751’inci Vuslat Yıldönümü Anıldı
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER - Avcılar Belediyesi, Hz. Mevlana’nın vuslat gecesi “Şeb-i Arus” etkinliğini Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenledi. Etkinlik, sevginin, hoşgörünün ve barışın önemini hatırlatan bir anma gecesi olarak büyük ilgi gördü.
MEVLANA’NIN ÇAĞLARI AŞAN MESAJI AVCILAR’DA YANKILANDI
Hz. Mevlana’nın 751. vuslat yıldönümü kapsamında düzenlenen “Şeb-i Arus” etkinliği, Avcılar’da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Avcılar Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Prof. Dr. Mehmet Çelik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sufî Meşk Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Hüseyin Fahreddin Dede’nin Acemasiran Mevlevi Ayini ve Sema Mukabelesi”, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Mevlana’nın çağlara ışık tutan öğretileri, birlik ve beraberlik mesajı eşliğinde geceye damgasını vurdu.
BAŞKAN ÇAYKARA: “BU MESAJI GELECEĞE TAŞIMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ”
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, etkinlikte yaptığı konuşmada Mevlana’nın evrensel mesajlarına vurgu yaptı. Başkan Çaykara, şöyle konuştu:
“Bugün burada, manevi bir yolculuğun en anlamlı duraklarından birinde buluşmanın derin mutluluğunu yaşıyoruz. Hz. Mevlana’nın 'Şeb-i Arus' olarak anılan vuslat gecesini anmak, yalnızca bir kültürel etkinlik değil; aynı zamanda sevginin, barışın ve hoşgörünün mesajını hatırlamak ve yaşatmaktır.
Mevlana’nın öğretileri yalnızca bir döneme veya bir coğrafyaya değil, tüm insanlığa hitap eder. Onun 'Ne olursan ol, yine gel!' sözü, ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayan evrensel bir çağrıdır. Bu mesajı özümseyerek, birlik ve beraberlik içinde geleceğe daha umutla bakabiliriz. Bugün burada bu değerleri yaşatmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
SEVGİ, HOŞGÖRÜ VE BARIŞ MESAJLARI GECEYE DAMGA VURDU
Etkinlikte, Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve barış temelli öğretileri çeşitli sunumlarla dile getirildi. Sufî Meşk Topluluğu’nun performansı, geceye katılanlara derin bir manevi atmosfer sundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.