Afad'dan Vatandaşlara Önemli Uyarı
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Marmara Denizi’nde, Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de güçlü bir şekilde hissedildi. Deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara yönelik önemli uyarılarda bulunarak can güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.
HASARLI YAPILARDAN UZAK DURUN
AFAD, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, deprem sonrasında hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, "Riskli yapıların çevresinde bulunmayın. Hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar güvenli alanlarda kalmaya özen gösterin" denildi. Ayrıca vatandaşların kendi güvenlikleri için resmi kurumların açıklamaları dışındaki bilgilere itibar etmemesi gerektiği belirtildi.
HABERLEŞMEDE SMS VE İNTERNET TABANLI UYGULAMALARI KULLANIN
Depremin ardından iletişim hatlarında yaşanabilecek yoğunluğu önlemek adına telefon görüşmeleri yerine SMS ve internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarının tercih edilmesi gerektiği açıklandı. Bu yöntemle hem iletişim sağlanabilecek hem de acil durum ekiplerinin çalışmalarına engel olunmamış olacak.
ARTÇI SARSINTILARA DİKKAT
AFAD yetkilileri, ana depremin ardından artçı sarsıntıların meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Bu süreçte vatandaşların tedbiri elden bırakmaması ve güvenli alanlarda kalmaya devam etmesi gerektiği ifade edildi.
SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Deprem sonrası AFAD ekipleri tarafından başlatılan saha tarama ve hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kurum, tüm gelişmelerin resmi kanallar üzerinden duyurulacağını ve bu bilgilerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.
Yetkililer, halkı panik yapmadan ancak dikkatli ve bilinçli şekilde hareket etmeye davet etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan, Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 1 Haziran 2025'te meydana gelen bir aile içi tartışmada, küçük yaştaki bir çocuğun beşiği devrildi ve çocuk yere düştü.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de şüpheli ölüm! Düğün sonrası evinde baygın bulunan kişi hayatını kaybetti. Polis soruşturma başlattı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de şüpheli ölüm! Düğün sonrası evinde baygın bulunan kişi hayatını kaybetti. Polis soruşturma başlattı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli sporcu İzel Erim, Hand to Hand Dünya Şampiyonası’nda gösterdiği üstün performansla dünya ikincisi oldu. Azmiyle kazandığı başarısıyla, Türkiye’nin gururu oldu.
İngiltere’nin önde gelen finans kuruluşlarından Standard Chartered, altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda yükseliş trendini sürdüreceğini açıkladı.
Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Nebahat Çehre, 81 yaşında olmasına rağmen yıllara meydan okuyan zarafeti ve duruşuyla bir kez daha dikkat çekti.
"ESKİ TİP EHLİYETLERİN YENİLEME SÜRESİ 31 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR"
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel, katıldığı bir televizyon programında geçmişte maruz kaldığı şiddetle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - ŞİMAL'İN VEFAT HABERİ KAMUOYUNA DUYURULDU
"YUSUF TEKİN: ERKEN TATİL HUKUKEN VE PEDAGOJİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.