Altın Fiyatları Yükselişe Geçti
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Altın fiyatları yeniden yukarı yönlü harekete geçti. ABD'nin ekonomik durumu hakkında artan endişeler, yatırımcıların güvenli liman olarak altına yönelmesine neden oldu. ABD hükümetinin artan borcu ve Hazine tahvillerine olan ilginin azalması, altın fiyatlarını yukarı taşıdı. Bu gelişmelerin etkisiyle altının ons fiyatı, 9 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
"ONS ALTINDA YENİ REKOR SEVİYE TEST EDİLDİ"
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 3345 doları aşarak son dönemin en yüksek seviyesini gördü. Sabah saatlerinde yüzde 0.65 oranında yükselen altın, 3336 dolar seviyelerinde işlem gördü. Uzmanlara göre bu yükselişte, ABD ekonomisine yönelik artan tedirginlikler ve mali görünümdeki olumsuzluklar etkili oldu.
"DOLAR ZAYIFLADI, ALTIN DESTEK BULDU"
ABD dolarının değer kaybetmesi, altını daha cazip hale getirdi. Dolar dışı para birimleri kullanan yatırımcılar için altın alımı kolaylaştı. Bu durum, özellikle yurtdışındaki yatırımcıların altına yönelmesini sağladı. Analist Kelvin Wong’a göre, altındaki yükselişi zayıflayan dolar ve ABD ekonomisindeki stagflasyon riski destekliyor.
"ALTINDA DİRENÇ VE DESTEK SEVİYELERİ GÜNCELLENDİ"
Analistlerin teknik analizlerine göre altın için ilk direnç seviyesi 3366 dolar olarak öne çıkıyor. Bu seviyenin aşılması halinde hedef 3417 dolar olabilir. Olası geri çekilmede ise 3316 ve 3284 dolar seviyeleri destek noktaları olarak izleniyor.
"TAHVİLLERE İLGİ AZALDI, ALTINA YÖNELİM ARTTI"
ABD'de özellikle 20 yıllık Hazine tahvillerine olan ilginin düşmesi, yatırımcıları daha güvenli limanlara yöneltti. Bu durum altın gibi alternatif yatırım araçlarının cazibesini artırdı. Ekonomik belirsizliklerin devam ettiği bu süreçte, altın yeniden yatırımcıların gözdesi haline geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Yesevi Arama Kurtarma (YAK) Marmara Bölge Başkanı İsmail Özdemir, Edirne Yesevi Arama Kurtarma (YAK) Ekibiyle birlikte, Edirne AFAD İl Müdürü Cengiz Karakuş’u ziyaret etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde öğrenci su içerken öğretmenin şişeye vurması sonucu dudağının kanadığı iddia edildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Mil Diyanet Sen İstanbul İl Başkanı Muhammet Faruk Gür Camiler; yalnızca taş, tuğla ve harçla örülmüş yapılar değil, gönüllerin sığınağı, kalplerin huzur bulduğu mekânlardır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Uluslararası Barış Hareketi Genel Merkez Koordinatörü Ufuk Savaş, dünyaya barış çağrısı yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Pazar sabahı, Büyükçekmece Kuba Camii, sadece İstanbul'un değil, insanlık vicdanının da buluşma noktası oldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Mega TV ailesi, yeni yayın dönemine sayılı günler kala düzenlenen samimi bir kahvaltı programında buluştu.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, Türkiye Yüzyılı Buluşmalarında Fatih’te vatandaşlarla buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü ve İstanbul iş dünyasının saygın isimlerinden olan, aynı zamanda Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi İlyas Yılmaz, Fenerbahçe’de yönetiminde görev alarak mazbatasını teslim akldı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’nın İstanbul etabı tamamlandı.
HABER / MUHAMMED MUTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, memleketi Ordu’dan başlayarak tüm ilçeleri tek tek dolaştı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.