Kepez Masa Dağı’nın ana arter yolunu açıyor

Kepez Masa Dağı’nın ana arter yolunu açıyor

BELEDİYE HABERLERİ 12.10.2023 02:54:04 2493 3
Kepez Masa Dağı’nın ana arter yolunu açıyor
Kepez Belediyesi, Antalya Şehir Hastanesi yatırımının yapıldığı Masa Dağı bölgesinin ana trafik yükünü taşıyacak olan imar planındaki 60 metrelik yolu ulaşıma açıyor.

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayan yol yatırımlarına bir yenisi daha ekliyor. Şehrin ana trafiğine hizmet veren Kirişçiler Caddesi ve Hamza Taş Bulvarı gibi önemli yol projelerini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, Antalya Şehir Hastanesi yatırımının yapıldığı Masa Dağı bölgesinde de, şehir içi ulaşımı rahatlatan önemli yol projelerine imza attı.
 Bölgede, zorlu coğrafi şartlarla mücadele edilerek, Alparslan Türkeş Bulvarı, Zeytindalı Şehitleri Caddesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi, Şehit Erdoğan Sönmez Caddesi ve Hasan Hüsnü Erdem Caddesi inşa edildi. Bu yollar ile site tarzı konutlarla yeni bir şehrin kurulduğu Masa Dağı bölgesi, şehrin dört bir yanına bağlandı. Bu caddeler, şehrin ana arter bulvarları arasında ulaşım sağlaması bakımından da önem taşıyor.

ŞEHİR HASTANESİ KORKUTELİ KAVŞAĞINA BAĞLANIYOR

Kepez Belediyesi, Masa Dağı bölgesinin ana trafik yükünü taşıyacak olan imar planındaki 60 metrelik imar yolunu da şehrin ulaşım ağına ekliyor. Kepez Belediyesi, sorumluluk alanında olmayan 60 metrelik imar yolunun yapımını, şehir hastanesinin ana arter ulaşım güzergâhı olması ve bölgenin nüfus artışını dikkate alarak, yatırım programına aldı. Yeni yol çalışması, şehir hastanesi ile Antalya Bulvarı Korkuteli Kavşağı arasında yapılıyor.

YOLUN TAMAMI AÇILDI

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda yapımına başladığı 4 bin 600 metre uzunluğundaki 60 metrelik imar yolunu, ortalama genişliği 15 metre olacak şekilde inşa ediyor. Etaplar halinde ilerleyen yol çalışmasının, Korkuteli Kavşağı’na bağlanan 9000 Sokak ile şehir hastanesine giden 5379 Sokak arasındaki 1000 metrelik bölümünün yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Bu bölüme sathi asfalt da döküldü. Fen İşleri Müdürlüğü, yolun asfaltını döktüğü bölümüyle hastane arasında kalan kısmının inşaatını da tamamlanıyor. Kamyonlarla getirilen malzeme iş makinesi yardımıyla zemine serilerek, yolun dolgusu ve tesviyesi yapılıyor. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla 60 metrelik yolun, şehir hastanesi ile Korkuteli Kavşağı’na bağlanan 9000 Sokak arasındaki bölümünün tamamı açılmış olacak.
Fen İşleri Müdürlüğü,  60 metrelik yolun son etap çalışmasını,  Duacı Yolu olarak da bilinen 9000 Sokak ile Korkuteli Kavşağı arasında yapacak.

TÜTÜNCÜ YOL YAPIMINI İNCELEDİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de devam den yol yapım çalışmasını yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürlüğü personeline kolaylıklar dileyen Başkan Hakan Tütüncü, yolun yapımıyla ilgili bürokratlarından bilgi aldı.
Başkan Tütüncü, açıklamasında Masa Dağı ile Korkuteli Kavşağı arasında açtıkları yolun, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacağını belirtti.
Yeni yolun, şehirlerarası bir karayolu olan Antalya Bulvarı’ndaki trafik yükünü de azaltacağına dikkat çeken Tütüncü, bu yol ile ilçenin doğu yakasını Korkuteli Kavşağı’na bağladıklarını kaydetti.

“BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİYLE YAPILACAK BİR YOLU AÇIYORUZ”

1100 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi’nin Masa Dağı bölgesine yapıldığını anımsatan Tütüncü, “ Şehir hastanemiz ile şehir arasında ulaşımı sağlayabilmek için bölgede 11 kilometreden fazla yol açtık. 60 metrelik yol, bölgenin ana trafik yükünü taşıyacak olan önemli bir ulaşım ağı. Bir büyükşehir bütçesiyle yapılabilecek olan bu yolu, kendi bütçemizle, personelimizle inşa ediyoruz. Şehir içi ulaşıma nefes aldıracak olan bu yol ile Antalya Şehir Hastanemizi, Korkuteli Kavşağı’na bağlamış olduk.  İlçeye değer katan,  kent ulaşımını rahatlatan yollar açmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

VARSAK -KORKUTELİ KAVŞAĞI ARASINDA YENİ YOL

Yapım çalışması sürse de 60 metrelik yol, 9000 Sokak’la Korkuteli Kavşağı’na, 5379 Sokak ‘la Antalya Şehir Hastanesi’ne ulaşım sağlıyor. Yeni açılan yolu kullanacak olan sürücüler, Hasan Hüsnü Erdem Caddesi, Şehit Erdoğan Sönmez Caddesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi ve Ulubatlı Hasan Caddesi’ni kullanarak, ilçenin doğu bölümündeki mahalleler ile Varsak bölgesine gidilebilecek.
 
 

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com

Ercan
12.10.2023 20:15:58
Diyorsunuz ki Korkuteli kavşağı daha duzeltilmeden karışık olan bir kavşağın daha karışacak mazi hastahane arası daha bitmedi . yabancı ülkelerde önce yol yapılır bizde tam tersi

Hakan ÇELİK
13.10.2023 08:25:59
Helal olsun çok çalışkan bir başkan Hakan TÜTÜNCÜ

Diyar can
14.10.2023 01:12:55
Masa deyil mazi dagi daha guzel bence

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.