Lübnan Patlamasının Sebepleri Neler?

Lübnan’ın Başkenti Beyrut’ta patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda büyük bir parlama meydana geldi. Beyrut limanındaki patlamanın ardından açıklama yapan Lübnan Başbakanı Diyab “ büyük felaket Lübnan’ı vurdu. Sorumlular bugün

DÜNYA 5.08.2020 12:33:26 6212 0
Lübnan Patlamasının Sebepleri Neler?

Beyrut’taki Patlamaya İlişkin, Trump Bu Bir Saldırı

Lübnan’ın Başkenti Beyrut’ta patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda büyük bir parlama meydana geldi. Beyrut limanındaki patlamanın ardından açıklama yapan Lübnan Başbakanı Diyab “ büyük felaket Lübnan’ı vurdu. Sorumlular bugün yaşananlar için bedel ödeyecek” dedi. ABD Başkanı Trump patlamayı saldırı olarak değerlendirirken Lübnanlı yetkililer saldırı ifadelerinden kaçındı.

Dün akşam saat 18.00 civarlarında Beyrut Limanında meydana gelen yıkıcı patlamanın en az 100 kişinin hayatını kaybetmesine ve binlerce kişinin ise yaralanmasına sebebiyet verdiği tespit edildi. Lübnan’ın başkentinin büyük bir bölümünü yerle bir eden patlama sonrası ülkede OHAL ilan edildi. Hastanelerin yaralı insanlarla dolduğunu söyleyen yetkililer ülkede kan bağışı için çağrıda bulundu.

Mişel Avn; Sorumlular Cezasını Çekecek

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiğini açıkladı. Avn Patlamaya sebebiyet verenlerin ve tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağının altını çizdi.

Patlamanın Lübnan’ın hemen hemen bütün şehirlerinden duyulduğu ve patlama bölgesine kilometrelerce uzaklıktaki binalarda bile hasarlar meydana geldiği belirtildi. Olayın görgü tanıkları deprem olduğunu sandıklarını ve hiç bu kadar yüksek bir ses duymadıklarını söylediler.

Hiroşima’ya Benzetti

Olay yerinde incelemeler yapan Beyrut Valisi Mervan Abdul, Beyrut’un felaket bölgesi haline geldiğini ve hasarın çok yüksek olduğunu söyledi. Yaşadığı Trajediye engel olamayarak gözyaşlarına boğulan Abdul, limandaki patlamayı Hiroşima’ya benzetti.

Başbakan Hassan Dİyab patlama nedeniyle ülkede, Çarşamba günü için ulusal yas ilan ederken diğer ülkelere de çağrıda bulundu; dost ve kardeş ülkelere çağrıda bulunuyorum Lübnan’ın yanın da olun ve derin yaramızı iyileştirmemize yardım edin, dedi.

OHAL İlan Edildi

Savunma konseyinden yapılan açıklamaya göre Lübnan’da 2 haftalık OHAL ilan edildi. 18 Ağustosa kadar devam edecek OHAL de Konsey ordunun Beyrut’ta güvenliği sağlama görevini üstlenmesini, iç güvenlik güçleri, gümrükler, limanlar ve havalimanlarındaki silahlı güçler, silahlı koruma birlikleri ve itfaiyecilerin ordunun denetimine verilmesi kararını açıkladı.

Trump Bu bir Saldırı

ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Başkanı Mike Pompeo, Lübnan’da meydana gelen patlamayla ilgili yaşamını yitirenlere baş sağlığı dileyerek yardıma hazır olduklarını belirtti. Trump Basın toplantısına Lübnan’daki saldırıya ilişkin açıklama ile başlayarak “ABD, Lübnan halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Beyrut’taki patlamada birçok insanın yaşamını yitirdiği, pek çok kişinin yaralandığı bildiriliyor dedi. Trump Lübnan için yardıma hazır olduklarını ve patlamanın korkunç bir saldırı gibi göründüğünden bahsetti.

Trump’ın saldırı olarak nitelendirdiği patlamaya ilişkin, neden saldırı ifadesini kullandığına dair gelen soruya “ Generallerimizin bazıları ile görüştüm bunun bir saldırı olduğunu düşünüyorlardı. Bu bir üretim patlaması değildi” yanıtını verdi.


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.