HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Edirne’ye geldi. Ziyaret kapsamında kentin eğitim yatırımları ve geleceğe yönelik projeleri masaya yatırıldı.
VALİLİKTE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Bakan Yusuf Tekin, Edirne Valiliği’ni ziyaret ederek Edirne Valisi Yunus Sezer ile bir araya geldi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıya; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu da katıldı.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda Edirne’deki mevcut eğitim durumu, yapılan yatırımlar, altyapı iyileştirmeleri ve planlanan projeler detaylı şekilde değerlendirildi. Toplantının ardından Bakan Tekin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“EDİRNE’YE 5,5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILDI”
Türkiye’nin eğitimde büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirten Bakan Tekin, Edirne özelindeki gelişmelere dair şu bilgileri verdi:
“2002-2003 eğitim öğretim yılında Edirne’de 64 bin öğrenciye 2.646 derslikte hizmet verilirken, bugün 57 bin öğrenciye 3.220 derslikte hizmet veriyoruz. Derslik sayısı yaklaşık %50 oranında artmış durumda. Öğretmen sayısı ise 3.391’den 5.167’ye yükseldi.”
Bakan Tekin, Edirne’ye yapılan toplam fiziki eğitim yatırımlarının reel olarak 5,5 milyar TL olduğunu da vurguladı.
ÖĞRENCİLERE MÜJDE! LGS SONUÇLARI YARIN AÇIKLANACAK
Öğrencilerin merakla beklediği LGS sonuçlarıyla ilgili de konuşan Bakan Tekin, yarın saat 10.00’da sonuçların açıklanacağını duyurdu.
“Sonuçlara, bakanlığımızın web sitesi ve sosyal medya hesaplarından erişilebilecek. 14-24 Temmuz tarihleri arasında tercihler alınacak, yerleştirme sonuçlarını ise 4 Ağustos’ta açıklayacağız.” dedi.
TÜM TÜRKİYE’DE ONBİNLERCE NOKTADA TERCİH DESTEĞİ SAĞLANACAK
Bu yıl tercih sürecinde öğrencilere daha etkin rehberlik sağlamak amacıyla Türkiye genelinde 30.632 noktada tercih danışmanlık birimi kurulduğunu belirten Tekin, şunları söyledi:
“Rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimize ve velilerimize destek olacak. Öğrencilerimiz tercih sürecinde yalnız değil.”
LİSELERDE EĞİTİM SÜRESİNİN 2 YILA İNDİRİLMESİ GÜNDEMDE Mİ?
Gündemde olan “liselerde eğitim süresinin 4 yıldan 2 yıla indirilmesi” konusuna da değinen Tekin, bu tartışmaları dikkatle izlediklerini belirtti:
“Kamuoyundaki tartışmalar ve bilimsel veriler ışığında hareket ederiz. Bu konuda sağlam, bilimsel temelli raporlar ortaya çıkarsa değerlendiririz. Ancak böyle bir değişiklik için TBMM’den yasal düzenleme gerekir. Son karar Meclis’imize aittir.”
“BİRLİKTE HAREKET EDERSEK BAŞARABİLİRİZ”
Eğitim süreçlerinin başarısında iş birliğinin önemine vurgu yapan Tekin:
“Eğitim hepimizin ortak meselesi. Yerel yönetimlerden mülki idare amirlerine, sivil toplum kuruluşlarından hayırseverlere kadar herkesin katkısı kıymetli. Birlikte hareket edersek başarıya ulaşırız. Bu birlikteliği sağlayan tüm aktörlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım attı. 7552 sayılı İklim Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Büyük Birlik Partisi (BBP), Meclis’te bazı muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen “kalıcı ve yasal nitelikte komisyon kurulması” önerisine sert tepki gösterdi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN –/ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un yeni sedan modeli T10F’nin test sürüşünü gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.