BAŞARILI ÖĞRENCİLER GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE GÖNÜL COĞRAFYASI BOSNA-HERSEK’E GİDİYOR

BAŞARILI ÖĞRENCİLER GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE GÖNÜL COĞRAFYASI BOSNA-HERSEK’E GİDİYOR

BELEDİYE HABERLERİ 4.09.2024 11:09:16 0
BAŞARILI ÖĞRENCİLER GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE GÖNÜL COĞRAFYASI BOSNA-HERSEK’E GİDİYOR

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nde başarı yakalayan öğrenciler için düzenlenecek Bosna-Hersek gezisi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yoğun sınav maratonu sonrası YKS ve LGS’de başarı yakalayan öğrencilerin vizyonlarını genişletmek ve ödüllendirmek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bosna-Hersek’e gezi düzenliyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Türkiye’nin gönül coğrafyasının eşsiz noktalarından biri olan Bosna-Hersek gezisi için öğrencilerle birlikte Panorama 25 Aralık Müzesi Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Avrupa’nın kalbinde İslam’ın yaşadığı, “Bilge Kral” olarak anılan Aliya Izzetbegoviç’in ülkesi Bosna-Hersek’e düzenlenecek gezi, 3-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Türkiye genelinde YKS’de ilk bine, LGS’de ise ilk yüze giren 100 başarılı öğrenci, gönül coğrafyasının kadim şehirlerini gezecek. Öğrencilerin birçoğu için ilk yurtdışı seyahati deneyimi yaşatacak bu gezi ile kültür ve İslam uygarlığının acıyla yoğrulduğu, kardeşlik bilincinin yüksek olduğu Bosna-Hersek gezisi unutulmaz bir anı olacak.

BAŞKAN ŞAHİN, GENÇLERE GEZİDEKİ DUYGULARINI YAZMALARINI İSTEDİ

Bilgilendirme toplantısına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geziye katılacak öğrencilerin tecrübelerini ve gördüklerini yazıya dökmelerini ve duygularını paylaşmalarını istedi. Başkan Şahin, geleceği parlak gençlere anı olacak bu yazıların kitaplaştırılabileceğini aktardı.

ŞAHİN: BU ATTIĞIMIZ TOHUMUN GELECEK İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Toplantıda konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Eğitim Şehri Gaziantep” hedefiyle çalışmalara devam edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Ben bu salona baktığımda geleceğin Edison, Einstein, İbn-i Haldun’unu görüyorum. Gelecek sizsiniz. O yüzden bugün bu attığımız tohumun gelecek için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Her şeyin başı yetişmiş insan. Yalnızca matematik ve kimya değil, bir o kadar da insanlığı öğrenmiş insan. Merhameti, saygıyı, vicdanı, şefkati öğrenmiş insan. Geldiğimiz noktada önce kültürel bakış vardı. Bireysel başarıyı güçlendirmemiz, bunu toplumsal başarıya dönüştürmemiz ve fırsat eşitliği vermemiz gerektiğine inandık. Bütçemizin yüzde 10’unu eğitime ayırdık.”

BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE GÜVENİN

Konuşmasının devamında Bosna-Hersek’in Anadolu toprağı kadar kıymetli olduğunu belirten Başkan Şahin, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bosna’da bir bilge kral var. Bosna-Hersek tesadüf olarak seçilmiş bir yer değil. Bosna’yı ve bilge kralı iyi anlamamız gerek. Özgüveni yüksek, sorgulayıcı, cesaretli, yaptığı işin ve makamın hakkını veren ve hakikaten bunu başarıya götüren çocuklar istiyoruz. Sizler geleceksiniz ama adalet duygusunu temin etmezsek yapacak bir şeyimiz olmaz. Size inanmış insanlar ve sizdeki cevheri elmasa çeviren öğretmenleriniz var. Sizin gibi evlatlara başkanlık yapma nasip oldu bana. Bosna-Hersek’te gördüğünüz şeyleri bana yazmanızı istiyorum. Bunu bir kitaba dönüştürelim. Yarın büyük adam olduğunuzda o sıcak duyguları okuyabilesiniz. Yolunuz açık olsun. Gittiğiniz her yerden çok şey öğreneceksiniz. Bizi biz yapan değerlere güvenin.”

Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yasin Tepe konuşmalar yaparken Bosna-Hersek gezisinin önemine ve anlamına vurgu yaptılar.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com

Market Kıymasından Zehirlendikleri İddia Edildi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.

Abdülhamid Han Ortaokulunda Velilerden Şikâyet Yağdı

HABER / ABDÜLHAMİT DEMİR - Bahçekent’teki Abdülhamid Han Ortaokulu hakkında velilerden art arda şikâyetler geliyor. İddiaların kamuoyunda soru işaretleri yaratması üzerine yetkililerden açıklama bekleniyor.

Polisten Kaçamayacağını Anlayınca İntihara Kalkıştı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.

Niğtaş Hakkındaki Çevre İddiaları Bilimsel Analizlerle Geçersiz Kaldı

HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.

Çetiner’den ALTİD Başkanı Cem Özcan’a Ziyaret

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:

Şehit Evine Duygusal Ziyaret…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.

Can’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

“Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” Projesiyle Anlamlı Fidan Dikimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.

Ertan, Güven Tazeledi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.