Uysal; “Metro ve Metrobüs Gelecek”

İBB Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, Yerel Seçimler öncesinde Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Uysal, ‘özellikle Ak partili olmayan bir ilçeyi istedim’ dedi.

SİYASET 31.01.2019 14:23:05 5041 0
Uysal; “Metro ve Metrobüs Gelecek”

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Eser Otel'de yerel gazetecilerle bir araya geldi. Büyükçekmece'ye kendi isteği ve partisinin görevlendirmesiyle aday olduğunu ifade eden Uysal, “Özellikle AK Partili olmayan bir ilçeyi istedim” açıklamasını yaptı. Kendini tanıttıktan sonra gazetecilerin sorularını da cevaplayan Uysal, geçtiğimiz günlerde İBB tarafından yıkılan Büyükçekmece tabelası hakkında da, “Herkes istediği yere istediği tabelayı dikemez. Her ilçenin girişine bir tabela dikilirse İstanbul perişan olur. Ben bu tabelayı şehircilik adına uygun bulmuyorum. Başka bir ilçede de böyle bir tabela olsa yine yıkarım” ifadelerini kullandı.

“Büyükçekmeceye Metrobüs Getirilecek”

Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs geleceğini yineleyen Mevlüt Uysal, “Metrobüsün yolcu kapasitesi 650 bin olmasına rağmen şu anda 950 bin yolcu taşıyor. Biz bu rakamın üzerine çıkmak istemiyoruz. Bildiğiniz üzere eski banliyö hatları yenilendi. Şubat ayında hizmete girecek. Banliyö hatlarının hizmete girmesiyle metrobüs yolcusunun 150 bin azalacağını düşünüyoruz. İşte bu 150 bin eksilmenin yerini dolduracak şekilde metrobüs Büyükçekmece'ye getirilecek. Metronun durumu biraz daha farklı. Yenikapı ve TÜYAP arasında  metro hattının proje çalışmaları devam ediyor. Ülkemize kur saldırısı olmasaydı bu hattın ihalesi bile yapılmıştı. Her iki hizmet için de çalışma içindeyiz” dedi.

 

 

TİKA'nın neresi yandaş?

Gazetecilerin İBB tarafından yandaş vakıflara 870 milyon TL para aktarıldığı yönündeki iddiayı sorması üzerine, “İBB olarak biz sivil toplum kuruluşları ile meclisimizin onayladığı çerçevede işbirliği yapıyoruz” cevabını veren Uysal, “Büyükçekmece sınırları içerisinde de Yeşilay için yaptığımız rehabilitasyon merkezimiz var. Birçok vakıf var. TİKA'dan bahsediliyor TÜRGEV'den bahsediliyor vs. Bu süreç içerisinde 15 Temmuz'da Türkiye'de FETÖ'yü yaşadığımızı herkes biliyor. FETÖ ile ilgili devletin tüm yurt ve okullara el koyduğunu biliyoruz. Bu okulların bir kısmı MEB'e geçti kimisi de Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bir kısmı da özel vakıflara geldi. Bu süreç içerisinde meclisimize çok sayıda vakıfla işbirliği protokolü geldi mi geldi. Bunların bir kısmı FETÖ'den devralınan yurtlarla ilgili  çalışmalardır. O yurtların her birinde on bin, sekiz bin üniversite öğrencisi hizmet alıyor. Ama denildiği gibi 870 milyon gibi bir rakam değil. O raporla ilgili bir bilgi de yok nereden çıktı bilmiyorum. Yandaş vakıflar deniyor. Yeşilay'ın neresi yandaş? TİKA'nın neresi yandaş? TİKA'nın başındaki AK Parti'ye yakınmış. Bu ayrı bir tartışma. Bizim o konularda her türlü İstanbullu adına sorumluluğumuz var. Keşke bu haberleri yapanlar şunun ayrıntısına girseydi; şu vakıf şu yurdu FETÖ'den aldı, İBB'de şöyle destek verdi ama destek eksik kaldı deseler biz de onu düzeltiriz. Onun dışında bizim gizli saklı yaptığımız bir şey yok. Hepsi meclisten geçti. TÜGVA için bir gençlik festivali yaptık. Bunu da bir vakfın yararına değil İstanbullu gençler için yaptık. Ben TÜRGEV'de yöneticiyim ama devir edilen yerler benden önce başlamış. Birçoğu benden evvel hayata geçirilmiş. Bu konuda eleştiriler var ama eleştiriler yapıcı olmalı. Bu haberin gündeme geliş şekli hoş bir şey değil” ifadelerini kullandı. 

 

İBB’nin 23 milyar borcu var

Gazetecilerin İBB'nin toplam borcunu sorması üzerine, “İBB'nin 2036 yılına kadar ya pılandırılmış 18 milyar lira ve müteahhitlere kısa sürede ödenecek 5 milyar TL borcu var” açıklamasını yapan Uysal, “İBB o manada borçlu bir belediye mi hayır. Bütçesi 50 milyarın üzerinde olan bir belediyenin 18 milyarlık borcu bir şey değildir. Bugün Büyükçekmece'nin bütçesi 400 milyon lira borcu 420 milyon lira. Bu daha sıkıntılı bir şey. Ayrıca bu uzun vadede bütün taksitlendirilmiş borç dahil. Kısa vadeli borçlar var. Müteahhitlere ödenmesi gereken borç miktarı 5 milyar lira. O manada bir sıkıntı yok. İBB borçlu bir belediye değildir” dedi. 

