Aksaçlılar Genel Başkanı Ahmet Bereket, şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu davasında zaman aşımı kararına tepki gösterdiği ve dava sürecinde suskun kalan kişileri eleştirdiği çıkışlarıyla yeniden gündeme geldi.
İZMİR (İGFA) - Aksaçlılar Genel Başkanı Ahmet Bereket, çarpıcı açıklamalar sonrasında isimsiz tehdit telefonları aldığını açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde, Yargıtay 5. Dairesi’nin 2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit olmasıyla ilgili davada zaman aşımı kararı alınması, Ahmet Bereket tarafından sert sözlerle eleştirildi.
Bereket, Yazıcıoğlu’nun ismini kullanarak makam sahibi olan başdanışman, komisyon üyesi, parti genel başkanı, milletvekili ve belediye başkanları gibi isimlerin dava sürecinde suskun kaldıklarını dile getirdi. Bu kişileri, Yazıcıoğlu’nun davasına dünyevi menfaatler uğruna ihanet etmekle suçladı.
TEHDİTLER GÜNDEME DAMGA VURDU
Bereket’in bu açıklamaları, hem sosyal medyada, hem de basında geniş yankı buldu. Ancak açıklamalarından sonra isimsiz tehdit telefonları aldığı iddiası kamuoyunda şok etkisi meydana getirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Ahmet Bereket, “Şehit liderim Muhsin Yazıcıoğlu davasındaki zaman aşımı kararının ardından yaptığım açıklamalar birilerini öylesine rahatsız etmiş ki, tehdit telefonlarıyla bizi susturacaklarını sanıyorlar. Zavallılar! AKSAÇLILAR’I ve Şehit lider Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşlarını hiç tanıyamamışlar. Ben bu tür tehditlere parti il başkanlığım döneminden beri alışığım. Isıracak it dişini göstermez derler; bunların cesareti ancak isimsiz telefonlarla ve klavye delikanlılığıyla sınırlı.” diye konuştu.
ŞİKAYETLERE RAĞMEN SONUÇ ALINAMADI
Ahmet Bereket, tehditlerle ilgili neden şikayette bulunmadığına yönelik sorulara ise şunları kaydetti:
“Daha önce de emniyet ve savcılık kayıtlarına geçen şikayetlerimiz oldu. Misyonerlik faaliyetleriyle ilgili çalışmalarımızı paylaştığımızda ismim ve resmim bir site tarafından açıktan paylaşılmıştı. Bir federasyon başkanının dağda ölene şehit demesine karşılık ‘dağda ölene leş denir’ diyerek eleştiride bulunup resmi şikayet yaptım. Parti binama tehdit mektupları bırakıldı, emniyet birimleri tahkikat yaptı. Ancak şikayetlerimizden bugüne kadar bir sonuç alınmadı. Bu nedenle kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye devam edeceğiz.”
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Bölgesel Lig’i namağlup tamamlayan Esenler Belediyespor Voleybol A Takımı, muhteşem bir geri dönüşle şampiyon oldu ve 2. Lig biletini kaptı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Muhasebe alanında kariyer hedefleyenler için büyük fırsat: Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen eğitim programı sona erdi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Eğitimde, medyada ve toplumsal bilinçte ortak mücadele çağrısı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yaptığı konuşmada İslam coğrafyasının iki asırdır böl-parçala-yönet anlayışıyla kuşatıldığını belirterek, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde alın teriyle çalışan tüm emekçileri kutladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –6 yıldır atıl durumdaki tesis, yenilenen yüzüyle Haziran ayında vatandaşla buluşuyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS – Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde düzenlenecek yarışmalarla 15 Temmuz’un anlam ve önemini afişlerle, şiirlerle, filmlerle ve ezgilerle anlatacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.