Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumları arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (BUÜ) mezun olanların sayısı 300 bini geçti. Önümüzdeki sene 50. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan üniversiteden sadece 2023-2024 yılında mezun olan öğrenci sayısı 10 bin oldu.
BURSA (İGFA) - BUÜ’de mezuniyet törenleri tamamlandı. Enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulların ayrı ayrı gerçekleştirdiği törenlerde 2023-2024 akademik dönemi sonunda diploma almaya hak kazanan toplam 10 bin öğrenci mezun edildi. 12 Haziran’da başlayan ve 12 Temmuz’da tamamlanan törenlere üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel, kent yöneticileri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI
Mezuniyet törenlerine katılmaya özen gösteren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yaptığı konuşmalarda öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi. Akademik ve bilimsel altyapıyı geliştirmenin yanı sıra gençlere en iyi şekilde eğitim vermeye özen gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Türkiye’nin en yoğun öğrenci nüfusuna sahip üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Sadece meslek yüksekokullarımızda 20 binden fazla öğrenci bulunuyor. Fakültelerimiz, enstitü ve yüksekokullarımızı da buna dâhil ettiğimizde toplam 70 bin gencimize eğitim-öğretim hizmeti veriyoruz. Öğrencilerimiz bizim için son derece büyük bir önem taşıyor. Onlara en iyi eğitimi vermek, mezuniyet sonrasındaki hayatlarına en güçlü şekilde hazırlamak için çabalıyoruz. Gençlerimiz mezuniyet sonrasında iş dünyasında ciddi bir rağbet görüyor. İstihdam konusunda sadece Bursa’da değil, ülke genelinde de kendilerine büyük bir ilgi oluyor. Sanayi başta olmak üzere onlarda meslek dalında gençlerimiz bu üniversiteden mezun olmanın avantajını yaşıyor. Her birine yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Yollar açık olsun” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Küçükçekmece Belediyesi, klasik otomobil meraklılarını aynı çatı altında buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Dünya enerji piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. İsrail’in 13 Haziran’da İran’a başlattığı saldırıların ardından yükselen petrol ve doğal gaz fiyatları, nereye gidiyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avrupa’da doğal gaz fiyatlarında dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Bu gelişme, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ile İran arasında ateşkes ilan edildiğini açıklamasının hemen ardından geldi.
Geçici okulda eğitim gören çocuklar için düzenlenen etkinlikte, Türk Kızılayı gönülleri fethetti. Başkan Mehmet Salih Ün’ün duyarlı yaklaşımı öğrencilere umut, ailelere moral oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan orman yangınları tehlikesine dikkat çeken Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yayınladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü, İstanbul – Uzun bir bekleyişin ardından, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda taşlar yerine oturdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan Belediyesi’nde promosyon ihalesi tamamlandı. 152 personele kişi başı 75 bin TL ödenecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.