiye, dezenformasyonla mücadelede kararlı bir duruş sergilemeye devam edecektir” denildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.
Zorlu kış şartlarında gerçekleşen Kamp Akademisi “En İyiler” etkinliği, doğayla iç içe bir mücadeleye sahne oldu.
Yerel siyasetin ve şehircilik dünyasının isimlerinden Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Mustafa Erken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla adeta kazan kaldırdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin raylı sistemlerde geleceğini şekillendirecek önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaştı
Esenler Belediyesi Sanat Evi bünyesinde eğitim alan kursiyerler ile eğitmenlerin hazırladığı Rengin Hafızası yağlı boya resim sergisi kapılarını sanatseverlere açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milliyetçi Hareket Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimizdir” programı kapsamında gerçekleştirilen,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Anahtar Parti Erzincan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, Ankara’dan Kars’a uzanan Doğu Ekspresi hattında Erzincan’a verilen molanın yetersiz olduğunu söyledi.
Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi’nde cami yapılması amacıyla bağışlandığı belirtilen bir arazinin icra yoluyla satışa çıkarılması, mahallede ve ilçede büyük bir rahatsızlığa yol açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, spora gönül vermiş ve geleceğini bu alanda şekillendirmek isteyen pırıl pırıl gençlerimiz için harika bir hizmete daha imza atıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt halkı için oldukça önemli ve umut verici bir gün yaşandı. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kalabalık nüfusuyla İstanbul’un kalbi olan esenyurtta.
Haber: Meral Çetiner / Antalya - Alanya’mızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan emniyet teşkilatımıza yakışır bir yenileme çalışması tamamlandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.