Şirketlerin Felaket Kurtarma Planları Yetersiz

Birleşik Krallık’ta veri güvenliği üzerine IT uzmanlarıyla yapılan anketin sonuçları, şirketlerin içerisinde bulunduğu sancılı durumu özetliyor.

EKONOMİ 27.08.2019 09:37:06 4224 0
Şirketlerin Felaket Kurtarma Planları Yetersiz

İŞ SÜREKLİLİĞİ İÇİN FELAKET KURTARMA PLANLARI TEST EDİLMELİ

 

ŞİRKETLERİN 3’TE 2’SİNİN FELAKET KURTARMA UYGULAMALARI YETERSİZ!

 

 

Birleşik Krallık’ta veri güvenliği üzerine IT uzmanlarıyla yapılan anketin sonuçları, şirketlerin içerisinde bulunduğu sancılı durumu özetliyor. İngiltere’deki şirketlerin 3’te 2’sinin felaket kurtarma programlarından istediği verimi alamaması yaşanan iş sürekliliği aksamalarını artırıyor. Şirketler için geniş kapsamlı platform ve yönetilen hizmet çözümleri sağlayan Clonera’ya göre, felaketlere karşı yetersiz kalan şirketlerin, mevcut planlarını denetlemesi ve profesyonel çözümlerle IT uzmanlarını desteklemesi gerekiyor.

 

 

Birleşik Krallık’ta 400 IT uzmanı ile yapılan veri güvenliği konusundaki anketin sonuçlarına göre, İngiltere’deki şirketlerin 3’te 2’si felaket kurtarma planlarının yeteneklerine güvenemiyorken iş sürekliliğinde yaşanan aksamalar konusunda da yüksek endişelere sahip. Şirketlerin felaket kurtarma strateji ve planlarına yönelik çalışmalarını profesyonel ellerle yönetmesi gerektiğini belirten Clonera, veri güvenliği için şirketlerin gerekli önlemleri alarak iş sürekliliğine yönelik tehditleri en aza indirebileceklerine dikkat çekiyor.

 

Şirketlerin Felaketlere Karşı Savunması Zayıf

 

Ankete katılan IT uzmanlarının 49’u, mevcut iş sürekliliği planına ve fidye yazılımı saldırılarına karşı savunmanın temel unsurlarından biri olan yedekleme yeteneklerine tamamen güveniyor. Ancak ankette, veri yedekleme ve felaket kurtarma planlarının geliştirilmesi konusunda güven veren unsurlara rastlanılmıyor. Aynı zamanda siber tehditlerin sayısının, hem veri kaybı hem de aksama süresinin bir sonucu olarak artmaya devam ettiği raporlanıyor. Şirketlerin felaket kurtarma stratejisi ve bu stratejiyi uygulamak için gereken politikalar, prosedürler ve teknoloji açısından yeterli çalışmalara sahip olmadığına dikkat çeken Clonera, şirketlerin bir felaketle karşılaşması anında iş sürekliliğinin aksamasına engel olacak çözümlerle hareket etmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Şirketlerin Yarısına Yakını Felaket Kurtarma Planlarını Test Etmiyor

 

Son çalışma, katılımcıların neredeyse dörtte birinin (23) kurum dışı yedeklemelere sahip olmadığını, şirketlerin 13'ünün hiçbir zaman yedeklemeleri test etmediğini ve 42'sinin son 12 ay içinde felaket kurtarma uygulamalarını test etmediğini raporluyor. Sık sık test yapmak ve saha dışında veri kopyalarını almanın herhangi bir felaket kurtarma ve iş sürekliliği stratejisinin çok önemli unsurları olduğunu belirten Clonera, şirketlerin gerekli iyileştirmeleri öncelikleri arasına alıp dayanıklılığına önem vermesi gerektiğini dile getiriyor.

 

Clonera’dan Şirketlere İş Sürekliliği Konusunda Yol Haritası

 

Olası felaket senaryolarında, ortaya çıkan riskleri yok etmenin veya minimalize etmenin, en önemli gerekliliklerden biri , hızlı davranmak ve hazırlıklı olmaktır. Felaket kurtarma ve iş sürekliliği çözümleri, sorunu fark eder ve müdahale eder. Bir felaket kurtarma ve iş sürekliliği çözümüne sahipseniz,hizmet sağlayıcınız telefon, e-posta ve bildirimler aracılığıyla otomatik olarak sizi bilgilendirir. Böylece kurtarma operasyonu gerektiğinde, hemen aksiyon alabilir.

 

Tüm uygulamalar bir işletme için aynı öneme sahip değildir. Bir kurtarma senaryosunda, iş amaçlı kritik uygulamaların, genel amaçlı uygulamalara göre önceliklendirilmesi gerekir. Her firmanın özel gereksinimleri için, doğru kurtarma çözümünün kullanılması önemlidir. Sizin için en doğru çözümün ne olduğunu bilen bir iş ortağına sahip olmanız, iş yükünüzü doğru bir şekilde önceliklendirmenize yardımcı olacaktır.

 

Acil bir durumda, kurtarma senaryonuzun nasıl çalışacağını öğrenmenin tek yolu, düzenli olarak test etmektir. Otomatik olarak test ederek, felaket durumlarında nelerle karşılaşabileceğinizi görüp, mevcut çözümün etkinliğini ölçebilirsiniz.Ayrıca RPO ve RTO sonuçlarını gösteren, okunması kolay raporlar da alırsınız.

 

Clonera Hakkında:

Clonera, değişen pazar ihtiyaçlarına uyum sağlamak ve bu anlamda öncü bir teknoloji şirketi olmak vizyonu ile 2015 yılında kurulmuş, Türkiye’nin önde gelen kurumsal şirketlerinin “Stratejik Çözüm Ortağı Olma” hedefini benimsemiş bir yönetilen hizmet sağlayıcısıdır. Şirketler için geniş kapsamlı platform ve yönetilen hizmet çözümleri sağlayan Clonera, BT operasyonlarını yönetme konusundaki uzmanlığını 7x24 katma değerli işletim yetenekleri ile birleştirerek 100 hizmet bakış açısı ile ürün ve hizmetlerini geliştirmektedir.


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.