Sen De Oku Koleksiyonu İle Ne Hedefleniyor?

Tudem Yayın Grubu’nun Türkiye’de bir ilke imza atarak okurlarla buluşturduğu SEN de OKU koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları edebiyatın keyifli dünyasına yaklaştırıyor.

EĞİTİM 26.06.2019 17:07:51 3191 0
Sen De Oku Koleksiyonu İle Ne Hedefleniyor?

Doğuştan gelen, okuma ve yazma becerilerini etkileyen, dil temelli bir öğrenme güçlüğü olan disleksi, çok sayıda insanın yaşam kalitesini etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun yüzde 15 ila 20’si, yani yaklaşık her 5 kişiden 1’i disleksik. Temel olarak, konuşma dilinin sesleri ile yazı dilinin sembollerini ilişkilendirmede yaşanan bir güçlükten kaynaklanan disleksinin sanıldığının aksine zekâ düzeyiyle bağlantısı bulunmuyor. Hatta disleksik bireylerin, problem çözme, yaratıcı düşünme, büyük resmi görme gibi becerilerinin standartların üzerinde olduğu gözlemleniyor. Ancak bu becerilerin ortaya çıkabilmesi için öğrenme güçlüğü uzmanlarının, okul idarelerinin, öğretmenlerin ve ailelerin ortaklığıyla destek ortamı yaratılması gerekiyor. Bu noktada disleksik bireylere yönelik, eğitim ve okuma materyalleri ihtiyacı doğuyor.

Tudem Yayın Grubu’nun, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği SEN de OKU koleksiyonu, son dönemde bu alandaki dikkat çeken çalışmalardan biri.

Türkiye’de İlk Kez

Hem okumaya isteksiz çocukların hem de okuma güçlüğü çeken çocukların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan SEN de OKU koleksiyonu bu yönüyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Yeni kitapların eklenmesiyle zenginleşen SEN de OKU koleksiyonu, sade ve anlaşılır dili, renklendirilmiş sayfaları, okur dostu yazı tipi, harfler satırlar ve paragraflar arası bırakılan ferah boşlukları, birbirinden ilgi çekici ve eğlenceli öyküleriyle çocukları edebiyatın keyifli dünyasına yaklaştırıyor.

 

Sen De Oku’nun Fark Yaratan Özellikleri

* Sade, kolay anlaşılır dil

* Okur dostu yazı tipi

* Hafif renklendirilmiş kalın kâğıt

* Harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk

* İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi

 

Okuma Seviyesi – İlgi Yaşı

SEN de OKU koleksiyonundaki kitaplar ilk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunuyor. 5 seviyeden oluşan ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi yükseldikçe cümle yapıları ve kelime dağarcığı zenginleşiyor. İlgi yaşı ise öykünün hitap ettiği yaş grubunu tanımlıyor. Örneğin, okur 12 yaşında olup da ilk okuma düzeyinde okuyorsa bile, koleksiyonda kendisine hitap eden öykü bulabiliyor. Okuma seviyesi ve ilgi yaşı kriterleri, çocuklarını bu kitaplarla buluşturmak isteyen tüm öğretmenlere ve ebeveynlere rehberlik ediyor.

 

Koleksiyon Yeni Kitaplarla Zenginleşecek

Koleksiyonu yayına hazırlayan Tudem ekibi, SEN de OKU’yu topluma hizmet ettiği sürece güçlenerek, büyüyerek, zenginleşerek, öğrenmeye çalışıp öğrendiklerini topluma geri vererek ilerleyecek bir koleksiyon olarak tasarladıklarına dikkat çekiyor. Ekip, “Umuyoruz ki, çok çeşitli yazarlarla, çizerlerle, binbir çeşit farklı öyküyle okurlarımızla buluşmaya devam edeceğiz. Şimdiye dek, Yıldız Adam, Mutluluk Şarkısı, Bitmeyen Gün, Havuzda Tek Başına, Telefon Bilmecesi, Büyülü Telgraf, Özgürlük Hayali, Odadaki Hayalet, Bilge Köpek Yeni Evinde ve Bilge Köpek Doğa Gezisinde adlarındaki on kitabımız yayımlandı. Koleksiyona yeni kitaplar eklemeye devam edeceğiz. Bu yeni okuma macerasında çocuklarla birlikte yol alabildiğimiz için çok mutluyuz ve daha iyisini yapabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” diyor.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.