Anne ve Babalar Çocuk Hakları Konusunda Bilinçleniyor
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR - Esenyurt Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Uluçınar Sosyal Yaşam Merkezinde Çocuk İhmal ve İstismarını Önlemeye Yönelik Farkındalık Eğitimi düzenledi. Eğitime katılan anne ve babalar, çocuk hakları, istismar türleri ve alınması gereken önlemler hakkında kapsamlı bir şekilde bilgilendirildi.
ÇOCUK HAKLARI VE İHMALİN ÖNLENMESİ ELE ALINDI
Sosyolog Özlem Yıldırımcan Akkaya’nın konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, çocuk haklarının korunmasının önemine vurgu yapıldı. Çocuk ihmal ve istismarına açık durumlar, Türk Ceza Kanununda bu suçlara karşı uygulanan cezalar, cinsel istismarın çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Eğitimde ailelerin bilinçlendirilmesi amacıyla teorik bilgiler kadar, gerçek hayatta karşılaşılabilecek durumlar ve çözüm önerileri de paylaşıldı.
İSTİSMAR TÜRLERİ VE ÖNLEMLER ANLATILDI
Seminerde aileler, istismarın farklı türleri hakkında bilgilendirildi. Fiziksel, duygusal ve cinsel istismar gibi konuların yanı sıra pedofili ve ensest gibi ciddi sorunlarla mücadelede ailelerin oynadığı kritik role dikkat çekildi. İstismarcıların nasıl fark edilebileceği ve böyle durumlarda atılacak adımlar, eğitimin en önemli başlıkları arasında yer aldı.
TOPLUMSAL BİLİNCİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Esenyurt Belediyesi, bu tür farkındalık çalışmalarının toplum genelinde çocuk haklarının korunmasına büyük katkı sunduğunu belirtti. Eğitime katılan anne ve babalar, çocuklarına daha güvenli bir ortam sağlama yolunda kendilerini daha donanımlı hissettiklerini ifade ederek, eğitimi düzenleyen Esenyurt Belediyesine teşekkürlerini iletti.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve 3. Bölge Başkanı Ahmet Ali Aydın, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, berat kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek zamanların toplumsal sorumluluk, gönül birliği ve dayanışma bilincini güçlendirdiğini vurguladı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin affa yönelme, gönülleri arındırma ve kardeşliği pekiştirme vesilesi olduğunu vurguladı.
Siyasetçi ve iş insanı Gürbüz Süleymanoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin milletçe arınma, affa yönelme ve kardeşliği güçlendirme vesilesi olduğunu ifade etti.
Siyasetçi ve iş insanı Muharrem Yıldız, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik, kardeşlik ve manevi arınmanın önemine dikkat çekti.
Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin affın ve arınmanın kapısı olduğunu vurguladı.
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Biz piyasalar olarak son günlerde alışık olmadığımız bir dalgalanma yaşıyoruz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.