“Projeler Üretmeye Ve Çalışmaya Devam Edeceğiz”

UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleşti. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanlığını yürüten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, komitenin faaliyet rapor

İSTANBUL 7.05.2021 13:34:17 3108 0
“Projeler Üretmeye Ve Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Başkan Çalık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin Faaliyetlerini Sundu

 

UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleşti. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanlığını yürüten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, komitenin faaliyet raporunu sundu. Yerel yönetimlerde cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Çalık, kadınların yerel karar alma mekanizmalarına katılımını artırmayı amaçlayan projeleri de paylaştı.

 

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu Toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleşti. Toplantıda, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanlığını yürüten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, komitenin faaliyetlerini paylaştı. Yerel yönetimlerde cinsiyet eşitliğini sağlamak için projeler üretmeye devam edeceklerini belirten Çalık, “Kadının toplum hayatındaki yeri artırılabilirse daha sağlıklı bir toplumu oluşturabiliriz. Bu toplum kadın elinin değdiği unsurları biraz daha fazla yaşamaya ne zaman başlarsa o zaman topluma huzur gelir” ifadelerini kullandı.

 

“Projeler Üretmeye Ve Çalışmaya Devam Edeceğiz”

 

Toplantı kapsamında, 22 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu’ndan bu yana komitenin yürüttüğü faaliyetleri detaylarıyla paylaşan Başkan Çalık, planlanan projeleri de aktardı. Çalık, “Kadın Adayları Destekleme Derneği iş birliğinde başlattığımız, ‘Belediyelerde Eşitliği İzlemek’ projesinin faaliyetleri devam ediyor. Kadınların yerel karar alma mekanizmalarına katılımını artırmayı ve belediyelerde eşitliği kurumsallaştırmayı amaçlayan proje kapsamında, projede yer alan belediyelerin mevcut durum analizleri yapıldı. Bir sonraki aşamada her belediye ile ayrı ayrı derinlemesine görüşmeler yapılarak kapasite geliştirme eğitimleri planlayacağız. Aynı zamanda UCLG-MEWA’nın toplumsal cinsiyet eşitliğine dair görünürlük çalışmaları kapsamında bölgemizden kadınların başarı hikayelerinin anlatılacağı bir belgesel geliştiriyoruz. Ayrıca, kadınları ekonomik olarak güçlendirmek için farklı alanlardan uzmanlar çevrimiçi eğitimler verecek. Projeler üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını noktaladı.  


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.