Tarih: 01.01.0001 00:00 3973

Arakan'da 3 Bin Müslüman Katledildi..!

Avrupa Rohingya Konseyi Sözcüsü Dr. Anita Schug, Myanmar'ın Arakan eyaletinde son 3 günde Ordumensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman'ın katledildiğini açıkladı.

Arakan

Avrupa Rohingya Konseyi  Sözcüsü Dr. Anita Schug, Myanmar'ın  Arakan eyaletinde son 3 günde Ordumensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3  bin arası Müslüman'ın katledildiğini açıkladı.

 

 

Sözcü Schug "Arakan'da son günlerde  Müslümanlara karşı ordu mensuplarının yaptığı katliamlar 2012 ve geçen yıl ekim  ayında yaşananlardan kat kat daha fazla. Durum hiç bu kadar kötü olmamıştı.  Arakan'da yaşanılan yavaşlatılmış bir soykırım ile karşı karşıyayız." dedi.

 

Müslümanlar Öldürüldü

Sadece arakan'ın Rathedaung kentine bağlı Saugpara köyünde dün  900-1000 arasındaki Müslüman'ın öldürüldüğü bilgisini aktaran Schug, bu  katliamdan sadece bir erkek çocuğun hayatta kaldığını belirtti.

Arakan eyaletinde geçen yıl ekim ayında polis kontrol noktalarına  yapılan ve 9 polisin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Myanmar ordusunun  başlattığı operasyonlar, Müslüman azınlığı büyük şiddet dalgasına maruz bırakmıştı.

Arakan'daki çatışmaların yeniden alevlenmesi üzerine, binlerce kişi kaçarak Bangladeş sınırına yığıldı. Bangladeş polisi ise, sınırı geçmek isteyen Arakanlı Müslümanları geri çeviriyor.

 

Papa Arakanlı Müslümanlar için Pazar ayininde dua etti. BM, Myanmar'ı Arakan Müslümanlarına etnik temizlik yapmakla suçluyor.

Nüfusun çoğunluğunun Budist olduğu Myanmar'daki Müslümanlar, vatandaşlık da dahil olmak üzere birçok temel hakka sahip değil.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.