STK’ları Danışma Kurulu Olarak Görmek İstiyoruz

STK’lardan iş birliği, güç birliği…

GÜNCEL 9.08.2021 19:50:51 1939 0
STK’ları Danışma Kurulu Olarak Görmek İstiyoruz

STK’ları Danışma Kurulu Olarak Görmek İstiyoruz

STK’lardan iş birliği, güç birliği…

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezinde Genel Başkan Nezir Karayün’ü ziyaret eden Büyükçekmece Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şerif Şahin ve STK Koordinasyon Sorumlusu Gencay Kula, Büyükçekmece’de ki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte hareket etmek istediklerini dile getirdiler.

Şahin, STK’lar Toplumun Kilit Taşları

Büyükçekmece Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şerif Şahin; “Bizim öncelikli hedefimiz Sivil Toplum Kuruluşlarına belediyemizin yaptığı önemli projelere ait tüm bilgilendirmeleri aktarmak ve Büyükçekmece belediyesi olarak yapılacak hizmetlerde STK’ları bir danışma kurulu olarak görmek istiyoruz. Sadece projeler kapsamında değil afet gibi acil durumlarda ve derneklerin ihtiyaçları durumunda koordineli bir şekilde yardımlaşmaktır. Herhangi bir durumda vatandaşlara en hızlı ulaşabilen kurumların başında STK’lar gelmektedir ve STK’lar ile en hızlı iletişim kuran kesim ise belediyelerdir. Biz bunun bilincinde olup ilçemizdeki tüm STK’lar ile ortak bir grup kurarak bunu hızlandırmak ve bu projeyle sadece belediyenin değil, STK’ların kendi aralarındaki iletişimi görmelerini ve güçlendirmelerini istedik. Belediyelerde aktif olması gereken kişiler zamanla değişse de STK’ların varlığı daimdir bu yüzden onların toplumun kilit taşları olduğunu düşünüyoruz.

2050 Vizyonu

Projemize 22. Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali öncesi başladık, festivale çoğu derneğin katılımı ve işbirlikleri bizi çok mutlu etti ve katılım sağlayan derneklerimize teşekkür belgelerini takdim ettik. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı açıklamada ‘Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Eylül veya Ekim ayında 2050 vizyonu olarak Büyükçekmece’yi nerede görmek istiyorsunuz konulu bir çalıştay başlatacağız’ dedi. Çalıştay için alt yapıyı şimdiden hazırlamaya başladık ve pandemiden etkilenmeden bunu gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. Dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen orman yangınlarından dolayı Büyükçekmece Belediyesi olarak bir yardım kampanyası başlattık, kampanyamıza STK’lardan ve vatandaşlarımızdan çok talep geldi. Bizde bu taleplere istinaden en elzem durumda olan ihtiyaçları listeledik ve yangın bölgelerine ulaştıracağız” dedi.

Kula, Kimsenin Siyasi Görüşü Bizi İlgilendirmez

Büyükçekmece Belediyesi STK Koordinasyon Sorumlusu Gencay Kula; “Büyükçekmece’de şuan aktif olan yüz yirmi üç dernek var. Bizim için STK’lar yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir unsuru ve siyasetin olmadığı bir doğrultuda ilerliyoruz, kimsenin siyasi görüşü bizi ilgilendirmez çünkü biz hizmet için varız” dedi.

Karayün, Geç Kalınmış Bir Proje

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün; “Belediye ile STK’lar arasında koordinasyon kurmanın Büyükçekmece’de geç kalınmış bir proje olduğunu düşünüyorum ama geçte olsa böyle güzel bir projenin hayata geçmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Biz Türkiye genelinde altı şubesi ve yirmi sekiz temsilciliği olan en büyük yerel basın derneklerinin başında gelmekteyiz ve dernek olarak hem sizi hem de bu projeyi destekliyoruz.


Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.