YENİ MARKALARLA DÜNYAYA AÇILIYOR

50’den fazla ülkeye ihracat yapan Giz Kozmetik, Türkiye'nin kişisel bakım ve kozmetik sektöründeki rekabet gücünü artıracak yeni markalarıyla dünyaya açılıyor. 2019’u 10 milyon dolara yakın ihracat ile kapatan şirket, 2020 Nisan'ında

YAŞAM 1.01.2020 14:34:43 2442 0
YENİ MARKALARLA DÜNYAYA AÇILIYOR

YENİ MARKALARLA DÜNYAYA AÇILIYOR

50’den fazla ülkeye ihracat yapan Giz Kozmetik, Türkiye'nin kişisel bakım ve kozmetik sektöründeki rekabet gücünü artıracak yeni markalarıyla dünyaya açılıyor. 2019’u 10 milyon dolara yakın ihracat ile kapatan şirket, 2020 Nisan'ında devreye girecek 12 bin metrekarelik yeni tesis ile üretim adedini 45 milyona, ihracatını ise 25 milyon dolara çıkartmayı hedefliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin hazırladığı Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Sektör Raporu’na göre Türkiye, 2014’te 753.7, 2015’te 705.3, 2016’da 722.6, 2017’de ise 794,8 milyon dolarlık kozmetik ürün ithalatı gerçekleştirdi. Yüksek miktarda döviz çıkışına sebep olan bu durum Türkiye ekonomisine büyük zarar veriyor. TOBB verilerine göre 2017’de, sadece ‘Dudak ve Göz Makyaj Ürünleri için 207 milyon liralık ithalat yapıldı. Sektörde güçlü markalar yaratarak, global pazarda rekabet edecek düzeye gelmeyi hedefleyen Giz Kozmetik, yeni markaları Gizzene, Isabelle Dupont ve LEA ile dünyaya açılıyor.

50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor

6 kıtaya ihracat yapan Türkiye’nin en büyük kozmetik ve kişisel bakım malzemeleri üreticilerinden Giz Kozmetik, dünya standartlarında üretimleriyle pazara sunduğu yeni markalarıyla küresel pazarda adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 4 bin 500 metrekarelik üretim tesislerinde yılda 18 milyon parça üretim yaptıklarını belirten Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ukrayna, Fas, Gana, Bangladeş, Tunus, Romanya, Irak, Paraguay, Kanada ve Malezya’nın yanı sıra Hint Okyanusu’nda bulunan Mauritius adasından Filipinler’e kadar farklı noktalara ürün tedarik ettiklerine dikkat çeken İbrahim Zengin, kendi ürünlerinin dışında 32 markaya da Private Label (Özel Üretim) yaptıklarını belirtti.

Yeni fabrikayla yılda 45 milyon parça üretim ve 25 milyon dolarlık ihracat

2019’u 10 milyon dolara yakın ihracat ile kapatmayı planladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, 2020 Nisan’ında devreye girecek 12 bin metrekarelik yeni tesis ile üretim adedini 45 milyona, ihracatı ise 25 milyon dolar seviyesine çıkartacaklarının altını çizdi. Gizzene, Isabelle Dupont ve LEA markalarıyla kozmetik, kişisel bakım, aksesuar, parfüm ve ev temizliği gruplarında 150’den fazla ürün çeşidini kullanıcılara sunduklarını söyleyen Zengin, renk seçenekleriyle birlikte bu rakamın 900’ü geçtiğini ifade etti. Gizzene ve Isabelle Dupont’nun yakın gelecekte adından çokça söz ettireceğin belirten İbrahim Zengin, bu iki marka ile Türk kozmetik sektörünün uluslararası pazarda önünü açacaklarını da sözlerine ekledi.

LEA markası hem güzelleştirecek hem de para kazandıracak

İş hayatında pozitif ayrımcılık yaparak fırsat eşitliği yarattıklarını belirten Zengin, istihdamın yüzde 60’ını kadınlara ayırdıklarını ve LEA markasıyla kadınlar için gelir modeli oluşturduklarını söyledi. Zengin, LEA’nın yüzde 40 kazandıran modelini, “Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple LEA markamızı satış temsilcileri ve kataloglar üzerinden müşterilerimizle buluşturuyoruz. Sistemimiz satış temsilcilerine sektörün en yüksek kar payını sunuyor. Sadece Marmara bölgesinde 40 bin temsilciye ulaştık ve kataloglarda 6’ncı baskıyı yaptık. Planımız zaman içinde LEA adını verdiğimiz bu kanalımızı yurt dışına da açmak.” sözleriyle açıkladı


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.