Petrol Ofisi’nin Güneş Enerjili İstasyonu Türkiye’nin De İlklerini Oluşturuyor…

Petrol Ofisi’nin Güneş Enerjili İstasyonu Türkiye’nin De İlklerini Oluşturuyor…

YAŞAM 6.08.2019 12:47:14 5718 0
Petrol Ofisi’nin Güneş Enerjili İstasyonu Türkiye’nin De İlklerini Oluşturuyor…

Petrol Ofisi’nin Güneş Enerjili İstasyonu Türkiye’nin De İlklerini Oluşturuyor…

Türkiye’nin Lider Akaryakıt Şirketi Petrol Ofisi, Solar Çatısı İle İlk Güneş Enerjili İstasyonunu Bodrum Ortakent’te Hizmete Soktu. 153 Adet Yüksek Verimli Güneş Paneli Bulunan Petrol Ofisi Bayisi Paşalılar Petrol’ün Solar Sistemi 42,075 Kwp Kurulu Güçle, İstasyonun Tüm Elektrik İhtiyacının Yaklaşık Yüzde 70’ini Karşılayacak.Yaklaşık 30 Evin Senelik Elektrik İhtiyacını Karşılaşabilecek Kapasitedeki Sistem İle Yılda 180 Ağaç Kurtarılıyor Ve 32 Ton Karbon Salımı Engelleniyor.

Petrol Ofisi İstasyonunun, Birkaç Alanda Birden İlkleri Oluşturmasının Yanı Sıra Karbon Ayak İzini Azaltma Konusunda Da Önemli Bir Örnek Olduğuna Vurgu Yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Bu Proje, Petrol Ofisi’nin Ruh Ve Felsefisini Taşıyan, Lidere Ve Onun Sorumluluklarına Yakışır, Öncülük Yapacak Bir Proje” Dedi.

Solar Çatılı İstasyon, Petrol Ofisi’nin Yanı Sıra Türkiye’nin De Bazı İlklerini Oluşturuyor. İstasyon, Yeni Yönetmelik Kapsamında Ön Kabulü Yapılarak, Şebekeye Elektrik Sağlayan Türkiye’deki İlk Akaryakıt İstasyonu. Ayrıca Yeni Yönetmelik Kapsamında Aylık Mahsuplaşma Yapan Türkiye’deki İlk Akaryakıt İstasyonu Unvanını Da Elinde Bulunduruyor.

Petrol Ofisi’nin İlk Güneş Enerjili İstasyonu, Bodrum Ortakent’te Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi. Petrol Ofisi Bayisi Paşalılar Petrol’ün Ve Mustafa Paşalı’nın Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen Törene Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Petrol Ofisi Yöneticileri, Projenin Uygulamasını Yapan RM İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akıncı, Solarçatı CEO’su Utku Yılmaz, Solarçatı Yöneticileri Ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Da Katıldılar.

İstasyonun Elektrik İhtiyacının 70’ini Karşılıyor

Açılışı Gerçekleştirilen Petrol Ofisi İstasyonunda, 275 Watt’lık 153 Adet Yüksek Verimli Yerli Üretim Panel Ve 2 Adet İnvertör Kullanılıyor. Toplam 42,075 Kwp’lık Kurulu Güce Sahip İstasyonda, Yıllık 70.266 Kwh’lık Elektrik Üretilmesi Bekleniyor. Kurulu Sistem, İstasyonun Elektrik Tüketiminin Yaklaşık 70’ini Karşılıyor. Petrol Ofisi İstasyonunda Kurulu Solar Sistem İle, 30 Dairelik Bir Site Ya Da Küçük Bir Sokağın Tüketimine Eşdeğer Elektrik Üretiliyor.

Özellikleri İle Türkiye’de De İlklere İmza Atıyor

Atatürk Bulvarı Üzerinde Yer Alan Güneş Enerjili İstasyon, Petrol Ofisi’nin Yanı Sıra Farklı Özellikleri İle Türkiye’nin De Bazı İlklerini Oluşturuyor. Solar Çatıya Sahip Petrol Ofisi İstasyonu, Yeni Yönetmelik Kapsamında Ön Kabulü Yapılarak, Şebekeye Elektrik Sağlayan Türkiye’deki İlk Akaryakıt İstasyonu Konumunda. Ayrıca Yeni Yönetmelik Kapsamında Aylık Mahsuplaşma Yapan Türkiye’deki İlk Akaryakıt İstasyonu Olarak, Gündüz Ürettiği Elektriği Gece Kullanabilme Avantajına Da Sahip.

