Yılmaz: Tazminat Ödemeyle Karşı Karşıyayız

Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak büyük tutarlardaki tazminatları ödeme sorunuyla karşı karşıyayız.” dedi.

GÜNCEL 6.10.2020 17:39:26 1964 0
Yılmaz: Tazminat Ödemeyle Karşı Karşıyayız

Başkan Yılmaz: “Tazminat Ödemeyle Karşı Karşıyayız”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçmiş dönem satışı yapılan taşınmazlarla ilgili devam eden yargı sürecine ilişkin Ekim ayı meclis toplantısında bilgilendirme yaptı. Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak büyük tutarlardaki tazminatları ödeme sorunuyla karşı karşıyayız.” dedi.

Silivri Belediyesi 2020 yılı Ekim ayı meclis toplantısı 1.birleşiminin 1.oturumunda gündem sonrası konuşma yapan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2010-2019 yılları arasında satılan ve büyük çoğunluğu Selimpaşa Mahallesinde olan taşınmazların hukuksal süreciyle ilgili bilgiler verdi. Geçmiş dönemde satışı yapılan taşınmazlarla ilgili meclis kararının mahkemece iptal edilmesinden ve mağduriyet yaşayanların Silivri Belediyesine açmış oldukları davalar nedeniyle belediyenin yüklü miktarda tazminat ödemeyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, meclis üyelerini çözüm önerisine davet etti.  

“Geçmişi Suçlamak İstemiyorum”

Başkan Yılmaz, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Sizlerle bir konuyu paylaşmak istiyorum.

Paylaşırken de geçmişi ya da birilerini suçlamak, ilzam etmek istemiyorum. Bazı olayları ve uygulamalarla ilgili sonuçları dile getirmek zorundayım. 2010-2019 yılları içerisinde büyük çoğunluğu Selimpaşa mahallesinde olan ve belediyemiz tarafından satışı yapılmış taşınmazların; yüksek mahkeme tarafından ilgili meclis kararının iptal edilmesine bağlı olarak, tekrardan belediye adına tapu tescil işlemlerinin yapılması sonrası ve taşınmazları satın alanların yargı yoluna gitmeleri neticesinde büyük tutarlardaki tazminatların ödenmesi sorunu ile karşı karşıyayız. Malumunuz olduğu üzere heyetiniz içerisinde o dönemleri yaşayan arkadaşlar da var. İşin hukuki ve yargı tarafı an itibarıyla beni pek ilgilendirmiyor.

Devlette devamlılık esastır, biliyorum. Borç benim değil ödemiyorum deme şansım yok, ama doğacak tazminatların belediyemiz imkânları ile ödenmesi de mümkün değildir. Hal böyle olunca önümüzdeki zaman diliminde yapmamız gereken onca işlerin önüne haciz işlemleri ile uğraşmak geçecektir. Bir iki tane haczin önünü kesmek için de belediye olarak teminat yatırdık.”

“Hukuki Yollardan Çözüm Arıyoruz”
Başkan Yılmaz, hukuki yollardan çözüm arayışı içerisine girdiklerini belirterek, meclis üyelerinden öneri beklediklerini ifade etti: “Arkadaşlarımız ile hukuki yollardan bir çözüm bulunabilmesi için çalışmaktayız. Meclisimizi oluşturan siyasi parti gruplarımız ve siz meclis üyelerimizden bu sorunun çözülmesi için katkı ve desteklerinizle birlikte önerilerinizi de önümüzdeki süreçte paylaşmanızı rica ediyorum. Bu soruna, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz seçildi artık onun sorunudur, nasıl çözülürse çözülsün mantığıyla yaklaşırsak çok hakkaniyetli bir yaklaşım olmaz. Parselleri satın alan kişilerin hakkı var. Parasını ödeyip satın almışlar. 3-4 el değiştiren var. Bu konuda mağdur olan vatandaşlarımız var. Bu sorunu çözmeliyiz.”

Kırkıcı: “Bir Takım Hatalar Oluşabiliyor”

Başkan Yılmaz’ın konuşmasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, alınan kararlarda bir takım hatalar olabildiğini dile getirerek, “Elbette ki hepimiz iyi niyetli bir şekilde burada otururken alınan kararlarda bir takım hatalar oluşabiliyor. Bunlar zaten yargıya taşındı. Bunun çözümü konusunda bizi ‘şöyle ilgilendirir böyle ilgilendirmez' deme şansımız yok. Hepimizin ortak sorunu. Hukuki çerçeve içerisinde çözümü zorlayalım. Önerimiz bu.” ifadelerini kullandı.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.