Anasiad Libya İle Ekonomik Köprü Kuruyor
HABER/ FEHMİ SERDAR GÜRLER/ ADOM AJANS
Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD), Türkiye ile Libya arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek için önemli bir girişime imza atıyor. Özellikle fuarcılık alanında yapılacak ortak çalışmalar, iki ülke iş dünyası arasında yeni fırsatların kapısını aralayacak.
“Libya Heyeti Mayıs Ayında Bursa’ya Geliyor”
Libya Genel Fuarlar Kurumu Başkanı Esam Abujella Aloul, ANASİAD’ın davetlisi olarak Mayıs ayının başında Bursa’ya geliyor. Bu ziyaret, geçtiğimiz aylarda ANASİAD heyetinin Libya’da gerçekleştirdiği görüşmelerin bir devamı niteliğini taşıyor. Bursa’da yapılacak temaslarda, iki ülke arasında fuarcılık temelli ticari iş birlikleri masaya yatırılacak.
“Hedef Sadece Nezaket Değil Ticareti Büyütmek”
ANASİAD Başkanı Hakan Birkan, ziyaretin sadece bir nezaket ziyareti olmadığını belirtti. Yapı, tekstil, otomotiv yan sanayi ve tarım makineleri gibi sektörlerde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Birkan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile KFA Fuarcılık’ın da iş birliği içinde olacağını söyledi.
“Bursa Ve Trablus Arasında Fuarcılık Köprüsü Kurulacak”
ANASİAD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Osama Alsherif’in de sürece önemli katkılar sunduğunu dile getiren Birkan, “Bursa ve Trablus’ta ortak sektörel fuarlar düzenlemek için zemin hazırlıyoruz. Bu fuarlar sayesinde firmalar doğrudan bir araya gelecek, yeni ticari ilişkiler kurulacak” dedi.
“Ekonomik Diplomasiye Güç Katacak”
Libya Genel Fuarlar Kurumu Başkanı Esam Abujella Aloul’un yapacağı ziyaretin, Türkiye ile Libya arasındaki ekonomik diplomasiyi güçlendirmesi bekleniyor. Görüşmeler sonucunda, her iki ülkedeki firmalar için daha sağlam, doğrudan bağlantılar kurulacak. ANASİAD öncülüğünde atılan bu adım, sadece Bursa için değil, Türkiye genelinde ihracat odaklı birçok firma için de yeni fırsatlar sunabilir.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Vali Yunus Sezer; "15 Temmuz'u unutmamamız ve unutturmamamız gerekir." diyerek milli birlik mesajı verdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Gelecek Partisi Edirne İl Başkanı Havva Aksoy, "İmralı Mektubu" iddialarına yazılı açıklama yaptı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım attı. 7552 sayılı İklim Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Büyük Birlik Partisi (BBP), Meclis’te bazı muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen “kalıcı ve yasal nitelikte komisyon kurulması” önerisine sert tepki gösterdi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN –/ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un yeni sedan modeli T10F’nin test sürüşünü gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.