Yakuplu Kent Ormanı Kapılarını Açtı

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çalışmaları yürütülen Yakuplu Kent Ormanı doğayla iç içe bir sosyal donatı alanı olarak Beylikdüzü’ne kazandırıldı.

İSTANBUL 10.06.2021 09:37:24 0
 Yakuplu Kent Ormanı Kapılarını Açtı

 Yakuplu Kent Ormanı Kapılarını Açtı

 

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çalışmaları yürütülen Yakuplu Kent Ormanı doğayla iç içe bir sosyal donatı alanı olarak Beylikdüzü’ne kazandırıldı. 50 bin m2’lik alanda hayata geçen ve içerisinde farklı fonksiyonları barındıran alanın açılışına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Başkan Mehmet Murat Çalık törende yaptığı konuşmasında, “Yakuplu Kent Ormanı ile hem Yakuplu mahallemize hem de Beylikdüzümüze yepyeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Beylikdüzü’nü yaşayan, nefes alan ve İstanbul’a nefes aldıran bir kent haline getirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Beylikdüzü bugüne nefes, yarına umut ve örnek olmaya devam edecek. ” ifadelerini kullandı.

 

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çalışmaları yürütülen Yakuplu Kent Ormanı, çocuk seslerinin kuş seslerine karıştığı ve doğayla iç içe bir sosyal donatı alanı olarak kapılarını Beylikdüzü halkına açtı. Ahşap malzemelerle yapılan çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, fitness aletleri, piknik alanları, 300 kişilik amfi tiyatrosu ve donanımlı bir sosyal tesisi bulunan orman, 50 dönümlük alanda hayata geçirildi. Peyzaj düzenlemeleriyle de ziyaretçileri hayran bırakacak ormanda yer alan 224 ağaç korunarak mevcut ağaçların iki katı kadar ağaç dikildi. Nitelikli hale getirilen ormanın açılışı; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Çocuklar için boyama ve masal atölyeleri, cep sahnelerde Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nın genç yeteneklerinin konserleri ve çeşitli etkinlikler gün boyunca devam etti.

 

Çalık: Doğayla savaşan değil, doğayla uyum içinde yaşayan nesiller yetiştirmek istiyoruz

 

Açılışta yaptığı konuşmasına, ilçe belediyeleri ile iş birliği içerisinde çalışan bir Büyükşehir Belediyesi’nin olmasının büyük şans olduğunu vurgulayarak başlayan Başkan Mehmet Murat Çalık,  “İstanbul’da ilçe belediyeleriyle iş birliği yapan, koordineli ve eşgüdümlü çalışan bir Büyükşehir Belediyesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Beylikdüzü’nde çok önemli işlere imza attık. Altyapıdan, üstyapıya ve ulaşıma kadar pek çok alanda ilerleme sağladık. Doğayla savaşan değil, doğayla uyum içinde yaşayan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de doğayla uyumlu, çevreye saygılı kentsel planlamayı benimsiyoruz. Beylikdüzü İstanbul’un kişi başına en çok yeşil alan düşen ilçelerinden biri olsa da, ‘Bu kadar yeşil bize yeter’ demeden, daha da yeşil bir Beylikdüzü için gayret sarf ediyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, 50 bin m2’lik Yakuplu Kent Ormanı ile hem Yakuplu mahallemize hem de Beylikdüzümüze yepyeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Beylikdüzü’nü yaşayan, nefes alan ve İstanbul’a nefes aldıran bir kent haline getirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Beylikdüzü bugüne nefes, yarına umut ve örnek olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Tören sonrasında etkinlik alanlarını gezen Çalık, vatandaşlarla ve çocuklarla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

İmamoğlu: Milyonlarca metrekareyi bu kente kazandıracağız

 

