Pınarkule Ortaokulu Kültür Elçisi Oldu..!

İstanbul’un en başarılı Okulları arasında yerini alan, Pınarkule Ortaokulu Erasmus+ 'Eurofuture Changing Places' projesi kapsamında Polonya’nın Busko-Zdroj Kentine giderek Türk Kültürünü tanıttılar.

EĞİTİM 19.01.2018 09:12:40 26464 0
Pınarkule Ortaokulu Kültür Elçisi Oldu..!

Pınarkule Ortaokulu Kültür Elçisi Oldu..!

ERASMUS+  “EUROFUTURE CHANGING PLACES AWAY”

Pınarkule Ortaokulu 2015-1-UK01-KA219-013535_2 numaralı Erasmus+ "Eurofuture Changing Places" başlıklı Learning/ Teaching / Training aktiviteleri kapsamında Busko-Zdroj Hareketliliği kapsamında Kültür elçisi oldu.

İstanbul’un en başarılı Okulları arasında yerini alan, Pınarkule Ortaokulu Erasmus+ "Eurofuture Changing Places" projesi kapsamında Polonya’nın Busko-Zdroj Kentine giderek Türk Kültürünü tanıttılar.

İstanbul ve Beylikdüzü’nün en başarılı okul müdürlerinden Pınarkule Ortaokulu müdürü projeyi gazetemize anlattı. Bayoğlu; “10-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında Polonya’nın Busko-Zdroj Kenti    Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych Nr1 de gerçekleştirdiğimiz Erasmus+ Öğrenci-Öğretmen hareketliliğimiz başarı ile sonuçlanmıştır.

“Türkçe Eğitimi Verdik”

            Ziyaretimiz de ana amacımız öncelikli olarak öğrenci değişimi idi. Öğrencilerimiz projemizin ana konusu olan okul çalışanlarıyla yer değiştirecekti. Bu kapsamda okulumuzdan seçilen sekiz öğrenci- Beyza Köse, Beyza Sarıgöz, Esra Nehir Çağlayan, Melek Karataş, İlayda Onur, Tuğra Erdinç ve A. Efe Çivisöken  kültür  öğretmenleri oldular. Uzun çalışmalarla hazırlandıkları görevlerini başarıyla gerçekleştirdiler. Kültür  dersinde “Türkiye Tanıtımı ” yapıp ,  “Türkçe” eğitimi verdiler.  Görevlerini başarıyla gerçekleştirerek büyük takdir kazandılar.

“Kültürel Farklılığımızı Ortaya Koyduk”

Diğer bir yandan öğrencilerimize eşlik eden Okul Müdür Yardımcımız Ayşe Güngör, Matematik öğretmenimiz Başak Çavaş, Beden eğitimi öğretmenimiz Hakan Yalçınkaya, Türkçe öğretmenimiz Engin Kayış  ve İngilizce öğretmenimiz Özlem Özdil de öğrencilerimize okulda destek verirken diğer bir yandan kendi branşlarıyla ilgili gözlemler yapma, kedi alanlarındaki diğer öğretmenler ile fikir alışverişi yapma, eğitim sistemini inceleme, okuldaki spor  faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olma ve kültürel farklılıklar ve benzerlikler hakkında gözlem yapma fırsatı buldular.

“Aile Bağları Oluşturduk”

Heyecanla başlayan yolcuğumuz sorunsuz bir şekilde tamamlandı.  Aileler ve okul öğretmenleri bizleri karşıladı. Aileler ile öğrenciler evlerine ayrıldı. Pazartesi gününden cumaya kadar yoğun bir okul programı yaşadık, okul çıkışlarında şehrin önemli noktalarını, müze ve parklarını gezip Polonya ile ilgili tarihi ve kültürel bilgi edindik. Bir ay önce kendi okulumuzda bazı ev sahibi öğrencileri biz misafir etmiştik dolayısıyla arkadaşlıkları pekiştirmek için güzel bir fırsat oldu. Dönüş vakti geldiğinde onlar için ayrılık hiç kolay olmadı. Ve yine ülkemize karışık duygular içinde- geride bıraktıkları yeni aile ve arkadaşlarından ayrılma hüznü ama özledikleri ailelerine kavuşma sevinciyle döndüler. Her biri kendi adına ayrı duygular, ayrı kazanımlarla hayatları boyunca unutamayacakları bu tecrübeyi deneyimlediler. Artık hem Türkiye’de hem Polonya’da bir aileleri vardı.

“Bizi Çok Sıcak Bir Şekilde Karşıladılar”

Kültürel ve eğitsel açıdan önemli bir deneyim ile gerçekleşen hareketliliğimizde koordinatörümüz ve öğretmenlerimiz oldukça yeterli ilgi ve titizlikle çalışmaları yönetti. Öğrenciler gurur verici davranışları, sunumlarda ki başarıları ile beğeni kazandılar. Bizi çok sıcak bir şekilde karşılayan, orada kaldığımız vakit boyunca bizi rahat ettirmek, evimizde hmemizi sağlamak için ellerinden geleni yapan ZespolSzkolPonadgimnazjalnych Nr1 okulu müdürü, öğretmenleri, tüm çalışanları, öğrencileri ve velilerine teşekkürlerimizi sunarız. Bu imkanları tanıyan okul yönetimimize ve Türkiye Ulusal Ajansı’na da ayrıcateşekkür ederiz” dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN

 

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.