Kapsayıcı İş Eğitimi’nde Son Durum

UNDP’nin TÜRKONFED iş birliği ile, Türkiye'deki KOBİ'lerin kapasitesini güçlendirmek amacıyla başlattığı kapsayıcı iş eğitimi devam ediyor. Şanlıurfa’daki teorik eğitimle başlayan programın ikinci ayağı 20-22 Haziran tarihleri a

EĞİTİM 22.06.2019 18:00:45 2384 0
Kapsayıcı İş Eğitimi’nde Son Durum

UNDP ve ortaklarının Güneydoğu Anadolu’da faaliyette bulunan 15 işletmeye yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında firma yetkilileri için İstanbul’a bir çalışma ziyareti düzenleniyor.

 

Çalışma ziyareti, TÜRKONFED, TÜSİAD, Turcas, Ceynak, Dimes ve BVN Havacılık temsilcileri ile İstanbul Politikalar Merkezi Başkanı Fuat Keyman’ın katılımları ve farklı firmalara yapılacak gezileri kapsayacak. Ziyaretlerde katılımcıların bilgi alışverişinde bulunması, aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunun ele alınması ve katılımcı firmaların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TÜRKONFED işbirliğiyle düzenlenen Kapsayıcı İş Eğitimi Programı geçen ay Şanlıurfa’da başlamıştı. Kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla ele alınan ve sivil toplum, akademi, iş dünyası ile kamu kurumlarının da destek verdiği program Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) ev sahipliğinde Şanlıurfa’da 22-23 Mayıs’ta düzenlenen iki günlük teorik eğitimle başladı.

 

Eğitimler sırasında yaptığı açıklamada, uluslararası yatırımcıların değer yaratan işletmeleri giderek daha fazla tercih ettiklerinin altını çizen UNDP Özel Sektör Programı Yöneticisi Hansın Doğan, geleceğin ekonomisinde güçlü şirketlerin değer yaratan şirketler olacağını ve diğerlerinin rekabet gücünün zayıflayacağını belirtti. Doğan ayrıca sadece büyük şirketlerin değil; tedarikçiler ve KOBİ’lerin de insan-toplum ve çevre alanlarında vizyonlarını belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

 

Şanlıurfa’daki eğitimlerde dijitalleşen ve küreselleşen dünyada ihracattan kurumsal sosyal sorumluluğa kapsayıcı bir iş yaklaşımıyla nasıl daha fazla değer yaratılabileceği ve rekabet gücünün nasıl artırılabileceği ele alındı. Eğitim kapsamında, ihracattan kurumsal sosyal sorumluluğa kapsayıcı bir iş yaklaşımıyla nasıl daha fazla değer yaratılabileceği ve rekabet gücünün nasıl artırılabileceği ele alındı. Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), Sabancı Üniversitesi, Visa Türkiye ve Microsoft Türkiye’den temsilciler de ilgili konu başlıklarında yaptıkları vaka sunumları ile eğitime katkıda bulundu.

 

Pilot bir uygulama olarak hayata geçirilen eğitim, UNDP Türkiye’nin Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar için İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yolu ile Dayanıklılık Oluşturma Projesi kapsamında düzenleniyor.

 

Türkiye’deki KOBİ’lerin kapasitesini geliştirmek, üretimini desteklemek ve rekabetçilik gücünü artırmayı hedefleyen proje, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayelerinde, Japonya Hükümeti’nin sağladığı finansal destekle yürütülüyor.


Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.