Kendin İçin Bir İyilik Yap!

ytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Kaymakamlığı işbirliğinde hayata geçirilen 'Kendin İçin İyiyi İste; İyi Gelecek Projesi', İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımıyla kamuoyuna duyuruldu.

GÜNCEL 25.12.2019 18:49:05 3858 0
Kendin İçin Bir İyilik Yap!

Kendin İçin İyiyi İste!

Uyuşturucu ile mücadele konusunda Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Kaymakamlığı işbirliğinde hayata geçirilen "Kendin İçin İyiyi İste; İyi Gelecek Projesi", İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımıyla kamuoyuna duyuruldu.

Zeytinburnu Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı desteğiyle Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Biruni Üniversitesi ve Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü Derneği’nin ortaklığıyla hayata geçirilen İyi Gelecek Projesi’nin açılış programı İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımıyla gerçekleşti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Avrupa uyuşturucu raporuna göre 2017 yılında 28 Avrupa Birliği ülkesinin yakaladığı eroin miktarı 5.4 ton iken, bizde ise bu 17.4 tondur. Avrupa’nın yakaladığı toplam miktarın üç katından daha fazlasını yakalıyoruz. Yılbaşından bugüne kadar toplam 42.2 milyon kök kenevir ele geçirdik" dedi.

ZEYTİNBURNU’NDA PİLOT OKUL SEÇİLDİ

Tanıtım öncesi düzenlenen panelde uyuşturucu bağımlılığının çeşitleri ve uyuşturucunun insan sağlığına verdiği zararlar anlatıldı. Proje ile özellikle çocukların herhangi bir bağımlılığa bulaşmadan bağımlılığın önüne geçilmesi hedefleniyor. Gençlere uyuşturucunun zararlarının anlatılacağı proje, ilk olarak ilçede bulunan bir pilot okulda uygulanacak.

TOPLAM 42.2 MİLYON KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Projenin tanıtım programında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Libya açıklarında 4.2 ton esrar, Bulgaristan-Sırbistan sınırında 500 bin ekstazi, Yunanistan’da 4.5 milyon captagon, yine Akdeniz’de İspanya-İtalya açıklarında 12.4 ton esrar ele geçirdik. Ayrıca son bir yılda tarihimizin en büyük uyuşturucu yakalamalarını gerçekleştirdik. Şunu herkesin bilmesini isterim ki, uyuşturucu ile mücadelede Türkiye küresel ölçekte bir güç konumundadır. Avrupa uyuşturucu raporuna göre 2017 yılında 28 Avrupa Birliği ülkesinin yakaladığı eroin miktarı 5.4 ton iken, bizde ise bu 17.4 tondur. Yani Avrupa’nın yakaladığı toplam miktarın üç katından daha fazlasını yakalıyoruz. Yılbaşından bugüne kadar toplam 42.2 milyon kök kenevir ele geçirdik. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi verilerine göre Türkiye afyon, eroin, amfetamin, ekstazi ve marijuana adı verilen uyuşturucuların yakalamasında Avrupa’da birinci sırada. Karşımızda nasıl bir tehdit olduğunu, bizim de bunun karşısında nasıl mücadele ettiğimizi sizlerin huzuruna getirmek amacımdır.” dedi.

BAŞKAN ARISOY: “ÇOCUKLARIMIZDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise; “Bu projenin temel hedefi bireyleri ve özellikle öğrencilerimizi, genç çocuklarımızı herhangi bir bağımlılığa bulaşmadan önce bağımlılığın önüne geçmeyi sağlamak. Eğer bir birey herhangi bir bağımlılığa bulaşırsa bir daha ondan kurtulması çok zor ve devlet için büyük bir maliyet gerektiriyor. Burada daha önce 2010 yılında yaptığımız gibi şimdi proje koordinatörümüzün de söylediği gibi bir okulda pilot uygulama başlatacağız ve hangi haller çocukta görülürse, bağımlılıkla nasıl bir temas ortaya çıkabiliyor, bunu bütün annelerle birlikte burada başarmak istiyoruz. Bu proje birçok kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel sektörle, özel eğitim kurumlarının desteği ile inşallah yürüyecek, başarıya ulaşacak.” diye konuştu. 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.