Buca Belediyesi’nin ücretsiz kursları başlıyor

Buca Belediyesi’nin ücretsiz kursları başlıyor

BELEDİYE HABERLERİ 1.10.2023 15:08:32 909 2
Buca Belediyesi’nin ücretsiz kursları başlıyor
Buca Belediyesi’nin ücretsiz kursları başlıyor

 

8 merkezde 34 farklı kurs Bucalıları bekliyor

 

BUCA Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile 8 ayrı kurs merkezinde 34 farklı alanda hobi, sanat ve meslek edindirme kurslarını açıyor.  Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kurslardan bu yıl 5 bin kişinin yararlanmasını beklediklerini söyledi.

 

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçiren Buca Belediyesi, her yer yaştan Bucalının sosyal, eğitsel, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hobi, sanat ve meslek edindirme kursları düzenliyor. Piyanodan şiş ve tığ örücülüğüne, resimden yabancı dil kursuna kadar geniş yelpazede hizmet veren kurs merkezleri ekim ayı itibarıyla yeni dönem derslerine başlıyor.

 

8 AYRI MERKEZDE DÜZENLENECEK

 

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile hayata geçirilen kurslar, Buca Belediyesi Cemal Yetginer Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi, Gediz Etüt Eğitim Merkezi, Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi, Ceren Özdemir Semt Merkezi, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi,  Evka -1 Semt Evi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Kadın Aktivite Merkezi olmak üzere 8 farklı merkezde düzenleniyor.  Kurslara katılan vatandaşlar,  yetenekleri doğrultusunda boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirme fırsatı buldukları gibi mesleki beceriler edinme şansı da yakalıyor.

 

ÇOCUK VE YETİŞKİNLER YARARLANACAK

Merkezlerde çocuklar için satranç, dijital okuryazarlık, bilgisayar, gitar, keman, tiyatro, drama, resim, bağlama, zekâ oyunları, piyano kursları açılırken;  yetişkinler için,  halk oyunları, pilates, zumba okuma yazma, el becerilerine yönelik şiş ve tığ örücülüğü, bebek yapımı, ahşap boyama, punch nakış, resim, kâğıt rölyef, makine dikiş, el nakışı, takı tasarım kursları gerçekleştiriliyor. Öte yandan, yetişkinler için mesleki beceriler kazandırmaya yönelik aşçılık, pastacılık, kuaförlük, diksiyon, işaret dili, bilgisayar, bilgi işletmenliği, dijital okuryazarlık, muhasebe, yabancı diller, etkili ve hızlı okuma, ev dekorasyonu eğitimleri de veriliyor.

 

BAŞVURU MERKEZLERE YAPILACAK

 

Kurslara başvurmak isteyen vatandaşlar ikametgâh belgesi ve nüfus cüzdan fotokopileriyle merkezlere şahsen giderek başvuru yapılabilecek.

 

5 BİN KİŞİ YARARLANACAK

 

Açılan kurslardan bu yıl 5 bin kişinin yararlanmasını öngördüklerini ifade eden Başkan Erhan Kılıç, “Her bir kurs merkezimiz en üst kapasite ile hizmet veriyor.  Pek çok mahallemizde binlerce Bucalının hayatına dokunuyoruz. Geri dönüşler de bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

 

 


İzmir,Buca Belediyesi
belediye365.com

Akçapnr
2.10.2023 12:56:34
Belediye kursları çalışanları düşünerek açmıyor sanırım.Cunki kurs saatlari 17 de bitiyor.Calisanlar ancak akşam katilabilir .Nasıl olacak. Ne spor faliyeti var, ne temizlik yapılıyor, yollar desen ortada, birde kurs saatleri desinler diye

Sebahat kırbiç
2.10.2023 14:59:58
'taki tasarıma kayıt oldum ama daha haber yok seni ararız denmisti

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.