Tarih: 22.01.2026 15:01

Ardahan Tanıtım Günleri İstanbul’da Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ İSTANBUL'DA BAŞLIYOR

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - İstanbul Yeşilköy Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, 22–25 Ocak tarihleri arasında Ardahan'ın kültürünü, lezzetlerini ve dayanışma ruhunu ağırlayacak. İstanbul Ardahan Kültür Evi ve bileşenlerinin organizasyonuyla gerçekleşecek tanıtım günleri, gurbette yaşayan Ardahanlılar başta olmak üzere tüm İstanbullular için festival havasında geçecek.

"ŞÖLENİMİZE BEKLİYORUZ"

İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, bu etkinliği Ardahanlıların büyük buluşması olarak gördüğünü vurgulayarak, "Bu organizasyon bizim düğünümüzdür, toyumuzdur. Tüm hemşerilerimizi halayımıza davet ediyorum" dedi.

Çifçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimiz Ardahan'ın İstanbul gibi büyük bir şehirde hemşerilerimizle kaynaşması için bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Bu etkinlik, gurbetten sıla'ya gönderilen bir nefes gibidir. Ardahan'ın kültürünü, yöresel değerlerini ve misafirperverliğini en güzel şekilde tanıtmak istiyoruz. Etkinlik alanında esnafımız ürünlerini sergileyecek, sanatçılarımız sahne alacak, ozanlarımız, âşıklarımız ve folklor ekiplerimizle görsel bir şölen yaşanacak. Sizlerin aracılığıyla tüm Ardahanlıları ve 81 ilden misafirlerimizi omuz omuza, kol kola halay tutmaya bekliyoruz."

"RESMİ AÇILIŞ 23 OCAK'TA YAPILACAK"

Dört gün sürecek tanıtım günlerinin ikinci günü olan 23 Ocak Cuma günü, protokol üyelerinin katılımıyla resmi açılış töreni gerçekleştirilecek. Organizasyon boyunca ziyaretçiler Ardahan mutfağını yakından tanıyacak, yöresel ürünleri tadacak ve kültürel etkinliklerle dolu bir program izleyecek.

Anahtar: Ardahan Tanıtım Günleri ne zaman, İstanbul Ardahan Kültür Evi, Efrail Çifçi kimdir, Ardahan kültür festivali nerede yapılacak, Ardahan tanıtım günleri programı, Efrail Çifçi açıklaması ne diyor, nezir karayün esenyurt haberleri,




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —