Küçük Bahçıvanlar İlk Fidelerini Dikti

Beylikdüzü Belediyesi’nin çocukların kentsel tarımın ve üretmenin önemini kavraması için hayata geçirdiği Küçük Bahçıvanlar Parkı’nda ilk fide dikimi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla gerçekl

İSTANBUL 2.10.2020 17:21:57 1632 0
Küçük Bahçıvanlar İlk Fidelerini Dikti

Küçük Bahçıvanlar Parkı’nda İlk Fide Heyecanı

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin çocukların kentsel tarımın ve üretmenin önemini kavraması için hayata geçirdiği Küçük Bahçıvanlar Parkı’nda ilk fide dikimi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, çocuklarla tek tek ilgilenip sohbet eden Başkan Çalık “Bugün bizim için çok özel bir gün. Çok kıymetli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Buranın nasıl yeşerdiğini, toprağın ne kadar bereketli olduğunu hep birlikte göreceğiz. Emeği geçen, bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçük Bahçıvanlar Parkı’nda çocuklarla kışlık fide ekti. Kıvırcık, pazı, brüksel lahanası, brokoli, karnabahar, pırasa ve enginar gibi kışlık sebzeleri, minik ellerin toprakla buluşturduğu etkinlikte, çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Program sonunda çocuklara ata tohumu, boyama kitabı, boya kalemi ve Türk Bayrağı’ndan oluşan hediyeleri veren Başkan Mehmet Murat Çalık, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Bin metrekarelik ekim alanına sahip Küçük Bahçıvanlar Parkı’nda iki bin fideyi toprakla buluşturan çocuklar, emeklerinin karşılığını, kasım ayında yapılacak hasat ile alacak.

 

Çalık: Tasarımı ve İşleviyle Çok Özel Bir Park

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçük Bahçıvanlar İlk Fide Dikim Etkinliği’nde yaptığı konuşmada kentsel tarımın önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Başkan Mehmet Murat Çalık, konuşmasında “Toprağa önem veren, üretmeye önem veren bir anlayışla yol yürüdüğümüzü her daim söylemiştik. İlçemizde, yirmi beş adet parkımızın yapımı eş zamanlı devam ediyor. Bunun gibi birçok bölgede park yapıyoruz. Burası benim de tasarımını çok beğendiğim, çok özel parklardan bir tanesi. Evlatlarımızın huzurla gelip oynayabileceği, büyüklerimizin huzurla vakit geçirebileceği ve doğa ananın ne kadar bereketli olduğunu görebileceğimiz bir park olsun istedik. Burada, çok kıymetli bir projeyi de hep birlikte hayata geçiriyoruz. Arzumuz, isteğimiz, evlatlarımızın toprağı ve fideyi tanıması; tohumu tanıması ve onun büyümesini görmesi. Toprağın ne kadar kıymetli olduğunu anlaması… Üretmenin ne kadar kıymetli olduğunun farkına varması. Bugün, küçük arkadaşlarımla birlikte, birçok kışlık fideyi dikeceğiz. Bu ürünleri birlikte sulayacağız, birlikte büyüteceğiz. Kasım ayında da ektiklerimizin hasadını yapacağız.” ifadelerine yer verdi.  

 

Yirmi Beş Yeni Parkı Hizmete Açacağız

 

Beylikdüzü Belediyesi olarak ilçenin dört bir tarafında hizmet üretmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Çalık “İstanbul’a nefes olacağız, diyorduk. Bu pandemi döneminde de Yaşam Vadisi’nin yanında, Yakuplu Kent Ormanı’nın yanında, irili ufaklı yirmi beş adet parkı, bir iki ay içerisinde tüm komşularımızın hizmetine açacağız. Bunun onurunu ve gururunu yaşadığını ifade etmek istiyorum. Çünkü bu kentte ne yapsak az kalır. Daha güzel günlerde, pandeminin olmadığı, kucaklaşabildiğimiz sarılabildiğimiz, tokalaşabildiğimiz günlerde, daha güzel işleri bu kente kazandırma niyetindeyiz, arzusundayız. Umarım daha güzel yarınları hep birlikte görürüz.” diye konuştu.

 

Parklarımız Hemşerilerimize Emanet

 

Konuşmasında, yapılan parkların korunması konusuna da değinen Başkan Çalık “Bu iş yapmakla olmaz. Bundan sonrası da bu parkların korunmasıdır. Parklarımız, ilçemizde yaşayan hemşerilerimize emanet. Vatandaşlarımızın parkların korunması noktasında bizlerden destek ve yardımlarını esirgemeyeceklerdir.” diyerek Beylikdüzü sakinlerinin yeşili koruma konusunda hassas davranacaklarına inandığını söyledi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.