HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Edirne Valisi Yunus Sezer koltuğunu öğrenci Tuana Aslan’a devretti.
Kortej yürüyüşü ve etkinlikler büyük ilgi gördü.

GENÇ VALİ TUANA ASLAN’DAN İLK TALİMAT: TRAFİK VE ASAYİŞE ÖNLEM
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Edirne’de düzenlenen etkinlikler, renkli ve anlamlı anlara sahne oldu. Bu özel gün dolayısıyla Edirne Valisi Yunus Sezer, makam koltuğunu İstiklal Ortaokulu öğrencisi Tuana Aslan’a devretti. Genç Vali Tuana Aslan, ilk iş olarak İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’u arayarak, okul saatlerinde trafik ve asayiş yönünden ek tedbirler alınması ve sürücülerin daha dikkatli olmaları yönünde uyarılmasını talep etti.
Ayrıca genç vali, Edirne’de hayata geçirilmesi planlanan bilim okulu projesine değinerek, öğrencilerin teknolojik altyapılarla desteklenen bir eğitim ortamına kavuşmasının önemini vurguladı. Bu vizyoner yaklaşımı takdirle karşılayan Vali Yunus Sezer, projeyi desteklediklerini ve çocuklara yönelik çalışmaların artarak süreceğini belirtti. Sezer, tüm çocukların bayramını kutlayarak, 23 Nisan’ın taşıdığı değere dikkat çekti.

7 BALKAN ÜLKESİNDEN MİSAFİRLERLE 23 NİSAN BULUŞMASI
23 Nisan etkinlikleri kapsamında Edirne’ye gelen 7 Balkan ülkesinden soydaş çocuklar da bu anlamlı günün bir parçası oldu. Komşu şehirlerden ve Edirne’den öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kutlamalar coşku dolu görüntülerle renklendi.

Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler ve beraberindeki heyet, Valimiz Yunus Sezer’i makamında ziyaret etti. Bu anlamlı buluşmanın ardından Vali Sezer, Valilik binasından başlayarak Saraçlar Caddesi’ne kadar uzanan kortej yürüyüşüne katıldı.

SARAÇLAR CADDESİ’NDE ŞENLİK HAVASI
Kortej yürüyüşünün ardından Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlikler, hem çocuklara hem de ailelere unutulmaz anlar yaşattı. Yüz boyama atölyeleri, geleneksel oyunlar, halk oyunları gösterileri ve çeşitli sahne performanslarıyla çocuklar bayramın tadını doyasıya çıkardı.

Etkinlikler boyunca, geleceğin teminatı olan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken, 23 Nisan’ın Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği en özel günlerden biri olduğu bir kez daha hatırlandı.

Edirne, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uluslararası boyutta, birlik ve kardeşlik duygularıyla kutlamanın gururunu yaşadı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.
İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
HABER / ERCAN KUTLU - Akzirve konutlarının yer aldığı Bahçeşehir Bahçekent ana caddesi, hafta sonları sürücü kursu araçları nedeniyle kilitleniyor; araçlar ilerleyemiyor, esnaf ve vatandaş mağdur kalıyor.
Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.
İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.
Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.