KADIKÖY’DE İKİNCİ ALZHEİMER MERKEZİ AÇILIYOR
Kadıköy Belediyesi’nin 19 Mayıs Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi’nin ardından Göztepe’de hizmete girecek olan Kadıköy’ün ikinci Alzheimer Merkezi hazırlıklarını tamamladı. Yeni koronavirüs nedeniyle açılışı ertelenen Göztepe Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezinden, Kadıköy’de ikamet eden 1. ve 2. evre Alzheimer hastaları ücretsiz olarak yararlanabilecek.
Kadıköy Belediyesi, Göztepe Mahallesinde yer alan 3 katlı tarihi bir binayı kiralayarak Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezi olarak düzenledi. Pandemi nedeniyle açılışı ertelenen Alzheimer Merkezi, Kadıköy’de ikamet eden, hastalığın 1 veya 2’nci evresinde olan 100 Alzheimer hastasına hizmet verecek. Hastalarının tüm gün yararlanabilecekleri Alzheimer Merkezi’nde, ‘tıbbı bakım hizmeti’ yer almayacak.
SOSYAL HİZMET MERKEZİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Göztepe’deki binanın bir kısmı ise Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Merkezde sosyo-ekonomik ihtiyaç sahibi gruplara yönelik psiko-sosyal destek, sosyo-ekonomik destek, psikolojik danışmanlık, güçlendirme hizmeti veriliyor; atölye ve eğitim çalışmaları yapılıyor.
BAŞKAN ODABAŞI: HASTA VE HASTA YAKINLARININ YAŞAM KALİTESİ ARTACAK
Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezine ilişkin bilgi veren Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı şöyle konuştu: “Kadıköy önemli oranda 65 yaş üstü yurttaşlarımızın yaşadığı bir ilçe. Biz de onların hayatlarını daha sağlıklı, mutlu ve verimli geçirmeleri için elimizden gelen çalışmaları yapıyor, onların önceliklerini gözetiyoruz. Pandemi süreci boyunca evlerinden çıkamayan, 65 yaş üstü bireylerin sıcak yemek, ilaç ve yiyecek alışverişi taleplerini karşıladık. Onların yüzündeki gülümseme ve huzur bizim çok kıymetli. Göztepe Alzheimer Merkezi ile Kadıköy’de ikamet eden, 100 Alzheimer hastasına hizmet vereceğiz. Merkezimiz sayesinde hastalar ve hasta yakınlarının hem yaşam kalitesi artacak hem de verimli zaman geçirecekler. Salgın nedeniyle açılışımızı ertelemiştik. Sosyal Hizmet Merkezimiz hizmet vermeye başladı. Alzheimer Merkezi de en kısa zamanda son düzenlemeleri yaparak hizmet vermeye başlayacak.”
HEM AKTİVİTE HEM EGZERSİZ
19 Mayıs ve Göztepe mahallelerinde bulunan Alzheimer Merkezlerinde hastaları yaşama bağlamak, günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini sağlamak ve zihinsel rehabilitasyon çalışmaları ile hastalığın evre atlamasını geciktirmek amaçlanıyor. Göztepe Sosyal Hizmet ve Alzheimer Merkezinde, 19 Mayıs Alzheimer Merkezinde olduğu gibi, psikomotor becerilerin aktif kalması için zihinsel ve fiziksel aktivitelerin yer alması planlanıyor. Bunun yanı sıra germe-gevşeme egzersizleri, yürüyüş programları, top egzersizleri gibi egzersizlerle hastaların bedensel sağlıklarının da korunması amaçlanıyor.
İLK ALZHEIMER MERKEZİ, 2017 YILINDA 19 MAYIS MAHALLESİNDE AÇILMIŞTI
Kadıköy’de Alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına yönelik ilk hizmet 2017 yılında 19 Mayıs mahallesinde açılan “19 Mayıs Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi” ile başladı. 80 kişilik hasta kapasitesine sahip olan merkezde, 1. ve 2. evrede bulunan hastalara yönelik hizmetin yanı sıra hasta yakınlarına da psikolojik destek ve çalışmalar yürütülüyor. Binanın ilk katında Alzheimer hastalarına hizmet verilirken, ikinci kat ‘Sosyal Yaşam Evi’ olarak kullanılıyor. Pandemi sürecinde hizmetlerine ara verilen 19 Mayıs Alzheimer Merkezi, kurulduğu günden bugüne kadar 350 hastaya hizmet verdi, seminer, atölye çalışmaları, psikolojik danışmanlık, destekleme programları ve etkinliklerle yaklaşık 3500 hasta yakınına dokundu.
Alzheimer Merkezlerinden hizmet alabilmek için hastanın Alzheimer hastalığı olduğunu gösteren tıbbi belgesinin olması, Kadıköy’de ikamet etmesi ve hastalığın 1 veya 2’nci evresinde olması gerekiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Akzirve konutlarının yer aldığı Bahçeşehir Bahçekent ana caddesi, hafta sonları sürücü kursu araçları nedeniyle kilitleniyor; araçlar ilerleyemiyor, esnaf ve vatandaş mağdur kalıyor.
Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.
İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.
Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.
İstanbul genelinde vatandaşın kapısını en çok çaldığı ve derdine en hızlı derman bulduğu belediyeler belli oldu.
Vatandaşın günlük hayatını zorlaştıran trafik ve park sorunu için kapsamlı bir adım atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Avukat Önder Serkan Çebi başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü’nde yarıyıl tatili sonrası okullarda anlamlı bir başlangıç yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna, yarıyıl tatilinin ardından okullarda anlamlı ve güçlü bir başlangıç yapıldı.
Milletimizin dayanışma ruhunu temsil eden STK’larımızla birlikte, mağfiret müjdecisi Berat Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.
Türkiye’de bir ilk Esenyurt’ta hayata geçiyor. İlçe bazında kurulacak olan ilk yüz on iki Komuta Merkezi, Esenyurt’un Battalgazi Mahallesi’nde hizmete hazırlanıyor.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.