Sıfır Atık Vurgusu

Başkan Yılmaz’dan ‘Sıfır Atık’ Vurgusu: “Çöpten Elektrik Üretmekle Övünemeyiz!”

GÜNCEL 20.11.2020 14:15:50 4105 0
Sıfır Atık Vurgusu

Başkan Yılmaz’dan ‘Sıfır Atık’ Vurgusu: “Çöpten Elektrik Üretmekle Övünemeyiz!”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2021 yılı performansa dayalı yatırım-hizmet programı ve bütçesinin görüşüldüğü, İBB Kasım Ayı Meclisi 5. Oturumunda yaptığı konuşmada, “Silivri’sinden, Şile’sine, Çatalca’sından, Beykoz’una Büyükçekmece’sine kadar halen ekilebilecek ve tarımsal faaliyette bulunulacak yerler var iken bunların korunmasını sağlanmalıdır. Bu toprakların modern bir şekilde işlenerek organik ürünlerin üretilmesinin ön şartı, tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlarımızın desteklenmesidir.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2020 Yılı Kasım Ayı 5. Oturumda konuşan İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB 2021 yılı performansa dayalı yatırım-hizmet programı bütçesi, kentsel dönüşüm, çevre kirliliği, içeme suyu ve tarımsal üretimin desteklenmesine ilişkin yaptığı konuşmada, “Silivri’sinden, Şile’sine, Çatalca’sından, Beykoz’una Büyükçekmece’sine kadar halen ekilebilecek ve tarımsal faaliyette bulunulacak yerler var iken bunların korunmasını sağlamaktır. Bu toprakların modern bir şekilde işlenerek organik ürünlerin üretilmesinin ön şartı, tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlarımızın desteklenmesidir.” İfadelerini kullandı.

“Adelet İlkesine Ne Kadar Sadık Kalınacak!”

İBB Meclisinde gerçekleştirdiği konuşmasına Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu ve şehit gazeteci İlhan Eğemen Darendelioğlu’nu ölüm yıl dönümü dolayısı ile anarak başladığı konuşmasında, İBB 2021 yılı bütçesine ile ilgili, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı Performansa dayalı Yatırım-Hizmet programı ve bütçesine ilişkin bu konuşmamda rakamlar üzerinde şurası eksik burası yanlıştır türünde uzun uzadıya değerlendirmelerde bulunmayacağım. Nihayetinde bütçede ifade edilen rakamlar, teknik personelin yapılmak zorunda olan işlerle ilgili çarparak – bölerek yaptıkları tespitlerin ifadesidir. 2021 Performans Programı kitapçığında “Temel Politika ve Öncelikler” bölümünde 9 ayrı başlık altında İstanbul için yapılacaklar zikredilmiştir. Burada ifade edilenlere hiç kimsenin karşı çıkması mümkün olamaz. Çünkü hangi partiden olursa olsun göreve gelmiş olan her yönetimin yapmak zorunda olduğu şeylerdir burada ifade edilenler. Önemli olan burada ifade edilenlerin belirtilen süreler içinde yapılıp yapılamayacağıdır. Temennimiz ve dileğimiz dönem sonunda yapıldıklarını görmektir. Ancak başka önemli olan bir hususta İBB’nin hizmet ve yatırımlarının yer, mekân, zaman ve bölge tercihlerinde Sayın Başkanın “Temel Değerler” tanımlamasındaki ilkelerin ilk sırasında yer verdiği  “Adalet” ilkesine ne kadar sadık kalınacağıdır. Bunların da takipçisi olacağız.” dedi.

“Kentsel Dönüşüm Konusunda İbb İlçe Belediyelerini Desteklemelidir”

Yakın zamanda yaşanan İzmir Depremine de değinen Başkan Yılmaz, “İzmir depremi bize göstermiştir ki, Deprem hayatımızı şekillendiren en önemli olguların başında gelmektedir. Depreme hazır olmak gerektiği uzunca bir zamandan beri en çok söylenilen sözlerin başında yer almaktadır. İstanbul gibi afetler karşısında kırılgan olan bir kentte artık kaçınılmaz hale gelen Kentsel Dönüşümün sözlerde kalmayıp eyleme dönüşmesi gerekmektedir. İmkânları az ya da yetersiz olan İlçe Belediyeleri bu konuda İBB tarafından desteklenmelidir.” dedi. Meclis kürsüsünden, KİPTAŞ’ın Kentsel Dönüşüm için sahaya sürülmesi çağrısında bulunan Başkan Yılmaz, “ Gelin bu Kentsel Dönüşüm hamlesinde ciddi bir aktör olarak KİPTAŞ’ı sahaya sürelim. Biz Silivri’de depremin merkez üssü olması hasebiyle Silivri ilçesi olarak buna sonuna kadar hazırız.  İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bizlere, İstanbul’a vaat ettiği 20 bin konutu yani eskilerinin yıkılıp yerine yenilerinin yapıldığı 20 bin konutun yapılması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Yine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Silivri’de temeli atılan KİPTAŞ-4 projesi tamamlanmak üzere, gelin KİPTAŞ-4’ün satışlarını durdurun hep beraber burayı ‘Kentsel Dönüşüm Rezerv Alanı’ ilan edelim.” teklifinde bulundu.

