Önce Çocukların Müzesini Yıktılar Sonra Ağaçları Söktüler

Beylikdüzü Belediyesi’ne ait ekipler Türkiye’de ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni yıktıktan sonra, müzenin çevresinde bulunan ağaçlarıda kökünden söktü. Yaklaşık 160 yetişkin ağacın bulunduğu bölgede çevre s

İSTANBUL 24.05.2021 17:47:26 3285 0
Önce Çocukların Müzesini Yıktılar Sonra Ağaçları Söktüler

Önce Çocukların Müzesini Yıktılar Sonra Ağaçları Söktüler

 

Beylikdüzü Belediyesi’ne ait ekipler Türkiye’de ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni yıktıktan sonra, müzenin çevresinde bulunan ağaçlarıda kökünden söktü. Yaklaşık 160 yetişkin ağacın bulunduğu bölgede çevre sakinleri de duruma tepki gösterdi. Buralarda hiç birşey yoktu biz burayı ormanlık alana çevirdik diyen müze kurucusu Balıkçı Kenan: ‘Ağaçlara yazık oldu. Yazık günah değil mi kökünden söküp attınız ağaçları’ ifadesini kullandı.

 

Türkiye’nin tek balık müzesi olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin yıkımının ardından Beylikdüzü Belediye ekipleri bu seferde müzenin bulunduğu alandaki ağaçları söktü. 160 yetişkin ağacın bulunduğu yerde vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Genç ağaç diye tabir edilen, boyları 7-8 metreyi bulan ağaçların tamamı kökünden söküldü.

 

Ağaca Bile Saygıları Yok

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan: ‘Bizler yeşil alanı imara açıyorlar diye eylem yaptık. Devlet yetkililerine mektup yazdık. Yeşil alanın imara açılmasını engelledik. Şimdi de bizden bu şekilden intikam alıyorlar. Önce çocukların bilgi yuvası Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni yıktılar, şimdide müzeden kalan ağaçları kökünden söktüler. Burada yaklaşık 160 ağaç vardı. Yazık günah değil mi o ağaçlara. Burası adeta küçük bir orman gibiydi. Şimdi hepsini söktüler. Bu neyin düşmanlığı. Yeşile, ağaç bile saygıları yok. Olumsuzlukta İmamoğlu sınır tanımıyor. Eşi benzeri olmayan müzeyi yıktılar. İnsanın vicdanı sızlar. Yaprak açan ağaç bu mevsimde tutmaz. Nasıl böyle bir vahşet yapıyorlar. Akıl alır gibi değil’ ifadesini kullandı.

 

Anadolu Caddesi Tapulu Malımız

 

Yaklaşık 13-15 yıl önce bölgeyi kendi elleriyle ağaçlandırdığını belirten Balıkçı Kenan: ‘İmamoğlu müzemizi yıktırdı. Şimdide ağaçları söktüler. Yaklaşık 15 yıl önce bu alanda hiç birşey yokken biz burayı ağaçlandırdık. Anadolu Caddesi ve tretuvar bizim tapulu mülkümüz. Biz yolu kapatma bahsi olunca Ekrem İmamoğlu bize, bizim belediyeden kiralamış olduğumuz alanla tapulu malımız olan Anadolu Caddesi’ni takas ederiz dedi. Biz sizden kira almayız. Sende yolu kapatma. Sen bizim yeri kullan bizde senin yerini kullanalım dedi. Şu anki Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık o zaman İmamoğlu’nun yardımcısıydı. 7 senedir bizim arazimizi kullandılar. Bizde Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin bulunduğu yeri kullandık. Belediyede bizden kira almadı. Bizde belediyeden kira almadık. Bu anlaşmayı Ekrem İmamoğlu, Mehmet Murat Çalık ve Balıkçı Kenan yapmıştır. Bizim görüşmemiz bu üçlü arasında olmuştur. Bizim kiraladığımız yer zaten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi. Orada hiç bir ticari faaliyetimiz yok. 30 senedir öğrenciler denizi, balığı sevsinler diye onlara tahsis ettik. Milyonlarca insan ziyaret etti. Girişler 30 senedir ücretsizdi. Bu müze halkımıza balığı sevdirdi. Hangi balık nerede yaşar. Kara sularımızdaki balıkları öğrendi. Üniversite öğrencileri gelip Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde derslerini çalışıp, hatıra fotoğrafları çektirdi. 7 senedir bizim yerimizi kullanan Beylikdüzü Belediyesi sözünde durmadı. Hem bize, ecrimisil uygulaması yapıyorlar. Kiralık olan yere ecrimisil uygulaması olmaz. Kira gecikmiş ise gecikme bedeli alınır ama ecrimisil talep edilmez’ şeklinde konuştu. 

 

Müzenin Bugünkü Maliyeti En Az 15-20 Milyon Lira

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde 200 tondan fazla balık olduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Burada yaklaşık 41 tır dolusu balık var. Bunun anlamı maliyet olarak, yaklaşık en az miktarda söylüyorum 15-20 milyon lira. Yani bizim emek verip yaklaşık 30 yıldır tek tek inceleyip mumya haline getirdiğimiz balıklar bugün maalesef yerlerde. Bu müzeyi 30 yıldır halkımıza ücretsiz olarak sunduk. Milyonlarca öğrenciyi ağırladık. Türk karasularında olan balıklarımızı ölümsüz hale getirip gelecek nesillere aktırdık. Ama bugün görüyorsunuz ki topluma kazandırdığımız bu müze haksız yere, yerle bir edildi’ diye konuştu. 

 

Ağaçlar Kökünden Söküldü

 

Bu mevsimde sökülen ağaçların yeniden dikilmesi mümkün olmadığını belirten çevre sakinleri: ‘Burada boyları 7-8 metreyi bulan ağaçlar vardı. Yaprak açmış, çiçek açmıştı. Bu mevsimde ağaçları söker yerini değiştirirseniz bu ağaçlar maalesef kurur. 160’a yakın ağacı kökünden söktüler yazık günah. Bu ağaçların kime ne zararı vardı’ şeklinde tepki gösterdiler.


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.