HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Edirne Valisi Yunus Sezer koltuğunu öğrenci Tuana Aslan’a devretti.
Kortej yürüyüşü ve etkinlikler büyük ilgi gördü.

GENÇ VALİ TUANA ASLAN’DAN İLK TALİMAT: TRAFİK VE ASAYİŞE ÖNLEM
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Edirne’de düzenlenen etkinlikler, renkli ve anlamlı anlara sahne oldu. Bu özel gün dolayısıyla Edirne Valisi Yunus Sezer, makam koltuğunu İstiklal Ortaokulu öğrencisi Tuana Aslan’a devretti. Genç Vali Tuana Aslan, ilk iş olarak İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’u arayarak, okul saatlerinde trafik ve asayiş yönünden ek tedbirler alınması ve sürücülerin daha dikkatli olmaları yönünde uyarılmasını talep etti.
Ayrıca genç vali, Edirne’de hayata geçirilmesi planlanan bilim okulu projesine değinerek, öğrencilerin teknolojik altyapılarla desteklenen bir eğitim ortamına kavuşmasının önemini vurguladı. Bu vizyoner yaklaşımı takdirle karşılayan Vali Yunus Sezer, projeyi desteklediklerini ve çocuklara yönelik çalışmaların artarak süreceğini belirtti. Sezer, tüm çocukların bayramını kutlayarak, 23 Nisan’ın taşıdığı değere dikkat çekti.

7 BALKAN ÜLKESİNDEN MİSAFİRLERLE 23 NİSAN BULUŞMASI
23 Nisan etkinlikleri kapsamında Edirne’ye gelen 7 Balkan ülkesinden soydaş çocuklar da bu anlamlı günün bir parçası oldu. Komşu şehirlerden ve Edirne’den öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kutlamalar coşku dolu görüntülerle renklendi.

Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler ve beraberindeki heyet, Valimiz Yunus Sezer’i makamında ziyaret etti. Bu anlamlı buluşmanın ardından Vali Sezer, Valilik binasından başlayarak Saraçlar Caddesi’ne kadar uzanan kortej yürüyüşüne katıldı.

SARAÇLAR CADDESİ’NDE ŞENLİK HAVASI
Kortej yürüyüşünün ardından Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlikler, hem çocuklara hem de ailelere unutulmaz anlar yaşattı. Yüz boyama atölyeleri, geleneksel oyunlar, halk oyunları gösterileri ve çeşitli sahne performanslarıyla çocuklar bayramın tadını doyasıya çıkardı.

Etkinlikler boyunca, geleceğin teminatı olan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken, 23 Nisan’ın Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği en özel günlerden biri olduğu bir kez daha hatırlandı.

Edirne, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uluslararası boyutta, birlik ve kardeşlik duygularıyla kutlamanın gururunu yaşadı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, yüreklere dokunan özel bir buluşmaya sahne oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Meteoroloji ve AKOM’un İstanbul için yaptığı kar yağışı uyarılarının ardından Küçükçekmece Belediyesi sahaya indi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ADOMA AJANS- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonun ardından sosyal medyada gerçeği yansıtmayan ve toplumu kışkırtmaya yönelik paylaşımlara duruşumuz net dedi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olarak halkımızın sağlığını ve huzurunu korumak için sahadayız,
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde mahalle parklarına yönelik saldırılar son dönemde art arda yaşanıyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - “Edirne’de 7 gündür süren susuzluğa tepki gösteren Fatma Aksal, Belediye Başkanı Filiz Gencan’ı eleştirdi: ‘Sorun kuraklık değil, belediyenin beceriksizliğidir. Caddeler göl, musluklar kuru!’”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Edirne'deki yerel yönetimi sert sözlerle eleştirdi: "Yollar bakımsız, sular akmıyor; Edirne bu ihmali hak etmiyor."
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2025 yılı boyunca gümrük kapılarında yürütülen çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Yılbaşı Konseri, genç müzisyenlerin sahnedeki güçlü performanslarıyla sanat dolu bir geceye dönüştü.
HABER: M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS- Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, Ankara’da gerçekleştirdiği temasların ardından önemli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS- AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba öncülüğündeki heyet, Ankara’da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Emlak sektöründe sahte ilanlar ve fahiş fiyat artışlarına karşı yeni bir dönem başlıyor. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi genişletiliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.