Boynumuzun Borcudur

Esenyurt Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle, Esenyurt’ta göç karşısında yaşanılan sorunlar ve bu sorunlara çözüm yollarıyla ilgili düzenlenen çalıştayda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı

İSTANBUL 24.02.2020 17:41:52 4474 0
Boynumuzun Borcudur

Boynumuzun Borcudur

BAŞKAN BOZKURT: MÜLTECİLERİN KENDİ ÜLKELERİNDE YAŞAMALARINA DESTEK OLMALIYIZ

Esenyurt Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle, Esenyurt’ta göç karşısında yaşanılan sorunlar ve bu sorunlara çözüm yollarıyla ilgili düzenlenen çalıştayda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Anadolu coğrafyası iyi bir ev sahibidir. Ama onların kendi ülkelerin de yaşamlarına devam etmelerine destek olmalıyız” dedi.

Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul Saha Ofisi Temsilciliği iş birliğiyle Esenyurt Belediyesi’nde müdürlüklerin göç karşısında yaşadığı sorunlara çözüm yolları ve mültecilerin geçim kaynaklarına erişimi konulu çalıştay gerçekleşti. Esenyurt Belediyesi’nde düzenlenen çalıştaya Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul saha ofisi temsilcisi Selçuk Şatana, BM Kıdemli Mülteci Koruma Sorumlusu Avukat İpek Bengüsu ve belediye birim müdürleri katıldı. Uyum stratejileri ve müdürlüklerin en çok karşılaştıkları sorunların ele alındığı programda, Esenyurt Belediyesi’nin mülteci, göçmen ve yabancılara yönelik hizmet ve faaliyetlerde atacağı adımlar üzerine görüşüldü.

“BEN DE BİR GÖÇMENİM”

Dünyadaki gelir dağılımı bozuklukları ve adaletsizliğin göçü doğurduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Göç çok bileşenli bir iş. Göçün psikolojisini, ekonomisini, sosyolojisini çok iyi bilmek lazım. Göçün altında plansızlık yatmaktadır. Tabii Atatürk bu konuyu yıllar önce çok güzel analiz etmiş ve “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” demiştir. Dünyadaki gelir dağılımı bozuklukları ve adaletsizlik göçü doğurur. Ben de göçmenim, Ardahan Göle doğumluyum. Buraya gelmemin altında okumak, daha iyi koşullarda yaşamak gibi birçok neden var. Göç ettikten sonra kendimize yeni bir yaşam kurmak üzere bir ev yaptık ve kentin yapısını bozduk. Bunu yaparken sürekli bu bölgedeki yoğunluğu arttırdık” diye konuştu.

“ANADOLU COĞRAFYASI İYİ BİR EV SAHİBİDİR”

Esenyurt’un Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olduğunu belirten Başkan Bozkurt, “Meselenin ev sahipliği yapmak meselesinden farklı olduğunu bilmemiz lazım. Göçle ilgili buraya gelen her türlü insanın başımızın üstünde yeri var. Anadolu coğrafyası iyi bir ev sahibidir. Ama biz ev sahibi olmak istiyoruz. Ben bireysel olarak sınırların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Fakat nasıl Avrupa’ya giderken kurallar varsa bu ülkeye gelen vatandaşlarında belirli kurallara uyuması gerektiğine inanıyorum. Bu ülkedeki insanların çocukların haklarını korumamız lazım. Biz buradaki göçmenlere zor anlarında yardım eli uzatmalıyız ama ana hedefte, kendi ülkelerin de yaşamlarına devam etmelerine destek olmalıyız. Onların kendi bölgelerine gittiklerinde hayatlarından kopmayacak şekilde yaşamalarını sağlamak boynumuzun borcudur. İlçemizde devletten hiçbir katkı almadan 200 bin göçmenimize hizmet veriyoruz. Ben böyle bir çalıştayı düzenleyen ve göçle ilgili çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.