Yılda Yaklaşık 30 Evin Elektrik İhtiyacı Karşılanıyor,

180 Ağaç Kurtarılıyor, 32 Ton Karbon Salımı Engelleniyor

Açılışı Gerçekleştirilen Solar Çatılı Petrol Ofisi İstasyonunun, Karbon Ayak İzinin Azaltılmasına En Güzel Örneklerden Birini Oluşturduğunu Belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Şöyle Konuştu:

“Her Şeyden Önce Açılışını Gerçekleştirdiğimiz Bu İstasyon, Petrol Ofisi’nin Standartlarına, Ruhuna Yakışır Bir Projeye İmza Atmıştır. Petrol Ofisi Olarak Biz İşimizi En İyi, En Kaliteli Şekilde Yapan, Öncü, Örnek Olan, İlklere İmza Atan Bir Şirketiz. Bunu Bir Anlamda 78 Yıllık Köklü Bir Geleneğimizin, Pazar Ve Sektör Liderliklerimizden Aldığımız Sorumluğun Da Bir Eseri, Mirası Olarak Görüyoruz. Bu İstasyonumuz Da, Bayimiz Paşalılar Petrol De Çok Doğru, Sadece Petrol Ofisi Çatısı Altında Değil Türkiye Çapında Gerçekleştirdiği İlklerle De Örnek, Alanında Öncü Bir Proje Geliştirmiştir. Güneş Enerjisi İle İstasyonumuzda Üretilen Elektrikle, Yaklaşık 30 Evin 1 Yıllık Elektrik İhtiyacının Tamamını Karşılamaya Yetiyor. Elde Edilen Bu Yenilenebilir Enerji İle Yılda Yaklaşık 180 Ağaç Kurtarılıyor Ve 32 Ton Karbon Salımını Engelleniyor.

Petrol Ofisi Yaklaşımlarını En Güzel Şekilde Yansıtıyor

Petrol Ofisi Olarak, Elektrikli Araç Teknolojilerini, Geliştirdiğimiz E-Power İle Destekliyoruz. Elektrikli Araçları, Ayrı Ve Özgün Bir Kanopi Altında Şarj İmkanı Sunuyoruz. E-Power’ları, Şehirlerarası Karayollarının Belirli Noktalardaki İstasyonlarımıza Yerleştirerek, Şarj Ve Menzil Sorunları Nedeniyle Adeta Şehiriçlerinde Sıkışıp Kalmış Elektrikli Araçları Özgürleştirdik. Şimdi Elektrikli Araçlar Petrol Ofisi Kalite Ve Güvencesi Altında, İzmir’e, Antalya’ya, Bodrum’a, Ankara’ya, Eskişehir’e, Bursa’ya Ve Hatta İpsala’ya Dahi Rahatlıkla Gidebiliyorlar. Keza Geçtiğimiz Hafta Da Alanında Türkiye’nin İlk Ve Öncü Projesi Olan Yakıt Emniyet Sistemi – YES’in Lansmanını Gerçekleştirdik. PO/Gaz’da Yakıt Kalitesi Ve Tam Dolum Konularında Yüzde 100 Garanti Sunan YES İle Tüm Dünyada ‘Temiz Enerji’ Olarak Kabul Edilen LPG’nin Yani Otogazın Kullanımını Destekliyor, Yaygınlaştırmayı Hedefliyoruz. Bu Adımları Attığımız Dönemde Gerçekleşen Bu Proje, Bizler İçin Ayrı Bir Anlam Ve Önem Taşıyor, Petrol Ofisi’nin Bu Yaklaşımını En Güzel Şekilde Yansıtıyor” Dedi.

Sektör Lideri İle Çalışmanın, Petrol Ofisi Ailesinin Bir Üyesi, Bayisi Olmanın Verdiği Sorumlulukların Farkında Olduklarını Belirten Mustafa Paşalı Da “Taşıdığımız Bu Sorumlulukla Tüm Adımlarımızı, Paşalılar Petrol’e Ve Petrol Ofisi’ne Yakışır Şekilde Atmaya Özen Gösteriyoruz. Güneş Enerjisi Projemizde De, Aynı Özen Ve Titizlikle Hareket Ettik, En İyisini, En İdealini Hedefledik. Projemizde, Yeni Nesil Daha Verimli Ve Öncelikle Yerli Üretim Teknolojileri Tercih Ettik. Bugün Kurduğumuz Güneş Enerjisi Sistemi İle İstasyonumuzun Elektrik İhtiyacının Büyük Bölümünü, Yüzde 70’ini Karşılayabiliyoruz. Kapasitemiz, Bir Sitenin Ya Da Küçük Bir Sokağın Elektrik İhtiyacına Eşdeğer” Şeklinde Konuştu.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.