Açılış öncesi alanda vatandaşlarla bir araya gelen Ekrem İmamoğlu ise “Doğayı korumak; yaşamı korumak ve doğayı geliştirmektir. Yeşil alanları büyütmek geleceği kurtarmaktır. Bugün burada çok güzel bir ormanımızı tamamladık. Ayrıca içerisinde İBB’nin en uygun ücretlerle vatandaşlarına hizmet vereceği keyifli bir sosyal tesisimiz de açılıyor. Oraya bütün vatandaşlarımızı bekliyorum. Yeşille ilgili yatırımlarımız çok güçlü bir biçimde yürüyor. Milyonlarca metrekareyi bu kente kazandıracağız.” şeklinde konuştu. Konuşmasında Kanal İstanbul’a da değinen İmamoğlu, “Doğaya karşı yapılan yanlışlar, bir güvenlik sorunudur ve hayatı tehdit eder. Kanal İstanbul projesinin içinde yatan aslında kanal meselesi değil, sağına soluna dikilecek binalardır. Ama bizim o işe tahammülümüz yok. ‘Milet Bahçeleri, yeşil alanlar yapıyoruz’ diyorlar, Allah razı olsun daha fazlasını yapın ama bunu yapmayın. Bu yanlıştan dönün, ısrar ediyoruz. Elinizdeki yetki ile İstanbul kentinin geleceğini sıkıntıya sokamazsınız. Türkiye’nin geleceğini tehdit altına alamazsınız” dedi.

Kalpleri Isıtan Nesiller Arası Buluşma

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Eğitim yalnızca akademik başarıdan ibaret değildir.

Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…

HABER / NEZİR KARAYÜN  - Alevîlik ve Bektaşîlik üzerine kaleme alınan yeni eser, yıllardır tartışılan birçok konuyu farklı bir bakış açısıyla ele alıyor.

Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Eğitim bazen bir dersle değil, bir davranışla başlar. Bir selam, bir teşekkür, bir karşılama…

Başarı Geleneğini Yaşatan Okula Anlamlı Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında İstanbul Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi Müdürü Zekeriya Çayhan’a ziyaret.

Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser

HABER / NEZİR KARAYÜN – Akademik çalışmaları ve eğitimci kimliğiyle tanınan yazar Kenan Yavuz, uzun süredir üzerinde çalıştığı şiir kitabı “Eristik Çıkarsama” ile edebiyat dünyasına yeni bir eser kazandırdı.

Okullarda Ramazan Coşkusu Yarışmayla Taçlandı

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan En Güzel Ramazan Süslemesi Yarışması kapsamında Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen değerlendirmeler tamamlandı.

Yoğun Katılımlı Büyük Vefa Buluşması…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – AK Parti Beylikdüzü ilçe teşkilatının düzenlediği Teşkilat Vefa İftarı geniş katılımla gerçekleştirildi.

Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında açılan davada 355 gün sonra ilk kez hâkim karşısında.

XML Servistenn haber çekiliyor...

Kadın Esnafa, Ahilik Eli Değdi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Ahilik Platformu ve BEYESDER Kurucu Başkanı Cengiz Ataseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beylikdüzü ve Kavaklı esnafını ziyaret ederek kadınların üretimdeki gücüne dikkat çekti.

Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, teşkilata emek vermiş isimleri görkemli bir iftar sofrasında buluşturdu. TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda birlik ve vefa vurgusu yapıldı.

Akaryakıt Fiyatlarında Eşel Mobil Sistemi Devreye Alındı

HABER / NEZİR KARAYÜN - Akaryakıt ve LPG fiyatlarındaki küresel artışın vatandaşa yansımasını önlemek amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.

Kahriman’dan Büyük Buluşma…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Halis Kahriman tarafından Esenyurt’ta düzenlenen iftar programı,

Vefa Sofrasında Buluştular

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programı, teşkilatın farklı dönemlerinde görev almış dava arkadaşlarını aynı sofrada buluşturdu.

Maarif Sofrasında Ramazan Bereketi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Maarifin Kalbinde Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programlarında öğretmen, öğrenci ve veliler aynı sofrada buluştu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.