Sadako Sasaki Anma Töreni

Hiroşima Katliamı’nın 74. Yıldönümü’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Vadisi’nde oluşturduğu Japon Bahçesi’nde bir anma programı düzenlendi.Hiroşima’ya atılan atom bombasının etkisiyle yakalandığı çaresiz bir hastalık

İSTANBUL 7.08.2019 12:17:44 2271 0
Sadako Sasaki Anma Töreni

                         SADAKO SASAKİ BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

 

Hiroşima Katliamı’nın 74. Yıldönümü’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Vadisi’nde oluşturduğu Japon Bahçesi’nde bir anma programı düzenlendi.Hiroşima’ya atılan atom bombasının etkisiyle yakalandığı çaresiz bir hastalık sonucu 12 yaşında ölen Sadako Sasaki ve Hiroşima ile Nagazaki’de ölen 300 bin kişi anıldığı programda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi öğrencilerinin Sadako Sasaki’nin hikayesini anlattığı drama gösterisi izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Barışın önemine dikkat çekmek ve Dünya çocuklarına daha aydınlık bir dünya bırakmak için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Beylikdüzü Şubesi tarafından, Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Sadako Sasaki Anma Programı’nda Yaşam Vadisi Japon Bahçesi, bu yıl da çocukların yaptığı rengarenk turna kuşları ile bezendi. Sadako Sasaki’nin tamamlayamadığı turna kuşlarını katlayan çocuklar dünyaya barış mesajı verdiler. Törene; Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Serdal Mumcu ve Çağdaş
Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Ayşe Yüksel’in yanı sıra, Beylikdüzü Belediyesi Protokolü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Mumcu: Çocuklar Barış İçin Mücadele Etmeyi Sürdürecek

 

Anma programında yaptığı konuşmada, barışın önemine vurgu yapan Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Serdal Mumcu, “Savaşın gerçek mağdurları masum çocuklardı. Sadako, sağlığına kavuşmak umuduyla kağıttan turna kuşları yapmaya başladığında, belki, bu şekilde anılacağını hayal etmemişti. Osadece huzurlu bir yaşam ve huzurlu bir dünya hayal etmişti. Sadako, hayal ettiği bin turnayı yapamadı ama şurası bir gerçek ki 1955 yılından bu yana, arkadaşları ve çocuklar, milyonlarca turnayı gökyüzüne barış adına salıverdi. Çocuklar, savaşsız ve barış içinde bir dünya için Sadako gibi ve savaşta mağdur olan bütün çocuklar gibi mücadele etmeyi sürdürecekler. Buna inanıyoruz. Anmak için bir araya geldiğimiz Sadako Sasaki ve savaş sırasında mağdur olmuş bütün çocuklarımızın aziz hatıraları önünde bir kez daha eğiliyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen ÇYDD yönetimine, bizleri böylesi anlamlı bir etkinlikte buluşturdukları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Yüksel: Barış İçinde Yaşamak Çocukların Hakkı

 

Konuşmasında yetmiş dört yıl önce yaşanan bu acı olayın dünyadaki bütün insanları bir araya getirdiğine, dünya çocuklarının el ele tutuşup barış dileklerini dile getirildiği bir hale dönüşüğüne dikkat çeken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Ayşe Yüksel ise, “Çocuklarımız geleceğimiz. Barış içinde yaşamak, tüm dünya çocuklarının hakkı. Ne mutlu bize ki büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız, torunlarıyız. O’nun ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sloganı ile büyüdük. Dünyanın her yerinde barış yaşansın. Biz, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bu etkinliğe katılım gösteren tüm şubelerimizi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Beylikdüzü Şubesi Başkanı Sebahattin Çılbır ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.” diye konuştu.


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.