Düğünler Yeniden Başlıyor Ama Halay Çekmek Bir Süre Daha Yasak!
Esenyurt Belediyesi bünyesindeki düğün salonları, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında, yeniden faaliyetlerine başlıyor. Koronavirüs’e karşı gerekli tüm önlemlerin alındığı salonlarda, kapasitenin yarısı kadar davetli kabul edilerek, sadece gelin ve damadın dans etmesine izin verilecek.
İçişleri Bakanlığı’nın 1 Temmuz’da yayımladığı genelge kapsamında, Esenyurt Belediyesi’ne ait düğün salonları da yeniden faaliyete başlıyor. Esenyurt Belediyesi ekipleri, Cumartesi günü yapılacak ilk düğün öncesi gerekli önlemleri alarak, salonlarda hazırlıklarını tamamladı. Önlemler kapsamında, kapasitenin yarısı kadar davetli kabul edilecek olan salonlarda, davetliler oyun oynayamayacak, takı töreni yapılmayacak. Maskesiz girişe izin verilmeyen salonlarda, davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri girişleri sağlanacak.
Salonlar Her Törenden Sonra Dezenfekte Edilecek
Esenyurt Belediyesi bünyesinde bulunan salonlar, günlük olarak yapılan dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerinin yanı sıra her törenden sonra havalandırılarak, masa ve sandalyeler dezenfekte edilecek. Önlemler kapsamında, masa ve sandalyeler arası mesafelerin belirlendiği salonlarda, masalara kişi sayısına göre el dezenfektanları yerleştirilerek, salon girişlerine, ortak alanlara ve oyun pistlerine sosyal mesafeye uyarıları yapıştırıldı.
“Gerekli Tüm Önlemleri Aldık”
Koronavirüs’e karşı salonlarda gerekli önlemleri aldıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı sorumlusu Deniz Kazan, “İçişleri Bakanlığı’nın 1 Temmuz itibariyle yayımlamış olduğu genelge kapsamında, belediyemize ait düğün salonlarında tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Genelgede belirtildiği gibi, masalarımız arasında 1 buçuk metre, sandalyeler arasında 60 santimetrenin üzerinde boşluklar bıraktık. Düğün salonlarımızın girişlerinde ve salonlardaki masalara gelecek misafirlerimizin sayısı kadar el dezenfektanı koyduk, boş alanlara ise sosyal mesafe uyarıları yapıştırdık” dedi.
“Düğünlerde Oyun Oynanamayacak”
Düğün salonlarının kapasitesinin yarısı kadar davetli kabul edileceğini belirten Kazan, “Düğünler arasında 2 saatlik bir süre bulunmakta, bu süre içerisinde salonlarımız yeniden dezenfekte edilecek. Düğünlerde oyun oynanmayacak, sadece gelin damadın dans etmesine izin verilecek. İstenirse gelen misafirlerimize canlı müzik dinletisi yapılabilecek. Takı törenlerimiz yapılmayacak. Davetliler gelin damatla temas etmeden kurulan sandık içerisine takılarını koyabilecekler. Misafirlerimizden kendi sağlıkları için sosyal mesafe kuralına uymalarını önemle ricada bulunuyoruz” diye konuştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.
HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.