Tarih: 01.01.0001 00:00 5790

IŞIĞIN YOLU İLE GÜVENLİ BAĞLANMA

Her hafta birbirinden ilgi çekici konu ve uzman konuklarını, ziyaretçileriyle buluşturan Yaşam Akademisi, aralık ayında çocuk gelişimi, psikoloji dallarında uzman isim olan Nilüfer Devecigil’i Akbatı AVM’de ağırlıyor. ‘Işığın Yol

IŞIĞIN YOLU İLE GÜVENLİ BAĞLANMA

Işığın yolu ile güvenli bağlanma

Her hafta birbirinden ilgi çekici konu ve uzman konuklarını, ziyaretçileriyle buluşturan Yaşam Akademisi, aralık ayında çocuk gelişimi, psikoloji dallarında uzman isim olan Nilüfer Devecigil’i Akbatı AVM’de ağırlıyor. ‘Işığın Yolu: Bir Bağlanma Hikayesi’ adlı kitabıyla da tanınan Psikolog ve Yazar Devecigil, ‘Güvenli Bağlanma ve Geçmişin Bugüne Yansımaları’ başlıklı söyleşisiyle 6 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da Akbatı AVM’nin konuğu olacak.

Doğal ebeveynlik, bağlanma ve mindfulness eğitimleri ve oyun terapileriyle birçok ailenin yoluna ışık olan Psikolog ve Yazar Nilüfer Devecigil, Yaşam Akademisi’nin konuğu olarak Akbatı AVM’nin misafirleriyle buluşuyor. Her perşembe günü birbirinden ilgi çekici konularla misafirlerini bilgilendirmeyi amaçlayan Yaşam Akademisi söyleşilerinin 6 Aralık Perşembe günkü konuğu  Devecigil,  ‘Güvenli Bağlanma ve Geçmişin Bugüne Yansımaları’ başlıklı söyleşisiyle çocukları yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatacak. Anne baba olmaya, bağlanmaya, geçmişin yaralarını sağaltmaya dair çarpıcı paylaşımlarıyla saat 14.00’da katılımcıların merak ettiklerini yanıtlayacak olan Devecigil’in söyleşisi, ‘Araştıran Anneler’ sosyal medya platformunun desteğiyle gerçekleşecek.

 

Nilüfer Devecigil

Nilüfer Devecigil, 1967 yılında Ankara’da doğdu. Saint-Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra ABD, California’da Pitzer College’ı bitirdi. Colorado, Boulder’da, Naropa Üniversitesi’nde üç yıllık psikoloji mastırını “Ben Ötesi Psikoloji” (Transpersonal Counseling Psychology) üzerine tamamladı. Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) yaratıcıları Carol ve Byron Norton ile travma uzmanlığıyla tanınan Pat Ogden gibi konusunda öncü terapistlerle çalıştı. Almanya’da Diane Poole Heller ile Somatik Deneyimleme eğitim ve çalışmalarına katıldı. Yazar, Türkiye’de halen bireysel danışmanlık ve ebeveynlik eğitimlerinin yanı sıra mindfulness eğitimleri ve grup çalışmaları yapmaktadır. Bir kız çocuğu annesi olan Devecigil, 2013’ten bu yana HThayat bünyesinde ebeveynlik üzerine çeşitli makaleler yazmaktadır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.