Dünya Gençleri Ahmet Ümit İle Buluştu

Türk edebiyatının daha yakından tanınması amacıyla Türk Edebiyatı Yaz Okulu faaliyeti düzenleyen Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrencileri Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ahmet Ümit ile bir ar

EĞİTİM 25.07.2019 16:20:44 5520 0
Dünya Gençleri Ahmet Ümit İle Buluştu

Yunus Emre Enstitüsü, dünya gençlerini Ahmet Ümit ile buluşturdu

 

Türk edebiyatının daha yakından tanınması amacıyla Türk Edebiyatı Yaz Okulu faaliyeti düzenleyen Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrencileri Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ahmet Ümit ile bir araya getirdi.

 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenen oturumda öğrenciler, yazarın kendi ağzından yazarlığa başlangıç hikayesini ve eserlerinin içeriklerine dair bilgileri dinlerken, oldukça keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

 

Dünyanın dört bir yanından gençleri Türk Edebiyatı Yaz Okulu kapsamında İstanbul’da bir araya getiren Yunus Emre Enstitüsü, öğrencileri edebiyatımızın ünlü yazarlarından Ahmet Ümit ile bir araya getirdi.

 

Öğrencileri Türk edebiyatçılarıyla bir araya getirerek Türk edebiyatının farklı yönlerini keşfetmeleri ve çeviri noktasında kendilerini geliştirmeleri amaçlanan program kapsamında, Ahmet Ümit, dünya gençleriyle bir araya gelerek Türk polisiye romancılığı ve kendi eserlerinin içeriği hakkında oldukça değerli bilgiler paylaştı.

 

Sanatı değerli kılan şey, farklı anlatabilmektir.

Kitaplarındaki tarihi içerikler hakkında öğrencilere bilgi veren Ahmet Ümit “Sanatı değerli kılan şey, farklı anlatabilmektir. İstanbul’un inanılmaz bir tarihi birikimi olduğunu fark edince, sadece polisiye değil, tarih de yazabileceğimi fark ettim. Dünya yüzlerce yıl bulunduğumuz yerden yönetildi. Roma, Doğu Roma, Osmanlı... Benim romanlarımda bu geçmişin önemli bir yeri var.” ifadesini kullandı.

 

Polisiye romana karşı önyargılıydım

Söyleşinin ilerleyen dakikalarında polisiye roman yazmaya nasıl başladığına dair süreci de anlatan Ahmet Ümit, başlangıçta fazla bilgi sahibi olmadığı için polisiye romana karşı önyargılı olduğunu ve küçümsediğini itiraf etti. Yazar bu konuyla ilgili olarak, “İlk öykü kitabım çıkınca, şehir tiyatrolarından çok değerli bir arkadaşım bana polisiye yazdığımı söyledi. Buna başta bozulmuştum; ama sonra içimden gelenin bu olduğunu, beni bunun mutlu ettiğini fark ettim. Polisiye roman okuyunca onun nasıl bir şey olduğunu anladım. Öncesinde önyargılıydım.” dedi.

 

İyi polisiye roman insan ruhunu en iyi anlatabilen türdür

Edebiyata dair bakış açısı dünya gençleriyle paylaşan Ahmet Ümit, edebiyatın asıl görevinin insan ruhunu anlatmak olduğunu söylerken, insan ruhunu en iyi anlatan yöntemin polisiye yöntem olduğuna vurgu yaptı. Ümit ayrıca, dünya tarihinin en büyük yazarı olarak nitelendirdiği William Shakespeare’i örnek vererek, “İyi polisiye roman yazmak çok zordur, Shakespeare de cinayetten yola çıkarak insanı anlatmaya çalışmıştır.” dedi ve yazarın kült eseri Hamlet oyununu örnek gösterdi.

 

Yaklaşık bir saat süren söyleşi sonrasında, Ahmet Ümit dünyanın farklı coğrafyalarından gelen Türk edebiyatı meraklısı gençlerle sohbet etti. Oldukça keyifli anların yaşandığı söyleşi, yazarın katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirmesi ile sona erdi.

 

2 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek Yunus Emre Enstitüsü Türk Edebiyatı Yaz Okulu kapsamında aralarında İskender Pala, Selim İleri, Selahattin Özpalabıyıklar, Ahmet Güner Sayar, Sevengül Sönmez, Mehmet Fatih Uslu ve Emin Nedret İşli gibi Türk edebiyatının değerli isimleri ile bir araya gelecekler.

 

 

Yunus Emre Enstitüsü Hakkında

Türkiye’nin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve dünya üzerinde kültürel etkileşime katkı sağlamak için 2009 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarını; Kültürel Diplomasi, Kurumsal Kapasite, Bilim Diplomasisi, Kültürel Etkileşim ve Türkçe Öğretimi olmak üzere 5 ana eksen üzerinden yürütüyor. Enstitü bugün dünya genelinde 157 irtibat noktasına ulaştı.www.yee.org.tr


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.