Personele Afet Bilinci Eğitimi

Beylikdüzü Belediyesi’nce belediye personeline yönelik olarak düzenlenen “Temel Afet Bilinci Eğitimi” konulu eğitim, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GÜNCEL 14.11.2019 09:32:16 2477 0
Personele Afet Bilinci Eğitimi

BEYLİKDÜZÜ’NDE BELEDİYE PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

 

 

 

Beylikdüzü Belediyesi’nce belediye personeline yönelik olarak düzenlenen “Temel Afet Bilinci Eğitimi” konulu eğitim, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Temel Afet Bilinci Eğitimi’ne katılan belediye personellerine, Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Eylem Planı’na göre, afet öncesinde alınacak önlemler ve sonrasında yapılacaklar anlatıldı. Belediye personelleri, eğitimi başından sonuna dek büyük bir dikkatle takip etti.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan personellerin olası bir afete hazır olmasını ve afet anı ile sonrasında hem kendilerine hem de çevrelerindeki vatandaşlara yardımcı olabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda yapıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimi programının birinci oturumunda, ‘deprem ve olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği ve Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan personellerin olası afet anı ve sonrasındaki görev ve sorumlulukları’ konularında personele bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar, kamu kurumlarının ve kamu kurumlarında çalışan amirler ile personellerin olası afet anında görevlerini eksiksiz yapmasının önemine de değindi. Eğitimin ikinci oturumunda ise Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu ‘özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimi, özel gereksinimli bireylerle iletişim’ konularında belediye personeline bilgilendirmede bulundu. Deprem ve olası afetlerde yaşanabilecek kayıpları en aza indirmek, tahliye işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlamak adına çok önemli bilgilerin aktarıldığı Temel Afet Bilinci Eğitimi, 14 Kasım Perşembe gününe kadar devam edecek.

 

Acar: Afet Anında Nasıl Davranmamız Gerektiğini Öğrenmeliyiz

 

Temel Afet Bilinci Eğitimi’ndeki sunumunda, deprem ve olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler aktaran Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar “Depremin ne zaman olacağı belli olmasa da biz, hazırlıklarımızı her an olacakmış gibi yapmalı ve olası bir deprem ve afet anında nasıl hareket etmemiz gerektiğini öğrenmeliyiz. Deprem anında panik olarak asansör, merdiven ve pencerelere koşmak yerine ‘çök, kapan, tutun’pozisyonu alarak güvenli alanlarda sarsıntının geçmesini beklemek; sarsıntının ardından ise tahliye kurallarına uygun şekilde binanın boşaltılması gerekir.” dedi. Murat Acar, sunumunda, belediye personellerinin olası afet anındaki görev ve sorumlulukları hakkında da bilgilendirmede bulundu.

 

Kuyumcu: Hazır Olmak İçin Tatbik Etmek Gerekir

 

Eğitim programındaki sunumunda ‘özel gereksinimli bireylerle nasıl doğru iletişim kurulur, özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimleri’ konularına değinen Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu “Deprem ve olası bir afete hazır olmak için doğru bilgi edinmek ve öğrenilen bilgiyi tatbik etmek gerekir. Daha önce uygulamadığınız bir şeyi, deprem anında da yapamazsınız.” diyerek öğrenilen bilgilerin tatbik edilmesinin önemine dikkat çekti.


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.