Albatros’u yeşil alan yapacağız

En çok tartışılan konulardan Albatros'a da değinen Mevlüt Uysal, “Albatros, vatandaşların park olarak kullandığı bir yerdi. İmar planı yapılmış, ihaleye çıkarılmış, sonra ihale üptal edilmiş. Tekrar ihale yapılmış, mahkeme durdurma kararı vermiş. Bir sürü hikaye. Benim prensip olarak Büyükçekmece'nin gelir anlayışlı işlerinin vatandaşları rahatsız etmeyecek yerlerden yapılması taraftarıyım. Biz böyle güzel yerleri nasıl bir daha dönüp de yeniden parka dönüştürebileceğiz? Büyükçekmece'nin büyük alanları var. O zaman ben diyorum ki bu Albatros'u tekrar yeşil alana dönüştüreceğim. Ha çok mu zor? Zor görünüyor ama mahkeme durdurma vermiş. Mahkeme kararı bizim lehimize. Bu anlamda orada ihale için para veren şirkete ödeme yapılıyor. Hem vatandaşın hem şirketin gönlü olur. Burası askeriye ile takastan alınan bir yer. Askeriye burayı verirken park olarak kamp yeri olarak vermiş. Biz orayı yeşil alan yapacağız” diye konuştu.

Çöp konusu, Ben aday olunca gündeme geldi

İBB tarafından Çakmaklı Mahallesi'ne yapılması planlanan çöp aktarma istasyonu hakkında da bilgi veren Uysal, “Hasan Bey ile Marmara Belediyeler Birliği'nde beraber çalışıyoruz. İlçe belediyesinin çöpleri toplamak için ihale yaptığı şirketin küçük kamyonları sokaklardan çöpleri topluyor. O çöpleri biz TIR'lar ile bir yerden alıyoruz ve düzenli bir alana taşıyoruz. İlçe belediyesinin bu yaptığı hizmetleri daha hızlı bir şekilde çöp toplama alanına ulaştırmak için bu istasyonlar yapılıyor. Geçmişte yapılmış bunlar ama sıkıntılar olmuş. O aktarma istasyonlarının durumu perişan. İBB'ye hep şikayetler gelmiş. İBB de demiş ki siz yerini gösterin biz yapalım. O dönemde de araştırdım. Büyükçekmece Belediyesi bize bir yazı göndermiş. Fakat imza yok. Hasan Akgün 'benim haberim yok' diyor. Yahu İBB'dekiler falcıya mı gitti, rüyasında mı gördü de oraya yapmaya karar verdi. Bize gelen yazıda iki tane yer önerilmiş. İki yerden birine yapalım denmiş. Proje çizelim denmiş. O gün Hasan Bey ile görüştük. Dedik ki 'gereğini yaparız.' Ne zaman ki benim adaylığım gündeme geldi bu mesele de gündeme geldi. Peki çöp aktarma istasyonu nedir? Ben senin ilçendeki çöpleri alacağım. Sen nerede verirsen biz gelir alırız. Dersin ki kimse gelmesin biz kamyonlarla götürürüz. İlla bir çöp aktarma istasyonunun yapılmasına da gerek yok. Ama yapılmalı. Şimdi Hasan başkan 'yalan söylüyor' diyor. Ne yalanı? Yahu bize bir yazı gelmiş. O yazıyı biz göndermedik diyor. O yazıyı İBB niye uydursun? Yazı burada. Diyelim ki hepsi doğru bize bir yer öner biz gidelim oraya yapalım. Büyükşehir belediyesi olarak biz şu anda gösterilen yere bir şey yapmıyorum. Ben ilçe belediye başkanı olursam en güzel yere aktarma istasyonunu yaparım. Kendisi başkan olursa yeri göstersin yine en güzelini yaparız. Şimdi yazık değil mi? Her gün 50 araç gidip geliyor. Hepsi 110 kilometre yapıyor. Yola yazık, Büyükçekmece'nin parasına yazık. Bu kadar basit bir şeyi siyasi bir tartışmaya dönüştürmeye gerek yok” dedi.

 

 

 MHP ile Görüştük

Büyükçekmece'de MHP'lilerin kendisini destekleyip desteklemeyeceklerinin sorulması üzerine “Burada MHP ile de görüştük. MHP'li arkadaşlarımız da tam verimli çalışma yapacak” açıklamasını yapan Uysal, “Ayın 7'sinden sonra hep birlikte arazide olacağız. Meclis üyeleri konusu genel merkezler düzeyinde yapılacak görüşmelere bağlı. Tek liste mi olacak ayrı ayrı listeler mi olacak? Buna genel merkezler karar verecek” dedi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.