“İSTANBUL’UN TARIMSAL ALANLARI KORUNMALIDIR”

Konuşmasında çevre kirliliği, içme suyu ve doğanın korunmasına da değinen Başkan Yılmaz, “Temas etmek istediğim bir başka konu ise biz insanlar eli ile mütemadiyen kirletilen çevre, su ve doğanın korunmasına yönelik yapılması gerekenlerdir. Çevrenin, suyun ve doğanın kirletilmesinin sonuç olarak yansıması sağlıklı ve güvenli gıdalardan mahrum kalınması suretiyle toplum sağlığına yönelik tehdit ve risklerin ortaya çıkacak olmasıdır. Sağlıklı beslenme konusu, İstanbul’da bugünün ve geleceğin belki de en önemli sorunudur. Bu soruna karşı yapılması gereken, Fatih’te, Beyoğlu’nda, Kadıköy’de, Beşiktaş’ta, Şişli’de ve birçok yerde 1 mlik ekilebilecek yer kalmayan şehrimizin, çeper diye adlandırılan Tuzla’sından, Silivri’sine, Şile’sinden Çatalca’sına, Beykoz’undan Büyükçekmece’sine kadar halen ekilebilecek ve tarımsal faaliyette bulunulacak yerler var iken bunların korunmasını sağlamaktır. Bu toprakların modern bir şekilde işlenerek organik ürünlerin üretilmesinin ön şartı, tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlarımızın desteklenmesidir. Sahip çıkılan ve desteklenen üreticiler topraklarına sahip çıkacak ve terk etmeyerek tarımsal alanların talan edilmesine de fırsat vermemiş olacaklardır. O sebeple İBB yönetimi, İSKİ’nin indirimli su tarifesi uygulamasındaki, manasız karşı duruşu yerine, destekleyici, kollayıcı ve koruyucu bir anlayışla, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Şile ve diğer ilçelerde tarımsal üretim yapan vatandaşlarımıza sahip çıkmalı, ürünlerini değerlendirecek uygulamalar yapmalıdır. İBB 2021 yılı bütçesinde tarımı ve tarımsal üretimi destekleyecek ciddi bir kaynak da ayrılmalıdır.” diyerek, İstanbul’un bütüncül bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini söyledi.

“Silivri’ye 60 Bin Metre Kare Yeşil Alan Öngörülmesi Adaletsizlik!”

İBB 2021 yılı bütçesinde yeşil alan yatırımlarına ayrılan bütçede adaletsizlik yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Silivri ilçesine 60 bin metrekare yeşil alan ön görülürken, Büyükçekmece ilçemize 600 bin metrekare yeşil alan öngörülmüş. Biz buna itiraz ederiz. Gelin İstanbul’un hava alacağı, şehrin stresinden kurtulacağı bir saat uzaklıktaki Çatalca, Silivri ve Şile’nin ormanlık alanlarında mesire alanları yaparak beraberce İstanbul’un hizmetine sunalım. Denize 42 km sahili bulunan Silivri’mize 8 tane halk plajı yapalım. İstanbul halkı gelsin sosyal amaçlı bu tesislerde hafta sonları tatilini yapsın.” dedi.

“İbb Olarak Dünyanın En Büyük Çöpten Elektrik Üreten Tesisine Sahip Olmakla Övünemeyiz.”

Seymen Katı Atık Toplama Merkezinde açılan Çöp Gazı Elektrik Üretim Tesisinin 50’sinin AK Parti Belediyesi döneminde hazırlandığını ve hizmete girmesinde bir önceki yönetimin de büyük katkısı olduğunu hatırlatarak tesisin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yılmaz, konuşmasında ‘Sıfır Atık’ vurgusu yaparak şöyle konuştu: “Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın en büyük çöpten elektrik üreten tesisine sahip olmaktan övünemeyiz. Bundan utanmalıyız. ‘Sıfır Atık’ ile biz o çöp tesisine daha az çöp getirmeliyiz. Siz oraya ne kadar çok çöp taşırsanız, o kadar çok elektrik üretirsiniz. Ama taşımadığınız her çöpten geri dönüşümden elde edeceğiniz rakam inanın ürettiğiniz elektriğin 5 katı katma değer katacaktır bu ülkeye. Bu kadar dar bakışla İstanbul’u yönetmek zor olacaktır.”

“Büyük Türk Milletine Hakaret Ettiniz!”

Başkan Yılmaz konuşmasının sonunda,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi kurumsal sosyal medya hesabından dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun uçak içerisinde İBB iştiraki Kültür A.Ş. tarafından yayına hazırlanan 'Hatıralarla Karşılaştırmalı Nutuk' kitabını okuduğuna dair bir fotoğraf paylaşılmasını kınayarak, “Cristiano Ronaldo'nun elindeki kitabı okumayacağı, okuyamayacağı ve Nutuk kitabını bu şakaya, bu Tİ’ye ana fikir olarak kattıkları için ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimini kınıyorum. Nutuk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da yaktığı bağımsızlık ateşi ile başlar, 1923’te Cumhuriyetin kurulması, 1927’de Atatürk’ün inkılaplarının sona ermesi ile Nutuk son bulur. Siz bu paylaşımı yaparak, Kuvâ-yi Milliye’ye, İstiklal Savaşı’nın kahraman askerlerine, şehitlerine, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Büyük Türk Milletine hakaret ettiniz. Bu en basit ifade ile hayasızlıktır. Keşke Cristiano Ronaldo yerine Hakan Çalhanoğlu’nu koysaydınız.” diyerek tepki gösterdi.

 


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.