“Savaşa, Ekonomik Krize ve Pandemiye Rağmen Başardık”

Marmara Yapı A.Ş. tarafından 2013 yılında İmam Hüseyin Türbesi Yönetimi ile anlaşılarak inşasına başlanan Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, Irak’ın Kerbela kentinde tamamlanarak açıldı. Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız??

EĞİTİM 7.04.2021 18:40:35 2032 0
“Savaşa, Ekonomik Krize ve Pandemiye Rağmen Başardık”

Irak’ın En Büyük Eğitim Kompleksine Türk İmzası

Marmara Yapı A.Ş. tarafından 2013 yılında İmam Hüseyin Türbesi Yönetimi ile anlaşılarak inşasına başlanan Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, Irak’ın Kerbela kentinde tamamlanarak açıldı. Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın, Şii Lider Ayetullah Sistani’nin vekili Şeyh Abdülmehdi Kerbela’nın, Irak Eğitim Bakanı Valil’in ve çok sayıda Iraklı üst düzey yetkilinin katılımı ile gerçekleşen açılışa yerel halkın ve

basının da ilgisi oldukça büyüktü. Marmara Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle törene katılım sağlayamadı.

 

“Savaşa, Ekonomik Krize ve Pandemiye Rağmen Başardık”

 Marmara Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Irak ziyaretini iptal etti ve açılış törenine evinden bir video göndererek katılım sağladı. Sağlık durumunun iyi olduğunu ve törene katılım sağlayamadığı için üzgün olduğunu belirten Orakçı, Marmara Yapı A.Ş’nin ve kendisinin sahip olduğu eğitim vizyonunun önemine değindi. 2012 yılında başlanılan Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi projesinin DEAŞ, iç savaş, ekonomik kriz ve pandemi gibi birçok büyük kriz ile mücadele ettiğini söyleyen Orakçı, bütün olumsuzluklara ve engellere rağmen Irak’ın en büyük eğitim tesisini tamamlamış olmanın onurunu yaşadıklarının altını çizdi. Orakçı, “Kerbela gibi mezhepçiliğin, ayrımcılığın, cehaletin ve geri kalmışlığın adeta kol gezdiği topraklarda bu denli büyük bir eğitim kompleksini tamamlamanın gururunu bütün Marmara Yapı ailesi olarak yaşıyoruz.” dedi.

 

7 Ayrı Bina, Sayısız Özellik

Irak’ın ulusal haber ajanslarında büyük ilgi gören Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, yapısal özellikleri ile bölgede ilgileri üzerine topladı. 35 bin metrekarelik alana kurulan ve yedi ayrı binadan oluşan tesis, aynı anda 6 bin öğrenciye kadar hizmet verebiliyor. Ulusal haber ajanslarına konuşan İmam Hüseyin Türbesi Eğitim Departmanı Başkan Yardımcısı, toplam sayısı altıyı bulan bu okulların hepsini tam kapasiteli olarak açmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kampüsün fizik, biyoloji ve kimya

laboratuvarlarının yanısıra ses laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, ses stüdyosu, oyun alanı, cami, kütüphane, çizim odası, konferans salonu, banket salonu, açık ve kapalı spor tesislerine sahip olduğunu belirten yetkililer, Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksinin Irak’ın eğitim vizyonunda yeni bir dönem başlatacağını vurguladılar. Ülke genelinde böyle modern ve model okulların sayısının oldukça az olması

sebebiyle bu projenin oldukça önemli olduğunu söyleyen İmam Hüseyin Türbesi Yönetimi, Irak’ın geleceğini için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Marmara Yapının Gönül Başarısı

Projenin gerçekleştirildiği bölgede yaşanan krizlere ve sürecin uzamasına değinen Marmara Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orakçı, kendisinin de aslen bir eğitimci olduğunun altını çizerek Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksinin kendileri için bir işten çok daha fazlası olduğunu söyledi. Kompleksin planlanması ve inşası sürecinde maddi kazanç gözetmediklerini ve bunu bir gönül işi olarak ele aldıklarını ifade eden

Orakçı, “Hz. Hüseyin Kompleksi, Marmara Yapının gönül bağlarının başarısıdır.” dedi. Açılış töreninde konuşan Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Yıldız ve Şii Lider Ayetullah Sistani’nin vekili Şeyh Kerbela da özverili çalışması ve Irak’a kazandırdıkları bu eser için Marmara Yapı ekibine teşekkürlerini ilettiler. Bu yapının Irak ve Türkiye arasındaki bağları kuvvetlendireceğini vurgulayan Yıldız, Irak ve

Türkiye’nin derin dostluk bağlarına sahip olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Tam kapasite ile açılışı gerçekleşen Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, Irak’ın en büyük eğitim tesisi olarak

çalışmalarına başladı.


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.