Altın Karınca Ödülleri’nde Büyük Onur
HABER / AHMET KARAYÜN - Beylikdüzü Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri’nde “Akıllı Şehir Uygulamaları” kategorisinde “Yuvam Olur Musun?” projesiyle ödüle layık görüldü.
10’uncu kez düzenlenen Altın Karınca Ödülleri’nde 10 farklı kategoride 55 proje yarıştı. Beylikdüzü Belediyesi, sokak hayvanları için hayata geçirdiği web sitesi projesi ile büyük beğeni topladı. Belediye adına ödülü Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Şehla, Bilgi İşlem Müdürü Tuğçe Ceylan ve projede görev alan ekip teslim aldı.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN DİJİTAL ÇÖZÜM
“Yuvam Olur Musun?” projesi, Beylikdüzü Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının yeni yuvalarına daha kolay kavuşabilmesi amacıyla geliştirildi. Proje kapsamında oluşturulan web sitesi, sahiplendirme sürecini hızlandırmak için kullanıcı dostu bir platform sunuyor.
Site üzerinden hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlar, hayvanların türü, yaşı ve cinsiyeti gibi bilgileri kolayca inceleyebiliyor. Başvuru işlemleri de online olarak gerçekleştiriliyor. Proje, hem sokak hayvanlarına sıcak bir yuva kazandırılmasını hem de sahiplendirme süreçlerinde şeffaflığı hedefliyor.
BİLGİLENDİRİCİ İÇERİKLERLE KAPSAMLI DESTEK
“Yuvam Olur Musun?” web sitesi sadece sahiplendirme değil, aynı zamanda bilinçlendirme amacı da taşıyor. Platformda kedi ve köpek bakımı ile ilgili bilgilendirici içeriklere yer veriliyor. Belediye, bu proje ile sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Vatandaşlar, siteye erişim sağlayarak hayvan sahiplenme işlemlerini gerçekleştirebilir ve daha fazla bilgi alabilir.
BELEDİYE YETKİLİLERİNDEN TEŞEKKÜR MESAJI
Belediye yetkilileri, projeye katkı sunan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, sokak hayvanları için örnek olacak daha birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.
Siteye ulaşmak için [yuvamolurmusun.beylikduzu.istanbul](https://yuvamolurmusun.beylikduzu.istanbul).
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul’da deprem riskine karşı yapılan çalışmaların değerlendirildiği önemli toplantı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İzmir'de cami duvarındaki havalandırma borusuna sıkışan yavru kedi, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sağ salim kurtarıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bilecik Valisi Şefik Aygöl, üniversite sınavı öncesi Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere hem moral verdi hem de başarı dileklerini iletti.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt’ta hayata geçirilen “Nefes Bahçesi” projesi, mahalleliye doğayla iç içe, huzurlu ve ferah bir yaşam alanı sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bolu’daki Grand Kartal Otel’de yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayamadığı için 1 ay daha görev yapacak.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Küçükçekmece’de düzenlenen afet çalıştayında, olası depremler ve felaket senaryoları masaya yatırıldı. Başkan Kemal Çebi, “Depremle mücadele bilim, ahlak ve planlama gerektirir” dedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl gençlerin yetenekleriyle kutlayacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası, kadınların hayatına yeni bir yön vermeye devam ediyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 153 Çağrı Merkezi, vatandaşların belediyeye en hızlı ve kolay ulaşım sağladığı nokta haline geldi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Bursa'nın Mudanya ilçesinde Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Ayhan Terzi Hasköy İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS – Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınını araştıran Meclis Komisyonu, çalışmalarını henüz tamamlayamayınca görev süresi 1 ay daha uzatıldı. Faciada 78 kişi hayatını kaybetmişti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı el Sudani, tarihi önemde bir görüşmeyle bölgeye umut aşıladı.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Genç sanatçı Aybüke Albere, müzikteki çıkışıyla adından sıkça söz ettirirken, sahne ve tiyatro deneyimiyle de dikkat çekiyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.